almalé és kungfu Rólunk

Az Apple mostantól nem haragszik annyira a hivatalos szervizeken kívüli kijelzőcserére

Egészen mostanáig az volt a helyzet, hogy ha bevitted egy hivatalos szervizbe az iPhone-od bármilyen problémával, mondjuk azzal, hogy elromlott az akksi, és javítás közben kiderült, hogy valaki, valami gyanús helyen cseréle a kijelzőt, akkor megtagadták a garanciális ügyintézést idegenkezűségre hivatkozva.

applecare-2-1.jpg

Nem számított, hogy a két esetnek talán nem is volt köze egymáshoz, hogy az akksi meg a kijelző nem is barátok, egy rossz döntés vitte az egész garanciát.

Na ezen a hozzáálláson változtatott most az Apple, legalábbis az Egyesült Államokban és Kanadában: azt most is nagyon megnézik a csere során, hogy a külső cég által berakott kijelzőnek nincs-e köze a problémához, vagy hogy nem annak a cseréje-e a megoldás (mert ha igen, akkor vastagon fizetsz), de ha nincs semmilyen ok-okozati összefüggés, akkor mostantól tovább él a garancia az eszközre egy belső útmutató szerint.



Spontán öngyulladásba kezdett egy iPhone 7 Plus

A sztori röviden, de úgysem olvassátok majd el, mert mindenki a videóra kattint: a lány iPhone-ja elkezdett rosszalkodni, be sem lehetett kapcsolni reggel, ezért elvitte a helyi Apple Store-ba, ahol átnézték és visszaadták azzal, hogy kutya baja.

És tényleg működött újra.

Másnap reggel viszont úgy kigyulladt, hogy csak úgy porzott.

Mondom:

A telefon szépen lenullázta magát, a végeredmény kevéssé felel meg annak, ahogy Jony Ive az iPhone-t elképzeli:

iphone-7-plus-fire.jpg

Az Apple nekiállt kivizsgálni az ügyet. Korábban is gyulladtak már ki iPhone-ok, ezek azonban többnyire a hibás töltőkábel miatt (az utángyártott kábelek 99 százaléka NEM felel meg az előírásoknak), vagy mert felforrósodó autóban hagyták őket.

Illetve a lítiumion-akksik valamennyi hibaszázalékkal dolgoznak, sajnos benne van a technológiában, hogy időnként kigyulladnak: tízmillióból egy. Viszont ez milliárdos darabszám mellett már száz készüléket jelent.

A Samsung Jean D’Arcjánál más volt az arány.



Nyár elején jöhetnek az új iPadek

A Digitimes legalábbis esküdni merne rá, hogy lesz valami május végén, június elején, és az a valami nagyon jó lesz.

Állítólag bemutatják az új 9,7-es, 12,9-es ééés 10,5 colos iPadeket, utóbbi kettő lesz a Pro modell, míg a 9,7-es képességei szerényebbek lesznek. Bár ez viszonyítás kérdése, mert elvileg a mostani Pro lesz az új nem Pro és a két új Pro meg akkora pro lesz, hogy azt el se tudjuk képzelni.

ipad_1.png

A két új modellben A10X processzor lesz, ami jelenleg még nem is létezik, csak az iPhone 7-es A10-ese van piacon.

Ja, és állítólag az iMac is kap valami frissítést, ha már ott van szegény jó másfél éve érintetlenül.



Az Apple szerint az iOS 10.2.1 megoldotta az akksigÉT - nagyrészt

Tél közepétől lett tömeges a jelenség, még mi is írtunk róla sokat: az iPhone-ok a hidegben sorra megadták magukat. De bestiális módon: eleinte eufemisztikusan harminc százalékos hibajelenségnek nevezték az eseménysort, mert hogy harminc százalékos töltöttség mellett is váratlanul kikapcsoltak a telefonok, és amíg nem dugtad konnektorra őket, nem is voltak hajlandóak újra elindulni. Aztán egy perc töltés után 32-34 százalékkal bootoltak be újra.

De idővel kiderült, hogy a mobilok képesek ugyanerre 60, sőt 80 százalékos töltöttség mellett is. És az is kiderült, hogy nemcsak az iPhone 6s-eket érinti a probléma, ahogy az Apple állította, hanem lényegében az összes iPhone-t, ami piacra került az SE előtt. Ennek ellenére az Apple csak a 6s-ekre indított csereprogramot, és azoknak is csak egy részére, ami az egyik legpofátlanabb dolog volt a társaság életében: valószínűleg több millió ember bukta télre az értelmezhető mobilhasználatot, ami 2-300 ezer forintos telefonok esetében elég véleményes jófejség.

iphone-6s-review-lead.png

Az Apple most azt állítja, hogy a 10.2.1-es update elég jól megoldotta a problémát: a 6s sorozatnál 80, a 6-osnál 70 százalékkal csökkent az esetek száma az update feltelepítése óta, és ha újra is indul valamelyik mobil, azt sem kell töltőre dugni, simán be lehet kapcsolni újra.

Egyébként gyanús volt, hogy a probléma legalábbis részben szoftveres, mert a tavalyi télen még nem jelentkezett a hiba, annyit meg nem öregszenek tizenkét hónap alatt az akksik, hogy ennyire eltrágyuljanak (új szó!), a probléma tehát valamelyik iOS verzió túlzott érzékenységével függhetett össze.

Legalábbis részben, mert én például beleestem a csereprogramba és a csere óta annyira jó az akkukapacitásom, hogy azt még mindig nem hiszem el, pedig másfél hónapja tart a boldogság.

Nektek mik a tapasztalatok? Fenn az új iOS? Csökken a problémás esetek száma? Bár a tavasz magától is megoldja a gondot.



Mindenféle az Apple anyahajóról

Na végre, ez is kiderült: az Apple új főhadiszállásának a neve Apple Park lesz, nem kell többé tehát Apple Campus 2-nek hívnunk, van hivatalos elnevezés, nemsokára pezsgőt is hajítanak az épület oldalához, meg minden.

És mi lesz a neve az ezer fő befogadására képes (értsd: nagy) előadóteremnek?

Steve Jobs.

A cég nyilvánosságra hozta a költözés menetrendjét is. Állítólag áprilisban kezdődik a belakás, a több mint 12 ezer ember átmozgatása közel hat hónapot vesz majd igénybe.

Lesz egyébként látogatóközpont, Apple Store és a nyilvánosság számára is elérhető kávézó is, meg 17 megawattnyi napelem a tetőn, ami világrekord, ahogy a világ legnagyobb hajlított üvegei is ezen az épületen lesznek majd, ha valakit érdekelnek úgy általában a hajlított üveg-rekordok.




süti beállítások módosítása