Akinek nem volt elég a korábbi hír a vékonyított MacBook Próról, annak itt van ez: a KGI szuperelemzője még egy gépről számolt be, méghozzá a 12-es retinás MacBook nagytestvéréről. A szakértő szerint még idén megjelenik egy 13 colos verzió, amiről azonban főleg csak ennyit lehet tudni: nincs szó nagyobb teljesítményről, vagy bármilyen fejlesztésről, mindössze a nagyobb méretről.

Ezzel együtt a kínálat jellege teljesen átalakul. Jelenleg olyasmi él a fejünkben, hogy alul van a MacBook, kicsi, könnyű, de nem olyan gyors, aztán jön az Air, erősebb, de nem retinás, majd a Pro, még erősebb, de nem olyan könnyű.

16991-14124-12566-6649-dsc01657-l-l.jpg

A fentiek alapján az Air lecsúszik alulra, ez lesz hivatalosan is az Apple belépőszintű laptopja, amit nem nagyon fejlesztenek már tovább, de árkedvezményekkel életben tartják a sorozatot. Kábé oda száműzi a kis MacBook, ahová annak idején az Air küldte a fehér műanyagházas MacBookot.

Az Air után jön a két retinás gép, 12 és 13 colos méretben, és súlyban az Airhez közel, de teljesítményben a többiek fölött jön az új MacBook Pro.

Állítólag a harmadik negyedévben várható az új MacBook.