Pont most pénteken regéltünk arról, hogy az Apple mindenféle csinnadratta nélkül kivezeti a kínálatából a már fél évtizedes Thunderbolt Display-t, de utódmodellről akkor szó sem esett. Bár már a WWDC előtt felmerült, hogy saját videókártyás monitorok jöhetnek, ezeket a híreszteléseket most a szájt szakújságírója, John Paczkowski is újra megfuttatta, meg nem nevezett forrásokra hivatkozva. Az integrált GPU-s megoldással elhárulna a technikai akadály az 5K-s kijelzők piacra dobása előtt. 

Egyéb részlet nem derült ki Paczkowski tweetjéből, de a korábbiak alapján egy 5120x2880-as felbontású, USB-C/Thunderbolt 3 kompatibilis jószágot várhatunk.

A WWDC körüli készlethiányokat sokan úgy dekódolták, hogy az Apple szokásához híven azért hagyja kifogyni a raktárakban levő árukészletet, mert új modellt jelent be - ez végül nem meglepően nem történt meg (szoftveres event, heló!). Arról, hogy a kijelző mikor jelenhet meg egyelőre nincs információ, de ha még idén, akkor azt is logikusan az újratervezett Retina MacBook Pro-val lenne célszerű együtt villantani.