Ming-Chi Kuo újra előbújt barlangjából, a Nap megcsillant a hegy ormán, a vátesz hármat suhintott sámánbotjával az ég felé, majd megnyilatkozott: idén ősszel egy teljesen új MacBook Prót mutat be nekünk az Apple.

De annyira újat, hogy ez lesz 2016. legfontosabb újítása a cégnél.

Lássuk, mivel készülnek: az új Pro könnyebb és vékonyabb lesz, mint a jelenlegi, ami remek hír, eddig is a súlya volt a legnagyobb problémája a gépnek (nem). A vékonyítási procedúrának lesz a része, hogy a hagyományos usb-t usb c-re cserélik, lesz a gépben ugyanakkor thunderbolt 3-as is. És egy tökéletesen új eljárást használnak majd fel a gyártás során, hogy az alumíniumház a lehető legvékonyabb legyen.

macbook-pro-retina-mf840lla.jpg

És egy további újítás: állítólag lesz majd egy OLED-csík a billentyűzet fölött, ott, ahol most az esc-eject-sor van, itt mindig más funkciógomb villan fel attól függően, hogy épp mire lehet szükségünk. Plusz TouchID, hogy az ujjlenyomatunkkal tudjuk feloldani a gép védelmét.

Az update érinti majd a 13-as és a 15-ös modellt is.

Aki esetleg most azt gondolja, hogy egy Pro laptop nagyobb teljesítményű, praktikusabb legyen, de vékonyabb, könnyebb és csatolók szempontjából nehezebben megközelíthető, az lázadó, renegát, és mint ilyen, a padlóha vetjük, de nagyon duhván!