almalé és kungfu Rólunk

Azt hitted, törölted azt az iMessage üzenetet? Hát nem!

Az iOS-fejlesztéssel foglalkozó Jonathan Zdziarski állt elő a hírrel néhány napja: kiderült, hogy potenciálisan komoly biztonsági rés van az iMessage-ben és a WhatsAppban is. Mindkét alkalmazás elköveti ugyanis ugyanazt a hibát: amikor törölsz egy üzenetet a telefonból, az valójában nem törlődik, csak a tárhelye szabad prédává válik. Ez azt jelenti, hogy mindaddig, amíg össze-vissza nem másolod mindenféle adattal a készüléket, az üzenetek fizikailag jelen lesznek és elméletben olvashatók maradnak.

screen-shot-2016-06-14-at-22_45_30-780x449.png

Különösen erőteljesen jelentkezik ez a probléma, amikor több üzenetet törölsz egyszerre, állítólag.

A fenti jelenség egyébként, tegyük hozzá, az egész számítógépes tevékenységre igaz évtizedek óta.

Hogy a probléma most mégsem akkora, amekkorának elsőre tűnik, az az appok jó titkosításának és az iOS zártságának köszönhető. Konkrétan arról van szó, hogy ha valaki meg is szerzi a telefonodat, viszonylag kevés esélye van arra, hogy képes legyen visszafejteni a kódot és megtalálni a telefonodon a törölt üzeneteket. Ezzel együtt Zdziarski szerint biztosan nem tesszük rosszul, ha az iPhone-unkhoz és főleg az iPhone-unk backupjához erős jelszót választunk.



Vékonyabb lesz az Apple Watch 2?

Mert mondjuk az pont tényleg nem ártana neki. Szemben az iPhone-nal, aminél a folyamatos vékonyítással a folyamatosan alacsony üzemidőt sikerült elérni az egyre fejlettebb hardverek mellett, tök feleslegesen, addig az Apple Watch tényleg bőven elég hosszú ideig bírja és tényleg túlságosan vastag.

apple-watch-apps-780x520.jpg

Szóval volna honnan és volna miért.

Na hát a DigiTimes szerint ez hamarosan meg is történik, rövidesen ugyanis új érintésrézékeny kijelzőt kap az óra, amiben egyetlen rétegbe zsúfolják össze a sok képességet. Ez érezhetően csökkenthet a Watch vastagságán, bár nem is annyira a kijelzővel, mint inkább a házzal volt eddig is a gond. De az is lehet, hogy nem vékonyabb lesz a cucc, hanem kap extra akksit, hogy gps meg LTE férjen az órába.

Mennyi kérdőjel!!!



NE küldjétek át a telefonszámotokat 06 nélkül

Tudom, hogy apróságnak tűnik. Oda lehet érteni na, 20-as, 30-as, 70-es, nyilván felesleges beírni elé, hogy 06, pláne, hogy +36 mert mi a szar már lenne.

Tudom.

De gondoljatok ránk, iPhone-osokra is. Ha nem írod be a teljes számot a levélbe, sms-be, messenger üzenetbe, akkor kattintás után a mobil 06 nélkül próbál telefonálni, ami nyilván zsákutca. És tudom, Androidon biztos megoldható a telefonszám szerkesztése, de iPhone-on, képzeljétek el, nem. Imádom a platformot, de megvannak a furcsaságai.

Szóval amikor 06 nélkül küldöd a telefonszámod, vagy bepötyögöm egyenként a számokat a tárcsázóba, aminél persze van egy csomó rosszabb dolog a világon, például egy polgárháború, meg hasonlók, de mégiscsak kényelmetlen, vagy kattintok, megszakítom a hívást, kikeresem az utolsó hívott számot, elmentem új kontaktként, és akkor már tudom szerkeszteni, akkor már be tudom írni elé a 06-ot, de kényelmesnek ezt se mondanám.

De sokkal egyszerűbb lenne az élet, ha eleve 06 +36-tal küldenéd. Akkor csak kattintanék és már hívnálak is.

Gondolj szegény iPhone-osokra, amikor átküldöd valakinek a telefonszámod, az Isten szerelmére!!!



Elvileg a videón az igazi SZAR lightning to 3,5mm adapter látható

Az egyik legelfogadottabb pletyka az új iPhone-nal kapcsolatban a kimenetekkel függ össze: csökkentik a számukat, eltűnik a 3,5-es jack a fülhallgatónak és marad a lightning, azon keresztül lehet majd tölteni és azon keresztül lehet majd zenét is hallgatni. A hírek szerint az Apple nem készít új füleseket, egyszerűen ad majd egy adatpert a régiekhez és most nagyon úgy fest, hogy a vicces nyelven (vietnamiul amúgy) magyarázó fickónak sikerült megkaparintania egy ilyen adaptert:

Hadd mondjam el a fentiekkel kapcsolatban, hogy mennyire kegyetlenül béna ez az egész. Attól nekem nem lesz jobb, hogy eggyel kevesebb csatorna lesz a készüléken. Attól nekem rosszabb lesz. Az iPhone nem egy túlélőbajnok, sosem volt az, rendes használat mellett képtelenség vele kihúzni egy teljes napig, de sokszor még a fél nap is kihívás, mert lemerül, így napközben tölteni kell. Viszont gyakran akad olyan helyzet, hogy egyszerre töltenéd és hallgatnád a zenét. El tudom képzelni, hogy lesz majd erre valamiféle megoldás az egycsatornás felosztás mellett is, ez azonban mindenképp költségesebb és nehézkesebb lesz, mint ami most van.

A helyzet tehát eleve nem volt jó, és ha a fenti pletyka igaz a 3,5-es jack-kel kapcsolatban, akkor további elszaródás várható. Ez nem fejlesztés, ez nem innováció, ez zavart csapongás, ez fogalom nélküli ötletelés, aminek végső soron mi leszünk a vesztesei.

Nagyon izgatottan várom az új iPhone-t, van még egy kis idejük, remélem, hogy addig elvesznek még további hasznosságokat a készülékből, kár lenne itt megállni, amikor még van ott egy rakás gomb és funkció, ami szúrja Jony szemét.



Eladták az egymilliárdodik iPhone-t

iphone-se-facetime-camera-1-2-megapixel.jpg

Tök hivatalos, maga Tim Cook adta ki a közleményt, amiből kiderül, hogy múlt héten adták el az egymilliárdodik iPhone-t, ami akárhogy is nézzük, BRU-TÁ-LIS szám.

Tim Cook egyébként a legutóbbi negyedéves számok ismertetése során elmondta, hogy az iPhone SE várakozásokon felül sikeres, ennek fényében viszont el lehet képzelni, hogyan muzsikál a 6s, ha még az új modell piacra dobásával is 15 százalékos volt egy év alatt a visszaesés: pedig tavaly, ugyanebben az időszakban nem is mutattak be új készüléket.




süti beállítások módosítása