almalé és kungfu Rólunk

Most már tuti, hogy érdemesebb Okoslottóval játszani, mint SMS-ben

Hirdetőnk az Okoslottó, akik kitalálták, hogyan vegyél részt több sorsoláson akkor is, ha csak egy játékot  fizettél.

Tavaly írtam az Okoslottó appról. Azon kevesek egyike volt, ami tényleg nagyon pengén gyors volt, emiatt pedig még én is elkezdtem használni, noha nekem a doszos SMS-ezés az üzenetküldő appból a legtöbbször simán megfelelt.

lotto.png

Az app azóta sokat fejlődött. Épp a napokban adták ki a legfrissebb verziót, ami hibajavításokat és néhány újítást tartalmaz. De ami a legfontosabb annak, aki eddig nem használta az alkalmazást:

ha december 18-ig itt adsz fel szelvényt, automatikusan egy másik sorsoláson is részt veszel.

Minden héten kisorsolnak:

  • 1 db Pebble Time Steel Okosórát (Android és iOS)
  • 3 db Fitbit Charge aktivitásmérőt
  • 3 db Sony hordozható bluetooth hangszórót
  • 3 db A+ 15000 mAh külső akksit
A fődíj pedig nettó egymillió forint pénznyeremény.

Fontos, hogy az Okoslottó legújabb verzióján játssz, tehát frissíts, vagy most töltsd le. 

iOS-re itt elérhető az app. Ha már fent van a telefonodon, akkor az App Store-ból tudsz frissíteni.Visszafizetik a javítás árát a köldöknézős iMac-ek tulajainak

Úgy tűnik ez egy ilyen időszak, az Apple most a 2012 decembere és 2014 júliusa között gyártott iMac-ek talpának csuklópántja kapcsán hirdetett pénzvisszafizetési akciót. Az ebben az időszakban gyártott gépek esetében ugyanis egy műanyag alkatrész recsegés, roppanás kíséretében adja meg magát a gép súlya alatt - sokszor bármilyen fizikai behatás, állítgatás nélkül is - és teljesen előrebillen a kijelző.

Az újkori bólogatós (hehe) iMac-ek zsanérjának javítása ráadásul 100 dollárba, néha annál is többe kerül, így aki megőrizte a számlát, most jelentkezhet a refundért, a teljes javítás árát visszafizetik neki. A javítási program 3 éves határidejét ezzel egyúttal kitolták a megvásárlás időpontjától számított három évről ötre, értelemszerűen az eredeti garanciaidőn felül is. Hamarosan elvileg kiértesítésre kerül az összes bolt és hivatalos szerviz is, úgyhogy ha közületek is érintett valaki, bátran kilincseljetek.

Nem mellékesen közérdekű infó, hogy az Apple vintage illetve obsolete (elavult) kategóriába rak át jó néhány Mac-et december 31-ével, egy a MacRumorshoz eljutott belsős memó tanúsága alapján. Ezek az alábbiak:

- MacBook Pro (15 hüvelykes, 2011 eleji)
- MacBook Pro (17 hüvelykes, 2011 eleji)
- Mac mini (2009 eleji)
- MacBook (13 hüvelykes, 2009 közepi)

Annak, aki nem tudná, hogy ez mivel jár: innentől már nem lehet új alkatrészeket venni e gépekhez az Apple-től vagy partnereitől és a gépek javítását sem vállalják.Kuo az új rekordernek várja az iPhone 8-at

Nem kevesebb, mint 150 millió eladott telefont jósol 2017 második felére - egészen pontosan. Ízlelgessük ezt egy kicsit: ez azt jelentené, hogy megdől az iPhone 6 beállított rekord is, pedig az volt az eddigi legnagyobb frissítési ciklus a telefon 10 éves történelme alatt. Hogy mi fogja hajtani ezt?

iphoneconceptimage.jpg

Az iPhone 8 technológiai újításai által felkorbácsolt vásárlási láz - véli Ming-Chi. A KGI forrásai az ellátói hálózatban amúgy is hírhedten jók, s szerintük a beszállítók a 2017-es gazdasági év második felében 120-150 millió környékére szeretnék feltornázni a termelést. Csak hogy legyen kontraszt is, az eddigi rekorder iPhone 6 esetében ez a szám 110-120 millió volt.

Kuo nagy reményeket fűz a 4,7 hüvelykes LCD-s modellhez is, ami üveg hátlapjával és vezeték nélküli töltőjével a cég középkategóriás modellje lehet majd. Az új 5,1-5,2 hüvelykes OLED zászlóshajó viszont várhatóan minden bizonnyal jelentősen kannibalizálni fogja az 5,5-ös iPhone Plus eladási számait.

Nem árt ilyenkor emlékeztetni magunkat, hogy Kuo mostanában szinte mindig pontosan mondta meg az Apple jövőbeli terveit. Tavaly novemberben helyesen jelezte előre a 3 gigabyte RAM-os bővítést az iPhone 7 Plushoz, majd januárban elsőként dobta be a közösbe az iPhone 7 kétlencsés szenzorával kapcsolatos technikai részleteket is. Tavasszal sem volt tétlen, áprilisban akkurátusan leírta a második generációs Watch fícsörjeit és legelsőként jósolta meg az OLED Touch Bar-t és a MacBook Touch ID-s kikapcsológombját is.Ezt is megérjük: vastagabb lesz egy Apple termék?

Méghozzá a korábban a Barclays, most pedig a Mac Otakara által pletykált 10,9 hüvelykes, állítólag majdnem perem nélküli iPad-ről van szó.

ipadek.png

A hírek szerint a felső perem kicsit szélesebb marad, hogy maradjon hely a FaceTime kamerának is, a többi oldalszegélynek és a Home gombnak viszont búcsút inthetünk - írja a japán oldal beszállítólánci forrásokra hivatkozva.

Ami új, hogy a pletyi szerint az új modell kicsivel vastagabb is lesz. Nekem már itt erősen kileng a tamáskodásmérőm, mert az azt jelentené, hogy az Apple végre szembemegy az önsorsrontó vékonyító trenddel, de nézzük a konkrétumokat:

a jelenlegi 12,9-es pro 6,9 mm, míg a 9,7-es 6,1 mm "vastag". Az új méretű iPad jelentősen vaskosabb lehet mindkettőnél, a madárkák 7,5 milliről csicseregnek, míg a 7,9-es marad ugyanakkora minden dimenzióját tekintve.

Ennél meglepőbb, hogy az Otakara szerint a jövő évi 12,9-es Pro is hízik majd 0,3 milliméterrel, ami vagy hatalmas kamu, vagy valami komolyabb technológiai frissítést, de legalább nagyobb aksit sejtet - arról pedig már szállingóznia kéne a híreknek, nemde?

Az új 10 hüvelyk körüli iPad kijelzőméretével kapcsolatban eddig egyébként nemigen volt egyetértés: a sort még Kuo és a Digitimes nyitotta 10,5 hüvelykkel, a Mac Otakara korábban még a 10,1 mellett kardoskodott, de a Barclays két héttel ezelőtti jelentése után most beállt a sorba. Így derítheted ki, hogy jogosult vagy-e iPhone 6s akksicserére

Egy hete posztoltunk arról, hogy az akár 30-40 százalékos töltöttségen is rejtélyesen kikapcsolódó 6s-ek akkumulátorát az Apple cseréli. Akkor azonban még nem tettek közzé semmilyen serial-ellenőrzős oldalt vagy útmutatást, most az elvileg keveseket érintő hibától szenvedőket segítendő, publikussá vált az érintett sorozatszámok listája.

A telefonokat - ahogy említettük - 2015 szeptembere és októbere között gyártották. Ha sorozatszámod (vagy a Beállítások>Általános>Infó menüpontban keresd, vagy a telefonod hátlapján) negyedik és ötödik betűje az alábbi kombinációk egyike, elvileg jogosult vagy az ingyenes javításra:

  • Q3; Q4; Q5; Q6; Q7; Q8; Q9; QC; QD; QF; QG; QH; QJ

Elvileg, ahol elérhető pótalkatrész, ott azzal megoldják, egyébként a teljes készülék cseréje is esélyes lehet, ha nincs más megoldás. A hírek szerint az alkatrészellátás akadozik és sok helyen december elejéig kell várni, hogy megérkezzen a cseredarab.

A normális használatból eredő teljesítmény-visszaesés nem kizáró ok, ameddig a telefon működőképes és a serial is stimmel, kicserélik. A programban az eladástól számított három éven belül kérhető az erőforrás javítása.