Megjöttek az iOS, tvOS, watchOS és HomePod szoftverek update-jei, amiket eddig csak béta állapotban lehetett tesztelni.

Rögtön kezdeném azzal, hogy a szőr feláll a hátamon, amikor azt látom, hogy mondjuk az iOS 11.3-at négy új animoji arccal hirdetik. Most tényleg el kell menni ebbe az irányba? Nem csak a fake news, meg a Facebook zártsága biztosítja az idiokráciát ám, hanem az ilyen aranyos baromságok full komoly ficsörként mutogatása.

new-animoji-11_3.jpg

Nem, az iOS 11.3 egy csomó jó dolgot tartalmaz. Ilyen a Business Chat for iMessage, ami cégeknek az ügyfelekkel való kapcsolattartását segíti, a tavalyi WWDC-n volt róla szó. Új privacy menüpontot találunk a Beállításokban, használjuk. Az Advanced Mobile Location elküldi a segélyhívásoddal együtt a helyzetedet is a hatóságoknak, ennek majd utánajárok, mennyire használható itthon egyáltalán. A Settings → Battery → Battery Health alatt lehet látni az akku állapotát. Ugyanitt lehet kikapcsolni a teljesítménycsökkentést a hirtelen leállás javára.

A tvOS 11.3. az Apple TV 4-esek számára is elhozza a képfrissítés okosabb beállítását a tévénken, korábban a frame rate matching csak a 4K-t készülékeken volt elérhető. A watchOS 4.3-vel újra lehet kontrollálni az iPhone Music appját, hozzányúltak picit az Activityhez is, és persze a HomePodot is irányíthatjuk vele.

Apropó, a HomePod is frissült, de az AirPlay 2, amit mindenki várt, nincs benne a frissítésben. Ezzel lehet majd egy iPhone-ról vagy iPadről egyszerre több végpontba küldeni a zenét, lehet sztereóba vagy multi roomba állítani a HomePodokat vagy Apple TV-ket.

A másik, ami hiányzik a ficsörlistából, pedig nagyon várták sokan: Messages in iCloud. Ez a felhőben tárolja a beszélgetéseinket, helyet spórolva a készülékünkön. Ez nálam például kábé 500 megát fog felszabadítani, lehet törölni bátran akár csak a nagyobb csatolmányokat is: máshol megmaradnak.