almalé és kungfu Rólunk

Mekkora árat kéne fizetnünk egy erős 13-as MacBook Próért?

Régóta kutyázom már az Apple-t, amiért a pro-sorozatot olyan csúnyán elhanyagolta és a héten még egy cikket is írtam nektek arról, hogy a 15-ös csúcsgépet leszámítva az egész mezőny nagyon hasonló teljesítményt nyújt. A legerősebb 12-es MacBook ereje nem marad el nagyon a legerősebb 13-as Próétól, ami elég kiábrándító, hiszen remekül rávilágít arra, hogy ha valaki egy kicsi, viszonylag könnyű, de nagy teljesítményű laptopot akar vásárolni, annak más gyártónál kell keresgélnie.

Nekem ez viszont már csak a szoftverek miatt sem opció, szóval a hozzám hasonlók szívnak.

Kíváncsi voltam, hogy az elméleti lehetőség adott-e egyáltalán ahhoz, hogy egy jobb gépek legózzon össze az Apple, szóval elkezdtem szétnézni a hardvergyártóknál, és tök érdekes következtetésre jutottam.

Tovább olvasom


Az Apple szerint is letörölheti véletlenül az iTunes a teljes zenekönyvtáradat

apple-music-android.jpg

Múlt héten írtunk James Pinkstone szomorú esetéről: a fickó, aki egyebek közt zenész, csatlakozott az Apple Music szolgáltatáshoz, ami mindenféle előzmény nélkül a felhőbe költöztette a teljes 122 gigás zenei könyvtárat, de úgy, hogy az eredetit megsemmisítette a gépen. Ez annál is inkább szomorú volt, mert a dalok közt akadt saját szerzemény is, jó minőségben, amit az Apple tömörített formátumra cserélt, és néhány ritka felvétel, amit jóval ismertebb, populárisabb verziókkal helyettesített az algoritmus. Szóval bukó volt, de nagyon.

Fordulat!

Az Apple elismerte az iMore-nak, hogy talán nem a felhasználó volt a hülye. A cég ugyanis tud egy olyan hibáról, ami a felhasználók extrém kis százalékánál eltünteti a teljes zenekönyvtárat anélkül, hogy arra bárki engedélyt adott volna neki. Bár a cég nem tudta reprodukálni a hibát, sejti, hogy mi idézi azt elő, éppen ezért már jövő héten kiadnak egy update-et az iTunes-hoz, ami kezeli, illetve javítja majd a fenti jelenséget.

Ez persze nem segít már azokon, akik bukták a zenéiket, de ilyen felhasználóból valószínűleg nem volt olyan sok, mert 13 milliós bázis mellett alig-alig jöttek hírek hasonló esetekről.



Egymilliárd dollárért vásárolta be magát a kínai Uberbe az Apple

Hát ezek után nehéz azt gondolni, hogy nem készülnek valami csalafintaságra Cupertinóban: egymilliárd dollár értékben fektettek be a kínai Didi Chuxingba, ami az Uber helyi változata, hatalmas forgalommal. És a hatalmast úgy értsétek, hogy naponta 11 MILLIÓ fuvarjuk van, amivel a helyi privát utasszállítós piac 87 százalékát ellenőrzi a szolgáltató, az Uber és a többiek labdába se rúghatnak mellette.

screen-shot-2015-09-17-at-09_17_12.png

A hivatalos magyarázat szerint a beruházás oka az, hogy általa jobban megértik majd a helyi viszonyokat, ennek fényében azonban az egymilliárd dolláros összeg kicsit soknak tűnik: ha tényleg ez a cél, okosabb lenne talán megbízni néhány helyi ügyvédet meg rafkós vállalkozót, akik egy egyhetes tréning keretében elmagyaráznák Cooknak és a haveroknak, hogy miként mennek Kínában a dolgok. Egy ilyen továbbképzésre nyilván szükség is lenne azok után, hogy az országban erősen korlátozni kezdték (értsd: letiltották) az Apple online film-, és könyvboltját, ami nyilván érzékenyen érintette a vállalatot.

A fentiek alapján simán lehet egy gesztus ez a mostani egymilliárdos beruházás, de az sem elképzelhetetlen, hogy az autógyártós projekt egy újabb elemével van dolgunk. Mondjuk ha meggondoljátok, van benne logika: elvileg önmagát vezető kocsit tervez a cég. És van egy vállalata, ami 11 millió fuvart teljesít naponta Kínában. Ha ezt a kettőt összerakjátok, már látszik is, hogy viszonylag izmos piacot biztosítottak az autóknak úgy, hogy nincs is szükségük vásárlókra, hiszen saját cégen belül képesek lesznek generálni egy több százezres keresletet, amikor a saját kis Knight Ridereikkel duzzasztják fel a helyi flottát.

Én ezt mondom.



Brutál kedvezmény a most bemutatott 13-as MacBook Airre

Persze nem ez volt a legizgalmasabb frissítés az Apple történetében, annyi történt , hogy 8 gigabájt memória került a 4 helyére, de ez legalább hasznos update volt, ha érdekes nem is.

És ennek a hírnek a fényében meg különösen fantasztikus hír, hogy az iCentre valahogy elintézett a most bemutatott 13-as modell alapverziójára egy brutális kedvezményt ami azt jelenti, hogy 360 ezer forint helyett 299.990 forintért elvihetitek már a modellt!

screen_shot_2016-05-13_at_08_16_12.png

Álljunk meg egy pillanatra: ez HÚSZ százalék kedvezmény egy alig egy hónapja frissített gépre.

Ami tényleg brutálisan sok.

Ezzel most az a viccesen furcsa helyzet állt elő, hogy a 13-as alapmodellt tíz százalékkal olcsóbban tudod megvenni, mint a 11-est, és akkorára nyílt az olló a 128-as meg a 256-os modell között (140 ezer forint), hogy érdemes lehet elgondolkozni, hogy elviszed az akciós kicsit valamilyen izmos felhőalapú szolgáltatással megtámogatva. Tíz dollár az egy terabájtos iCloud havonta, évente tehát 33 ezret a projektre szánva már 1,128 gigával gazdálkodhatsz, szóval az árkülönbségből több mint négy évig lehet négyszer annyi tárhelyed, mintha simán a 256-ost vennéd.

Itt találod a szuper akciót.

Disclaimer: az iCentre az Appleblog partnere, a posztot viszont saját elhatározásból írtunk, mert erről az akcióról hallanotok kellett.



Világ hülyesége iPhone 7-koncepció

Pedig a külföldi kapok egyöntetűen rajonganak ezért.

EZÉRT:

A megmagyarázhatatlan lelkesedés csak annak lehet köszönhető, hogy a szerzők már alaposan ki vannak éhezve valami eredetire, és tök mindegy, hogy mekkora hülyeséget látnak, azonnal lelkesen ugranak rá, ha csak egy kicsit más, mint a jelenleg ismert formaterv, ami ugye eleve másfél éves és a hírek szerint még közel másfél évig velünk marad.

Képtelenek arra kondicionálni magukat, hogy három évig kell az iPhone 6 formatervével élniük, amit egyébként meg tudok érteni.

Ettől függetlenül a fenti animáció extrém módon marhaság, az oldalra rakott kijelző jóval használhatatlanabb, mint a Galaxy Edge sorozat hasonló funkciót ellátó hajlított képernyője. Ráadásul az, hogy a felületet nyomva tartással lehet személyre szabni már csak azért is problémát jelent, mert hát mi mást csinálsz a készülék oldalával, mint hogy folyamatosan nyomva tartod?

A 4K kijelző ebben a méretben természetesen teljesen felesleges erőforráspazarlás, a 6 giga ramért én fizetni nem akarok, az 512-es háttértárért SE, az 5000mAh-s akkumulátor meg azt sejteti, hogy valahol van egy drót, annak a végén meg egy másfél iPhone 7-nyi telep, tekintettel arra, hogy az iPhone 6 Plusban 2750 mAh-s az akksi, és az a készülék kábé kétharmadát elfoglalja.




süti beállítások módosítása