Mai második protippünk. Van ugye ez az üzenet:

screenshot.png

Ami nem jelent jót. Ez azt jelenti, hogy rövidesen elviselhetetlenül le fog lassulni a géped. Mit lehet tenni? Hát törölni kell. De mit? Erre több megoldás is létezik. Én a mai napig a Disk Inventory X-et használom, ami se nem korszerű, se nem szép, de tökéletesen felfedi a gépen található összes rejtett kis fájlt és remekül megmutatja, hogy hol nőttél túl nagyra.

Ha nem akarsz külső programot telepíteni a gépedre, akkor is van segítség. Első lépésként az Alma menü/About this Mac/Storage-ra kattintva tudod megnézni nagy vonalakban, hogy mivel vannak tele a meghajtóid. Ez nem sok infó, de legalább tudni fogod, hogy fotók, zenék, filmek, vagy mik foglalják el a helyet a gépeden:

screen_shot_2016-02-07_at_06_46_12.png

Ennél jobb ötlet elindítani a Findert, nyomni egy Command+F-et, majd a keresési feltéteknél beállítani a File Size-t, méretre meg mindent, ami nagyobb egy gigabájtnál, így megnézheted, mik a legnagyobb helyfoglalók a gépeden. 

screen_shot_2016-02-07_at_06_47_37.png

Harmadik protipp: megkeresett a downloads folderedet, ahol biztosan van néhány gigabájtnyi feleslegesen felhalmozott múlt.

Negyedik opció: újraindítod a gépet, amivel törlőd a cachefájlokat és egyéb átmeneti állományokat.. Ádám ezzel él túl már hónapok óta, betelik az Air ssd-je, újraindítja a gépet és nyer néhány gigabájtot, használja a gépet, beleik az ssd, újraindítja a gépet és nyer néhány gigabájtot, aztán...