almalé és kungfu Rólunk

Az Apple és a rasszizmus

Denise Young Smith, az Apple diverzitásért felelős elnöke - akinek csak az a dolga, hogy a céges pozíciókra minél többféle embert vegyenek fel, legyen szó bőrszínről, nemről vagy bármi másról, de leginkább bőrszínről és nemről -, év végén elhagyja a céget, derült ki a héten. Nem mondták, mi volt a pontos oka, állítólag már egy ideje tervezte a dolgot. Hirtelen konkrét lett a távozás ideje, és azért vegyük észre:

ő volt nemrég az az Apple vezető, aki árja-gyanús példát hozott fel egy érvelésnél, ami miatt bocsánatot kért később.

Lehet egy szobában tizenkét szőke, kék szemű fehér ember, mégis különbözőek lesznek - állította.

Egyébként ez elég ártatlan megjegyzés, annyit mond, hogy a diverzitás az emberi természetből fakad, csak sajnos erre olyan példát alkalmazott, amit félre lehet érteni.

A hölgy ugyan ezt a pozíciót csak május óta tölti be, de korábban három évig vezette a nemzetközi HR-t a cégnél. Januártól a Cornell Technél dolgozik majd, ahol diákokkal készül fel a karrierjük korai szakaszának lehetőségeire. A helyére Christie Smith kerül, aki 17 évet húzott le a Deloitte-nál.

Róla nem sokat tudunk ezen kívül, de a The Root nevű lap kiderítette, hogy szőke, kék szemű, és hogy ez mennyire ironikus.

rassz.png

Ebben a történetben szerintem a rasszizmus először itt bukkant fel, a legvégén. És nem, nem az Apple húzása volt rasszista, hanem azé a szerzőé, aki bőrszín alapján ítélt el egy vezetői kinevezést.



A legjobb leárazott alkalmazások iOS-re, Macre a fekete hétvégére

Itt találtam egy szuper kis válogatást az olcsóvá vált appokról. Ezekből válogattam ki azokat, amiket én is megvennék.

Mac

Pixelmator

Egy jó képszerkesztő ritka Macre, nekem az Acorn vált be, de a Pixelmator is elég jó bizonyos feladatokra. Féláron 5490 forint.

Little Snitch 4

Egy jó tűzfal Macre, hogy mindig tudd, mikor minek adsz engedélyt, hogy bejövő vagy kimenő forgalmat indítson. Féláron adják az új szoftvereket és az upgrade-et is.

Parallels 13

A Macre váltóknak, és bizonyos Windows-os programokat nélkülözni nem tudóknak kiváló választás ez a virtualizációs eszköz, aminek segítségével egy egyszerű programablakban áll fel nekünk egy szabadon választott operációs rendszer.

Mac játékok

Olyan címek vannak leárazva, mint a Machinarium, a Batman: Arkham Asylum, Call of Duty: Black Ops, Civilization VI., Mafia II: Director’s Cut.

iOS játékok

Infinity Blade III, FRAMED 2, Hitman GO, Street Fighter IV CE, Monument Valley 2.

iOS-re egy rakás jó programot is találunk, a KORG egy csomó szintijét és stúdióját, a. Jump Desktopot, amivel iPadről elérjük az asztali gépünket, egér használatával akár.

Érdemes körülnézni.



Egy fotó a magyarországi Apple képviselet hőskorából

Rendszeresen belefutunk olyan fotókba, amik az Apple indulásakor készültek, Woz, mint egy wookie, és Jobs, mint egy éretlen törtető, és néznek egy rakás áramkörre, amikről akkoriban csak ők ketten gondolták, hogy a jövőjük, meg egy komplett iparág megalapozása.

Viszont a magyarországi Apple-ről valamiért kevés az ilyen kép. Egyáltalán, mi az, hogy magyarországi Apple?

A rendszerváltás után, amikor ért magántulajdonban lévő káeftéket meg hasonlókat alapítani, az Apple is elkezdte jó ötletnek tartani, hogy Budapest kapjon egy vezérképviseletet. 1990-ben még nem igazán az volt az Apple, mint most, nem delegált ide egy kis irodát (mint most), plusz disztribútor, plusz reseller hálózat, inkább kerestek az országban egy céget, ami segítene nekik ebben. Átvállalják a vezérképviseleti teendőket.

Eladják a gépeket.

Így jött létre a Graphisoftot Kereskedelmi Kft., azért ezen a néven, mert az Apple hat évvel korábban nagyon jó kapcsolatba került a máig híres szoftvereket készítő Graphisofttal, akik már a Lisára is fejlesztették az ArchiCAD-et.

A hosszú felvezető után íme a fotó, amit most egy évekkel ezelőtti levelezésben találtam, amikor a csapat, pontosabban "A Graphisoft Kereskedelmi Kft. (Apple Vezérképviselet) 1990-1995 között együtt dolgozó kollégái" összedobtak pénzadományt a vakok számára, hogy könnyebben jussanak iPhone-hoz.

graphisoft_1994.jpg

A kép 1994-ben készült. Szeretem nézegetni, rajta van a fényes jövő ígérete.



A legjobb Black Friday ajánlatok az iCentre-nél

Egész hétvégén tartanak az akciók az iCentre-nél is, és elég jó ajánlatokat találunk az akciós oldalon. Lássuk.

screen_shot_2017-11-24_at_8_39_43.png

Elég erős kezdéssel kínálják a Series 2 Apple Watch Editiont fehér kerámiaházzal 407 ezer forint helyett 149.990-ért. Aki mindig egyedi órára vágyott, amiről messze látszik az edisönség (és szereti a fehér színt), annak ez kihagyhatatlan ajánlat.

screen_shot_2017-11-24_at_8_40_11.png

MacBookok akár 106 ezer. forint kedvezménnyel, iMac hasonló akcióval vár, az iPad Prókon pedig 30 ezer körüli összeget lehet spórolni. Ennyit az Apple termékekről.

screen_shot_2017-11-24_at_8_40_22.png

A kiegészítők között is találunk remek ajánlatokat. A DJI Osmo Mobile például, ami minden iPhone-nal videót készítő ember számára kihagyhatatlan kiegészítő, mert a mozgás közbeni felvételeket döccenésmentessé teszi, majdnem 29 ezer forinttal olcsóbb. Ez ajándéknak is bombabiztos, hacsak nincs már egy az ajándékozottnak.

A DJI Spark vagy a DJI Mavic Pro drón ugyanez a kategória, 40 -50 ezret spórolhatunk most az eszközökön, amivel magasból készíthetünk felvételeket, előbbi a hétköznapi használatra, utóbbi a profibbaknak.

screen_shot_2017-11-24_at_8_40_36.png

A WIWE szívdiagnosztikai eszköz, amiről már két posztot is írtam. Ez egy házi EKG, mégpedig nem is akármilyen: a poszt óta kimutatott a családban egy szívrendellenességet, amit később egy kardiológus erősített meg, ugyanazzal a diagnózissal, mint a bankkártya méretű otthoni kütyü. Volt 100 ezer forint felett is valamikor, most 69.990 forintért lehet megvenni, zseniális ajándék 40 felé közeledőknek és idősebbeknek, de egy egész család fogja használni, pár hetente egy mérés életeket menthet. És magyar fejlesztés.

Az Elgato szinte összes HomeKit-es cucca elérhető akcióban, ajtónyitás érzékelő, hőmérők, okoskonnektor, vagy a Netatmo okos termosztátja , akmerái érhetőek el olcsóbban.

screen_shot_2017-11-24_at_8_40_54.png

Akciósak a Lacie külső vinyók is, a Seagate felső kategóriás háttértárai most szinte Maxtor (a mára már belépő szintűvé vált) árban kaphatóak.

screen_shot_2017-11-24_at_8_41_21.png

screen_shot_2017-11-24_at_8_41_38.png

Vannak még elég komoly hangadó cuccok, a Beats és a B&O cuccain 30 ezreket simán spórolunk. Fiatalabbaknak Star Wars robotok és Villám McQueen okosautó is választható, utóbbi nemcsak az irányításra reagál, de a simogatásra is, ami kiváló társsá teszi annak, aki nem akar kutyát venni.

Mazsolázzatok az oldalon kedvetekre.

Disclaimer: az iCentre az Appleblog feat. Almalé és Kungfu partnere



Az Apple szerint karácsonykor adjuk oda az AirPodsunk felét idegeneknek

Kijött az Apple legújabb karácsonyi reklámja, ami azonnal karácsonyi hangulatba ránt minket, ha elég merészek vagyunk:

A videóban egy lány az utcán sétálva betesz magának egy kis zenét, amitől egyből táncra perdül. Eddig még semmi különleges nincs a történetben, mindenkivel megesik, különösen advent tájékán. Ezután beleütközik egy helyes fiúba, aki pont olyan helyes, mint ő, ezért még hevesebben ver a szíve, pedig a tánc miatt egyébként is hevesen vert. Kiveszi a saját füléből, majd behelyezi a srác megfelelő nyílásába az egyik AirPodját, amitől mindketten táncolni kezdenek, de nem ám akárhogy, hanem koreográfiára.

A végén, megérezve a mutatvány külső szemlélők előtti furcsaságát, elszégyellik magukat, és nem isznak meg együtt egy kávét, hanem inkább elválnak.

A füles a srácnál marad.

update: nem marad!




süti beállítások módosítása