Az iFixit is darabjaira szedte a telefont és talált néhány érdekességet, ami a korábbi feldarabolóknak nem tűnt fel. Például hogy az Apple számos helyen ugyanazokat a tömítéseket használta, amiket az iPhone 6s-ben is, és ezek miatt valószínűleg sokkal jobban zárja ki a vizet mint mondjuk az 5s.

cdmvfvtaktzvjobk_huge_-780x585.jpg

Hogy miről van szó: a készülék nem vízálló, szóval a nyaraláson nem ezzel fogod filmezni a tenger mélyén tekergőző élőlényeket. Viszont ha fogmosás közben véletlenül beleejted a mosdóba, akkor valószínűleg megússza komolyabb károsodás nélkül, legalábbis erre jóval nagyobb az esély a 6s és az SE modelleknél, mint a korábbiaknál.

Ami fasza hír.

Az is, hogy az akkumulátor nőtt, hallottuk ezt már korábban, de az iFixit is megerősítette, hogy az 5s-ben használt 1560 mAh-s telep helyére egy 1624 mAh-s került.

A szintén darabolással foglalkozó Chipwork meg arra jutott, hogy nem annyival olcsóbb legyártani az SE-t, mint amennyivel kevesebbet kell a 6s-hez képest fizetni érte. Egészen konkrétan úgy számolnak, hogy a haszonkulcs 35 százalék magasságában mozoghat, míg a 6s-nél ez a mutató jó tíz százalékponttal magasabb.

Szóval a kis SE többet tud, mint gondolnánk, arányaiban kevesebbért.