almalé és kungfu Rólunk

Itt az iPhone 7, de nem

Egy kínai oldalon jelent meg ez a kép:

59ee6c16jw1f2dxlr8gmpj20ku0x5dj2.jpg

Na most ilyet azért én is fotosoppolok két perc alatt, és az ilyen alatt főleg a kijelző jobb alsó sarkánál található hibára célzok:

iphone-72.jpg

A művész arra gondolt alkotás közben, hogy az új mobil pont úgy néz majd ki, mint a 6s, leszámítva, hogy a kijelző faltól falig tart majd, ami ugye már csak azért is problémás, mert ez a megszokott pixelszám, sőt, képarány felborulásával járna, ilyesmibe meg csak komoly indokkal vág bele az Apple.

A hivatalosabb csatornákon terjedő hírek egyébként vastagon ellentmondanak a fentebbi művészeti alkotásnak. Ming-Chi Kuo szerint például a 7-es kábé pont olyan lesz, mint a 6s, csak képességeiben tud majd többet annál és alapvetően jövőre érkezik majd a jelentős újítás 5,8 colos AMOLED kijelzővel, vezetéknélküli töltéssel és az iPhone 4-es dizájnjára emlékeztető kialakítással.

A fenti felsorolásból kábé csak az utolsó érdekel. Viszont ha tényleg csak jövőre lesz dizájnváltás, akkor nehéz elképzelni, hogy az idei modellt 7-esnek, a 2017-est meg 7s-nek hívják majd. Persze csak akarat kérdése az egész!



Szétszedték az iPhone SE-t, van itt minden, mint a búcsúban

A ChipWorks megszerzett egyet az új mobilból, darabjaira szedte és megpróbálta beazonosítani az alkatrészeket. És hát elég nagy a szórás. Vannak hardverelemek bőven az iPhone 5s-ből, jött jó sok a 6s-ből és van néhány egészen új is.

Lássuk, mi érkezett a két és fél évvel ezelőtti  donorból: például az érintésérzékeny kijelzőt irányító Broadcom és Texas csipek: ezek ugyanúgy benne voltak az 5s-ben, mint számos iPodban, és egyebek közt ezek miatt nem lehetett belerakni a 3D Touch funkciót az új mobilba.

02-apple-iphone-se-teardown-chipworks-analysis-internal-back-pcb-hero.jpg

A többi cucc nagyrészt a fennmaradó másik két kategória: az iPhone 6s-ből jött az A9-es processzor, ami pont ugyanaz a darab, mint a nagytesóban, onnan érkezett a 2 gigabájt LPDDR4 memória, az NFC csip, a mozgásérzékelő szenzor, az audioáramkör és a modem.

A 16 gigabájtos háttértárat kezelő Toshiba csip azonban tök új, ahogy a mikrofon és például az üzemidőért felelős áramkör is.

Szóval aranyos kis hibriddel van dolgunk.

Ti fogtok venni?



Az androidosok is rákattantak az iPhone SE-re

A Slice Intelligence felmérése szerint arányaiban nagyobb érdeklődést váltott ki az androidosokból az iPhone SE, mint a 6s. Ennél kettővel bonyolultabb a helyzet, de erről majd később.

Lássuk, kik választották a tavaly ősszel bemutatott csúcsmodellt és kik az idei kis erőgépet:

iphone-upgrades-by-model-1.png

A grafikonból kiderül, hogy a 6s-vásárlók 49 százaléka az elmúlt két évben már vett valamilyen iPhone-t, 40 százalékuk semmit, míg 10 százalékuk androidos volt. Az SE-nél ez az arány 35-49-16 százalékos, amiből kábé az derül ki, hogy sokan vártak az 5-ös/5s óta a készülékre, és másfélszer nagyobb a lelkesedés az androidos oldalon, mint ősszel volt.

Ugyanakkor.

Az elemzőcég szerint az iPhone 6s-re a startkor 17-szer nagyobb volt az érdeklődés, mint az SE-re, szóval bár az arányokat tekintve nagyobb lelkesedést vált ki az androidos oldalon az új készülék, az eladott darabszámokat tekintve csak lepkefing az SE. Konkrétan tízszer annyi androidos váltott 6s-re, mint SE-re.

Ugyanakkor#2: a tegnap közölt kínai roham alapján nagyon nehéz elképzelni, hogy a 6s startja 17-szer sikeresebb volt, mint amilyen az SE-é lesz, hiszen a nagy mobilból 13 millió fogyott az első hétvégén, ebből kb. 2,5 millió Kínában, míg az SE-ből csak Kínából 3 millió előrendelés érkezett. Állítólag.

Szóval ingoványos területre érkeztünk, tele veszéllyel, kérdéssel, fondorlattal és alaptalan számokkal.

Húha!

Egyébként a mobil már itthon is rendelhető.



Az amerikai iPhone-osok 35 dollárt költenek az iTunes-ban évente. És te?

16368-13123-iphone6s-appstore-l.jpg

Megjelent egy tanulmány, amiből kiderült, hogy az átlagos költés 35 dolcsi volt az Egyesült Államokban A legnagyobb részt ebből a játékok adták 25 dolcsival, zenére alig 3,4 dollár jutott, míg a kapcsolatépítő programokra 1,8 dollár, szórakoztatásra 1 dollár, lifestyle-ra 0,4 dollár, a maradék 12 kategóriának meg 6,8 dollár.

Ez nem különösebben izgalmas, viszont a cikk hatására megnéztem, hogy én mennyit költöttem az elmúlt 12 hónapban és ez a nyomozás már sokkal érdekesebbnek tűnt. Sajnos nincs épeszű összegzőrendszere az Apple-nek, azt kell tenned, hogy elindítod az iTunes-t, ráböksz a nevedre, ott az Account Infóra, majd a Purchase History-ra és manuálisan összeadogatod a költéseidet 2015. március vége óta.

mac-apple-music-sign-in-account-info.png

Nálam például kiderült, hogy lényegesen többet költök, mint egy átlagos amerikai, az elmúlt évben 264 eurót, vagyis havi 22-t: másfél hónap alatt annyi pénzt hagytam az Apple-nél, mint egy amerikai egy év alatt.

A kiadásaim legnagyobb részét az X2PRO nevű program adta 60 euróval, ami az FCPX-nek segít exportálni a hangsávokat, ezt az Xtractor utómunkáihoz kellett megvennem. Szintén elég sok ment el a különféle Apple-szolgáltatásokra, az iTunes Match-ra, az Apple Musicra és az iCloud-tárhelyre, amiből most már egy terát bérelek havonta. A maradékon néhány pro app és főként sok zene osztozik, amelyik dalt ugyanis meg lehet venni az iTunes-ban, azt nem próbálom, khm… alternatív forrásból beszerezni. De ha valaki úgy dönt, hogy nem teszi elérhetővé a számot, akkor rossz érzés nélkül nézek más csatornák után.

Kábé ennyi. Ha van türelmetek, számoljátok össze, hogy nálatok mi a helyzet és írjátok le kommentben, mert tök érdekes lenne látni!



A kínaiak zabálják az iPhone SE-t

Az Apple a jelek szerint telibe talált a 4 colos szupererős iPhone-nal Kínában, bár az eladási adatokat nézve bármi, amire iPhone van írva, óriási siker az ázsiai országban.

iphone-se11.png

Akárhogy is, előrendelésben 3,4 milliót rendeltek a telefonból, szóval máris a várakozások fölött teljesít az SE. 1,3 millióan rendeltek aranyszínűt, 1,2 millióan rózsaaranyat és a maradék 900 ezren osztozik a fekete és a fehér szín.

Ha a számok stimmelnek, akkor elég brutális starttal számolhat az új mobil és jól látszik, hogy a piac mennyire ki volt éhezve egy értelmes méretű, de korszerű iPhone-ra. Az Apple-től leghamarabb jövő héten számíthatunk hivatalos számokra, de  ha minden jól megy, addig a videótesztünk is megjelenik már.




süti beállítások módosítása