almalé és kungfu Rólunk

Komoly keresletet várható az AirPods-ra

Lehet, hogy úgy néz ki, mint egy elektromos fogkefe cserefeje, de a fogyasztók fantáziáját egészen biztosan beindította. A Merrill Lynch több, mint ezer fős merítéssel készülő félreprezentatív felmérése alapján a megkérdezettek 12 százaléka nyilatkozott úgy, hogy meg fogja vásárolni az új generációs Apple-fülest, amint kijön. 

airpods-1024x576.jpg

 

Ez összenézve a második szériás Apple Watch-okkal, amikre csak 8 százalék mondta ugyanezt rögtön kicsit perspektívába helyezi a dolgokat. A BusinessInsider szerintem kissé elhamarkodott becslése ezt a százalékos arányt egyből ki is vetíti a teljes amerikai lakosságra, hárommilliárdos bevételt vizionálva csak a fülesekből, amit én egyelőre kissé korainak érzek, de ne legyen igazam. Nekem tetszik ez a kis gyösz.

A vezeték nélküli fülesek elvileg magukban öt órát bírják egy töltéssel, míg a hordtok további 24 órára elegendő delejt képes raktározni az AirPods számára. A forma ráadásul szinte semmit nem változott az EarPods-hoz képest és a párosítás sosem volt ennyire seggfájás-mentes.

A korai tesztek szinte egyöntetűen arról számoltak be, hogy a hangzás a nagy öreghez hasonlóan tűrhető és bár a kinézet kissé fura, az AirPods jóval kevésbé hajlamos kipotyogni a fülből mint elődje - ami jó hír az emiatt aggódóknak.Kuo szerint is teljesen üveg lesz a 2017-es iPhone

Alig pár napja, hogy jó páran körbekuncogták az Apple-t, amiért a leginkább fogyó kozmoszfekete szín jobban karcolódik, mint a többi. Kuo szerint ez nem sokáig lesz így, mivel a jövőre bemutatkozó, teljesen új iPhone dizájn a jóval karcállóbb teljesen üveg kialakítással érkezhet.

1280x720-qvs.jpg

A mostanság általunk is kissé túl sokat emlegetett Ming-Chi úr tegnap végre nem a jelenlegi szériával kapcsolatos eladási becsléseivel untatott minket, hanem végre tette, amit mindenki elvár tőle és a következő generációt illető jóslatait tette közzé.

A KGI sztárelemzője azzal kezdi jegyzetét, hogy meglepő módon annak ellenére adja az új fényes borítású verzió az eladások 35 százalékát, hogy csak nagyobb kapacitású, tehát drágább modelleknél elérhető az árnyalat. Ebben a tekintetben a 7-es iPhone az első, de Kuo szerint ez a kivételezős tendencia a jövőben is folytatódni fog.

"Mivel a teljesen üveg borítás jelenleg technológiailag megvalósíthatatlan, szükség lesz egy fém keretre az élek mentén, hogy meglegyen a szükséges strukturális szilárdság."

Értesülései szerint ez az alapmodelleken alumínium lesz, míg a high-end készülékek esetében a rozsdamentes acél - itt ez lesz a megkülönböztető elem, akárcsak az Apple Watch család esetében.

Az analista szerint tehát az összes 2017-es iPhone modell megkapja az új borítást - ellentétben korábbi beszállítói pletykákkal, amik még arról szóltak, hogy ez csak a nagyobb, Plus verzióra lesz igaz. Könnyen meglehet hogy egyik forrás sem tévedett a maga idejében, csak a kozmoszfekete modell sikere időközben arra késztette Cupertino-t hogy gondolja végig ezt még egyszer.

Ha minden igaz tehát egy peremtől peremig OLED kijelzővel borított teljes redizájnt várhatunk, a kijelző alá integrált Home gombbal, Touch ID-val, hangszóróval és FaceTime kamerával, ha ez mind igaz, ez a radikális megújulás méltó lehet az almás telefon születése 10. évfordulójának megünneplésére.Másodjára emeli fel a berendelt komponensek számát az Apple

Az Apple ismét drámaian megemelte az alkatrész- és komponensrendeléseket, írja a beszállítólánci pletykákban javarészt megbízható DigiTimes - tehát komoly fogyásra számítanak az ünnepi szezonban.

Történik mindez alig egy nappal azután, hogy a techsajtóban futótűzként körbefutott, hogy bár eladási becsléseit a korábbi 65 millióhoz képest 70-75-re emelte Ming-Chi Kuo és a KGI, szerintük az új iPhone nem lesz olyan sikeres mint közvetlen elődje. A kezdeti igény az új iPhone-okra nagy volt, különös tekintettel az új kozmoszfekete árnyalatra és a kétlencsés kamerával rendelkező Plus modellre, ami komoly várakozási időket eredményezett az első rendelési hullámban.

A nagyobb berendelésnek csak egyik oka a már sokat emlegetett robbanó akksival piacra dobott Note 7 miatt megugrott kereslet - a SurveyMonkey nem reprezentatív felmérése alapján az érintett tulajok legalább 26 százaléka tervezi a visszakapott pénzt egy iPhone vásárlására fordítani, míg 35 százalék cserét jelölt meg, de nem nevezte meg a cserekészülék típusát. 

További 21 százalék másik Samsung modellt választana, míg összesen 18 százalék gondolja úgy, hogy jó lesz a cserélt Note 7 is - amiből egyelőre készlethiány mutatkozik (és akkor a még mindig melegedő akkukról szóló hírekről nem is beszéltünk). Bár KGI-éknál konzervatívabb számok jelentek meg, az elemzői konszenzus 80-84 millió eladott készülék környékén van - tavaly ilyenkor 85-90 millió iPhone 6s fogyott. 

Ez szembemegy a T-Mobile US excentrikus vezérigazgatójának és a dél-koreai elemzők nagy részének becsléseivel, akik még év vége előtt 100 millió fölötti eladást jósoltak. Hogy kinek lesz igaza? Az január környékén úgyis kiderül. Kuo könnyen lehet, hogy most melléfog, s nem ez lenne az első ilyen, mert bár a termékek jellemzőit és a jövőbeli terveiket mindig pontosan jelöli meg, eladási becsléseivel már nem egyszer rúgott komoly luftot.Október végén rajtolhat az új MacBook Pro

Azt eddig is tudtuk, hogy a teljesen újradizájnolt csúcslaptop valamikor ősszel jön, de ennél pontosabbat eddig nem. A MacRumors meg nem nevezett forrása csak annyit mond: "valamikor október második felében". Ennek apropóján kicsit nézzük át, amit eddig tudunk.

27496375261_09a0dbb7fe_b.jpg

Állítólag a macOS 10.12.1 következő, jövő hétre tervezett bétája már az utolsó lehet, mielőtt a végső verzió az új Mac hardverrel együtt megérkezne. Amire mindenképp számíthatunk az eddigiek alapján: Touch ID-s azonosítás és a fizikai funkciógombokat váltó OLED érintős funkciósáv, amire már személy szerint nagyon kíváncsi vagyok élőben is.

A szoftver kiemelt fontosságú már csak azért is, hiszen a 10.12 Sierra bétáiban találták meg először az újításra utaló nyomokat: a Pages forráskódja megnevez ugyanis egy ott csak "Function Row"-nak, azaz funkciósornak titulált dolgot, ami valószínűleg a dinamikusan változó, testre szabható kijelzőre utala billentyűzet fölött. A hónap elején újabb jelet kaptunk, akkor benyújtott védjegyzési dokumentumokban hivatkoznak egy bizonyos "Control Strip"-re, avagy irányítósávra. Direkt csinálják, a kóbor apácák megtévesztésére?

A Touch ID-t a pletykák és a józan logika alapján is valószínűleg a bekapcsológombba integrálhatják majd az új MacBook Pro-n. Ez lesz az első alkalom, hogy nem handheld eszközön kerül felhasználásra az Apple ujjlenyomat-leolvasó technológiája. Amit biztosra vehetünk még: az eddigihez képes ismét vékonyabb kialakítás és USB-C portok - remélhetőleg több, mint egy-kettő. A képernyőméret valószínűleg marad a klasszikus 13-as és 15-ös páros.

Már csak az maradt nyitva, hogy ez-e minden vagy a pletykaipar korában sikerült még valamit titokban tartania az Apple-nek? Ti mit várnátok el még?Kisebb szenzorral is jobban teljesít az iPhone 7 kamerája

A DxO Labs nevű képfeldolgozó szoftverek fejlesztésével és kamerák és szenzorok benchmarkolásával foglalkozó francia cég megvizsgálta az iPhone 7 képalkotóját.

camera_lens_large.jpg

Kezdjük a konkrétumokkal: 86-os pontszámot kapva kényelmesen veri a tavalyi 6s és 6s Plus által elért 82-es és 84-es eredményeket. Bár mindhárom készülék 12 megapixeles és 28 milliméteres gyújtótávolságú objektívvel rendelkezik, az idei iPhone már optikai képstabilizációval, nagyobb rekeszű lencsével és még tovább újításokkal szállhat versenybe.

Megjegyzik, hogy bár az iPhone 7 kisebb szenzorral rendelkezik mint legtöbb ellenfele, az Apple egy sor innovatív megoldást alkalmaz, hogy ez nem hogy egyáltalán ne érződjön, de még javulást is tapasztaljunk. Dicséretet kapott a nagy teljesítményű lencse, az hatékony szenzorelektronika és a beépített optikai képstabilizáció is.

Kiemelik, hogy jóval kevesebb a képalkotási hiba még a 6s Plushoz képest is, a textúra-visszaadás is páratlan és a fehéregyensúly is kifejezetten pontos. Boldogan üdvözlik a RAW-támogatást is.

Amiért viszont elmarasztalták: a finom részletek megjelenítésében tapasztalhatóak lemaradások, előfordulnak fókuszálási anomáliák és az alacsony fényviszonyok közepette világossági zajproblémák. Az új True Tone vaku is buksisimit kapott, bár azt is hozzáteszik, hogy a képek szélein azért még tapasztalhatók hiányosságot a LED-ek számának duplázódása ellenére is - ez persze általános a kamerás telefonoknál.

Felkészül a 7 Plus.