Újabb pletyka röppent fel, aminek egyébként több szempontból is van értelme. A mostani tippet a MacDailyNews szállította, ők úgy tudják, hogy az Apple kinyitja az üzenetküldő alkalmazást, és az iMessage ezentúl nem csak az iOS-használók privilégiuma lesz. Fist time in history.

mess.jpg

Miért tűnik logikusnak?

Egyrészt a korábbi pletykák szeint az Apple Pay-t is integrálják az üzenetküldőbe, vagyis ismerőseinknek küldhetünk pénzt egyszerűen, gyorsan, az appal. Azzal, hogy ezt a lehetőséget elviekben kinyitják az Android felé is, esetleg meg is oldják a fizetést a rendszerek között, máris promotálják az Apple Pay-t egy szélesebb körnek.

Másrészt a Google is bejelentette nemrég, hogy Allo néven cross-platform üzenetküldőt fejleszt, beépített asszisztenssel, jól kihasználva a keresőt, teljes titkosítást valósítva meg a végpontok között. A fizetés pedig náluk már egyébként is megoldott. Így az Apple úgy érezheti, ez egy újabb hullám, amit neki is meg kell lovagolnia. Reméljük, nem a too little too late papírforma valósul meg itt is: az Apple a külső nyomásra történt fejlesztéseknél, ahol nem saját elképzelést valósít meg, általában ebbe a csapdába esik.