Ebből is látszik, mennyire hű az elveihez Donald Trump: három héttel azután, hogy bojkottra szólította fel a követőit az Apple termékekkel szemben, a narancsfejű nagyúr máris megszegte a saját fogadalmát. Újra az Apple-készülékéről tweetelt.

15953-12511-160219-trump-l.jpg

Azt írta korábban, addig senki ne használjon Apple-terméket, amíg a cég nem készít egy megoldást a telefonok gyors unlockjára. Az Apple nemhogy nem készített azóta semmit, de olyan keményen beleállt az ügybe, hogy az írországi adóelkerülési ügy csak kismiska ahhoz képest, amivel készülnek, ha kényszerítik őket.

Trump nagy harcos, és amint ezt látta, elővette újra az iPhone-ját, hogy whatever, és nyomogatta serényen. Több lehetőséget látok:

  • vagy ennyivel jobb az iOS, mint az Android, és Trump egy világot megrengető flame-wart készít elő épp
  • rájött, hogy egy dél-koreai cég telefonját használni egy egyesült államokbeli gyártóéval szemben épp a saját elvei ellen megy, így a kisebb rosszat választotta
  • ennyire hülye, és elfelejtette, mit mondott három hete

Egyébként Obama is elmondta a véleményét az FBI kontra Apple ügyben. Szerinte nem szabad nagyon szélsőséges álláspontra helyezkedni, jogos a félelem attól, hogy az állam minden jogot megkapjon a telefonok unlock-jára, de 200-300 éves gyakorlatot húzunk át, amikor ennyire fetisizálunk egy telefont, és ennyire szentnek és sérthetetlennek mondjuk ki.