almalé és kungfu Rólunk

A vezetők elmesélték, hogyan szerzik az Apple Music exkluzív tartalmait

Nem fogjátok kitalálni: befektetésekkel

Az Apple szolgáltatása elindítása óta igyekszik minél aktívabban belefolyni a zeneipar mindennapi életébe - a háttérben videoklipek, dokumentum- és koncertfilmek elkészítését finanszírozza - nyilván zsíros Apple Music kizárólagossági megállapodásokért cserébe - írja a Rolling Stones.

 A világ egyik top digitális tartalomszolgáltatójaként és legértékesebb cégeinek egyikeként Cupertinonak gyakorlatilag közel páratlan mozgástere és lehetősége van mindenféle multimédiás projekt patronálására, amiért nyilván kér is valamit a végén.

A cikk tanúsága alapján az ő közreműködésükkel és forrásaikból készült el Eminem "Phenomenal" c. klipje, Drake Hotline Bling-je, Taylor Switft The 989 World Tour c. koncertfilmje és a fentebb látható M.I.A. klip is, aminek elkészítésében egyébként maga Tim is részt vett.

Magát a kezdeményezést az Apple zenei tartalomigazgatója, Larry Jackson indította el és több magas rangú Apple-vezető is aktív részese. Nyilvánvaló, hogy a cég a szolgáltatása hosszútávú boldogulása zálogaként tekint a projektre. A recept úgy tűnik, hogy működik is: a fentebb említett zenészek mindegyike aláírt már ilyen megállapodást az Apple-lel, valószínűleg nem kevés streaming-dollárt hozva a konyhára.

Jackson arra célozgatott, hogy célja az, hogy az Apple Music megkerülhetetlen jelenséggé váljon a popkultúrában, valamivé, ami rajta tartja az ujját a zeneipari események ütőerén. A vezető szavaival élve valami olyasmit szeretne létrehozni ezzel, mint ami az MTV volt a 80-as 90-es években, amikor a csatorna virágkorát élte.



Így nézhet ki a Lightning csatlakozós EarPods

Lassan már unjuk az arról szóló cikkeket, hogy a következő iPhone lehet az első modell, ahol nélkülöznünk kell hű társunk, a 3,5mm-es jackcsatlakozó társaságát. Az iPhone7.nl a Weibon találta az alábbi szivárogtatott képeket, amiken állítólag az Apple következő generációs, Lightning csatis EarPods fülese látható.

weibo_lightningearpods.jpg

Érdemes fenntartásokkal kezelni a fotók autenticitását, ugyanis márciusban már nagyot futott egy hasonló kép, amiről rövidesen ki is derült, hogy csak photoshopolt. Ezt látszik alátámasztani az is, hogy maga a csatlakozófej is jóval vaskosabbnak tűnik, mint pl. egy sima töltőkábelen - bár ez lehet a nagyobb igénybevétel okozta károsodás elleni megerősítés is.

A három lehetőség közül nem is tudom melyik a legvalószínűbb: a képen látható, egy sima EarPods jack-to-Lightning adapterrel vagy valami teljesen kábel nélküli megoldás. Szerintetek? Az utóbbit egyébként párnapos pletykák szerint már fejleszti a Beats házon belül, bár végül a piacra az Apple brand égisze alatt kerülhetnek majd ki, ha igaz.



Megjelent a forgalomfigyelés az Apple Mapsben!

Bréking, végre Budapestre is befutott a szolgáltatás!

Egyebet nem tudok mondani. 

Végre egy hasznos fícsör. iPhone-on jobb alsó i-gombra bökve tudjátok bekapcsolni, ha eddig nem volt, asztali gépen a bal alsó Show menüre bökve.

screen_shot_2016-06-29_at_14_23_58.png



Újabb jack-hiányos kémfotók kerültek elő az iPhone 7-ről

Két mostanság újra és újra előkerülő iPhone pletyka is újabb megerősítést nyert ma.

Míg a Cowen és Company a Home gomb a kijelzővel egy síkba emelését és Force Touch integrációját támasztotta alá beszállítólánci forrásaiból, a Nowhereelse pedig az eddigiekhez képest igen kellemes minőségű képeket dobott be a közösbe - ez utóbbiak az iPhone 7 hátlapját ábrázolják:

17398-14880-screen-shot-2016-06-28-at-15346-pm-l.jpg

17398-14881-screen-shot-2016-06-28-at-15337-pm-l.jpg

A képek szerintem legitimnek tekinthetők, a korábbi anyagokhoz hasonlóan az antennacsíkok itt is csak a mostanában kikerülő fotókon látható helyen találhatóak meg, illetve a kamera kivágása is jól láthatóan nagyobb.

Ami viszont ennél is lényegesebb lehet, az az a tény, hogy az alsó képen jól láthatóan hangszóró és/vagy mikrofonlyukak találhatóak ott, ahol a szabványos jacknek kéne lennie. Szimmetria mindenek felett?

Ezeken az apróságokat leszámítva könnyen lehet, hogy Kuonak igaza lesz és a 7 csak egy alapos 6s ráncfelvarrásnak bizonyul majd. Szerintetek?



Saját hazájában fogták még a kínainál is hülyébb szabadalmi perbe az Apple-t

A tengeren túlon a "Florida man" sztorik mindig valami elborult, mókás hírt takarnak, nagyjából úgy, ahogy Európában a fölösleges tudomány jelképe a "brit tudósok" mondatkezdés. A floridai ember mindig valami őrültséget, hülyeséget vagy nevetségeset csinál. Na most már az Apple-nek is van saját Florida man sztorija.

Ádám múlt héten írt arról, hogy az Apple történetének leghülyébb szabadalmi pere előtt áll. A rekordot alig 5 napba telt kedves barátunknak megdöntenie.

Állampolgárunk, becsületes nevén Thomas S. Ross ugyanis legalább 10 milliárd dolláros (!) kártérítésre perli a céget, mondván az iPod, az iPad és az iPhone mind-mind másolja az ő 1992-ben megrajzolt koncepcióit. Amik így néznek ki:

17400-14888-apple-vs-ross-design-drawing-l.jpg

apple-vs-ross.jpg

Mint két tojás, nem?

Ross által papírra vetett, csak Electronic Reading Device-nak nevezett készülék több olyan funkcióval és jellemzővel bír, ami később az okostelefonpiaci sztenderd része lett (érintőképernyő, fotó és videóböngészés, külső és belső tároló és még sorolhatnánk), és van pár sajátságos elem is: kétrészes hardveres billentyűzet, 3,5-es floppyolvasó, napelemek és összehajtható, két képernyős kialakítás. Nevetsz már? Mert van még tovább is.

Rossnak ugyanis semmi jogi alapja nincs a perre. Megpróbálta ugyan levédetni a koncepciót még 1992 novemberében, a szabadalmi hivatal azonban törölte a bejegyzést, miután 1995 áprilisáig sem sikerült jómadarunknak befizetnie az ezzel kapcsolatos díjakat. 2014-ben megpróbálta ugyan újra védj egyeztetni, de az, hét évvel az iPhone megjelenése után már kissé megkésett próbálkozás volt. Ehhez képest a kártérítésen felül még 1,5 százalékos jutalékot is akar az eladott készülékek árából.

Láttam már sok denegerált Apple ellen indított pert, de ez egészen biztos dobogós, valahol az olasz maffiás és aközött a per között, amit egy Tennessee-ben élő úriember indított azért, mert az Apple nem korlátozta az internetes pornóhoz való hozzáférését.




süti beállítások módosítása