almalé és kungfu Rólunk

GK megfejti: Notification Hell

Sorozatunkban Gruber Kristóf iOS-fejlesztő mondja el az Apple-szolgáltatásokról a tutit. Rántja le róluk a leplet. Bétateszteli őket. Havi rendszerességgel kiválaszt egy témát, amivel kapcsolatban mindenki csak zavartan vakarja a fejét és elmagyarázza, hogyan működik, mire jó, mire nem jó. Hetedik témája a Notification és a körülötte kialakuló pokol.

Vajon mennyi értelme van egy értesítésnek, amit a telefonod vagy a számítógéped megjelenít, ha az nem jókor talál meg téged? Elárulom: pont semennyi. Az elmúlt évek során appokkal bástyáztuk körbe magunkat, életünk kisebb-nagyobb szegletét ezekre a virtuális szolgákra bíztuk, amik megpróbálják tenni a dolgukat. Ha úgy gondolják, hogy számunkra valami hasznos információval bírnak, akkor ezt könyörtelenül tudtunkra hozzák. Az értesítések tengerében pedig ember legyen a talpán, aki nem süllyed el.

Tovább olvasom


A potenciális amerikai elnököt meglepte a saját órája

Nem új a sztori, de jó.

A Bush-család csak nem akar kikopni a Fehér Házból, először az apa lett elnök, aztán a tesó, most meg Jeb Bush az egyik republikánus jelölt, akiből akár az Egyesült Államok elnöke is lehet a következő választáson.

Történt Jeb Bush-sal, hogy kapott egy Apple Watch ördögkészüléket valakitől, és a kapcsolatuk boldog, vidámnak mondható volt egészen addig, amíg a gonosz szerkezet egy váratlan pillanatban meg nem szólalt.

Konkrétan az történt, hogy Bush véletlenül felvett egy bejövő hívást az órával, ami kihangosította a beszélgetést, és ez alaposan meglepte az aspiránst.

 

Vidám dolgok vannak a politikában.



Így lett saját processzora az Apple-nek

A Bloomberg készített egy interjút az Apple processzorfejlesztőjéven, Johny Srouji-val, akiről kevés szó esik, pedig ő az egyik legnagyobb zseni a cégnél. A semmiből létrehozott részleggel olyan csipekkel állított elő, amikkel képtelen lépést tartani a piac, az Apple két-, és hárommagosai hatékonyabbak, elegánsabbak, mint a konkurencia termékei.

johny-srouji-2000x1200.jpg

Srouji most két nagyon izgalmas sztorit is megosztott a lappal. Az egyikből kiderült, hogy az iPad Pro majdnem lassabb lett, mint az iPhone 6s.

Tovább olvasom


Az Apple javította a rettenetes error 53-at

Majdnem két hete flöbbent ki az internetből a botrány: kiderült, hogy ha nem szakszervizben cseréled az iPhone-od alkatrészeit, az Apple egy szoftverfrissítéssel kinyírja a mobilt. Aztán elkezdtek szivárogni a pontosabb információk, így megtudtuk azt is, hogy a jelenség csak az:

  • - iPhone 6-osnál és 6s-nél jelentkezik
  • - csak a Touch ID vagy az alaplap cseréjénél.

Később kiderült az is, hogy az ügy hátterében egy biztonsági védelem áll: a Touch ID-t olyan komolyan gondolta az Apple, hogy ha a rendszer azt érzékeli, hogy az ujjlenyomat-olvasó és az ujjlenyomatot tároló csip közt megszakad a kapcsolat, azonnal kinyírja a mobilt, nehogy illetéktelen kezekbe jussanak kártyainformációk, vagy más adatok.

error-53.jpg

Akkor írtam már, hogy ez a lépés elfogadhatatlan és egészen biztos vagyok abban, hogy az Apple néhány napon belül megszünteti a korlátozást és az érintett telefonokat ingyen cseréli.

Na pont ez történt, kivéve, hogy a néhány nap majdnem két hét lett. Megjelent az iOS 9.2.1 új verziója, szóval aki most update-eli a telefont, már olyan operációs rendszert tölt le, ami nem tesz kárt a buherált iPhone-okban és ami megoldja, hogy a későbbiek során se kelljen ilyesmivel szembenézniük a felhasználóknak.

Az Apple a fentieken túl elnézést kér a hibáért, a cég állítása szerint ez csak egy gyári teszt lett volna, aminek nem lett volna szabad érintenie a felhasználók mobiljait. A halott mobilokat az Apple ingyen javítja, aki új telefont vett, annak a kárát téríti az Apple.

Happy end.



Nagyon jó hír a potenciális iPhone 5se vásárlóknak!

Amióta sejteni lehet, hogy az Apple megint piacra dob egy 4 colos iPhone-t, ami az első ilyen készülék lesz a két és fél évvel ezelőtt bemutatott 5s óta, komoly izgalom lett úrrá azokon a vásárlókon, akik nem tudták megszokni a 4,7 és 5,5 colos modelleket: végre csúcstechnika, normális méretben.

Csak egy nagy kérdés volt: hogy az iPhone 6 A8-as processzorát, vagy a 6s A9-esét rakják majd bele, és a kérdés jelentősége nemcsak árnyalatnyi. Előbbi alig 25 százalékos gyorsulást jelentene az 5s-hez képest, szinte senkinek sem érné meg a váltás, míg az A9 brutális ugrást jelentett, simán duplázás várható a teljesítményben ebben a méretosztályban.

iphone-ipad-apple-products-100645604-large.jpg

A Bloomberg most jó hírekkel szolgált:

Tovább olvasom



süti beállítások módosítása