almalé és kungfu Rólunk

Három per is indult az akksibotrány kapcsán

Közvetlenül karácsony előtt, december 21-én és 22-én összesen három ún. class-action lawsuit-ot, azaz csoportos keresetet indítottak Kaliforniában és Chicagoban az Apple ellen a múlt héten beismert akksis-lassítós ügyben.

A bíróságra beadott dokumentumok alapján azzal vádolják Cupertinot, hogy "megtévesztően, erkölcstelenül és etikátlanul" járt el, amikor az iOS 10.2.1-es frissítéstől kezdve bizonyos rosszabb állapotú erőforrással rendelkező iPhone készülékeken dinamikusan az akkufeszültséghez állították a készülékek maximális órajelét, sok esetben jelentős lassulást előidézve.

A panaszosok azt állítják, hogy ahelyett, hogy egy 80 dolláros akksicserével tökéletesen megoldhatták volna a helyzetet, az Apple ezzel a megoldással szándékosan és fölöslegesen újabb és drágább modellek megvásárlására próbálta őket késztetni.

A követelések nem teljesen ugyanazok egyik esetben sem: az első per kárvallottjai a lassítás beszüntetését és az érintett emberek kártalanítását, a másodikéi anyagi kártérítést kérnek, míg az utolsó, 22-én beadott kereset a felhasználók értesítését, a hibás iPhone-ok vevőinek kártalanítását és a gyengélkedő telefonok akksicseréjét követeli.

A 11.2-vel egyébként közben a korábban is érintett SE, 6, 6s júzerek mellett az iPhone 7-esek is érintetté váltak az ügyben és az Apple tervezi a gyakorlat kiterjesztését a jövőbeli termékekre is.

 



Nem fogjátok kitalálni, hogy megint mi a baj az iPhone X-zel

Az Applere ilyenkor jellemző, ünnepi szezon utáni lassulás helyett jó pár elemző zuhanórepülést, világvégét, Szodomát és Gomorrát prognosztizál az iPhone X eladásait illetően - és forrásként a beszállítóláncra mutogatva állítja, az Apple már most visszavagdosni készül a megrendeléseket.

Mielőtt jobban belemerülnénk, fontosnak tartom kiemelni, hogy a forrás tajvani, szóval mi azért - ahogy az angol mondja - egy csipetnyi sóval fogyasztanánk a hírt, ha lehet.

A szigetországi Economic Daily News híreire alapozó elemzéseket először a Bloomberg kapta fel, cikkjük szerint 50 millióról 30-ra csökkentené a beszállítói megrendeléseket Cupertino. Kapták fel annak ellenére, hogy a cég képviselői többször figyelmeztettek beszállítólánci spekulációk problematikusságára, hiszen a meglehetősen szövevényes, és nagyméretű hálózaton belül igen nehézkes kibogozni a szálakat és valós trendeket körvonalazni a rendelkezésre álló információk alapján.

Az ok az ünnepek utáni visszaesésre pedig nem más, mint a lassan most már örökzölddé váló érv: az X drága.

Szerencsére nem mindenki ilyen borúlátó és gondolja úgy, hogy a csúcskészüléket csak az ünnepi szezonban lehet az emberekre sózni. Az optimistább elemzők szerint az X 1000 dolláros induló ára 740 dollár körüli rekordmagasságokba tolhatja az eladott iPhone-ok átlagárát, ami (ha nem lenne egyértelmű) azt mutatja meg, mennyire hajlandók az emberek a drágább variánsokra költeni.

Szóval úgy néz ki, azok. 






süti beállítások módosítása