Bár az egész kivásárlós sztori kezd már a legrosszabb mexikói telenovellákra emlékeztetni, a kínaiak nemigen adják fel. Most éppen engedményeket akarnak kicsikarni a két legfőbb részvényestől, a Mizuho Banktól és a BTMU-tól.

sharp_elnok.jpg

A képen látható hajlongós bácsi, Kozo Takahashi, a Sharp elnöke hétfőn találkozott a kínai kollégájával, a Foxconn-fejes Terry Gou-val, ami azt jelzi, a násztáncnak még közel sincs vége.

A Gou cége most azt szeretné elérni, hogy a két bank egy a japánoknak közösen folyósított hitel kamatterheinek enyhítésével segítse pénzügyileg a Sharpot, illetve az is szóba került, hogy némileg a korábbi megállapodásban megállapított 879 millió dolláros vételár alatt vennék meg a részvényeiket.

Az egész ügyletnek már február végén illett volna lezárulnia, azonban a Foxconn a halasztás mellett döntött, miután fény derült a Sharp korábban a kínaiak számára nem ismeretes, további pénzügyi problémáira. Az pedig, hogy miért is kell a kijelzőgyártó az Apple legfontosabb gyártópartnerének, tök egyértelmű.

A kapcsolatok még ennél is szorosabbra fűződhetnek, a kínaiak pedig ezentúl eddigi szolgáltatásaikon felül már az egyik legfontosabb alkatrész, a kijelzők beszállításával is még fontosabbá tehetik magukat a ellátási láncban.