A héten talán a legnagyobb port kavart pletyka a jack-mentes iPhone 7 egyre biztosabb eljövetelének híre volt. Azt jelentette, hogy nemsokára kétféle fülhallgatót használunk majd: a Lightning-osakat és a vezeték nélkülieket (meg átalakítóval minden mást is persze).

Az Apple a pletykák szerint a vezeték nélkülieket részesíti előnyben.

Ez persze azt is jelenti, hogy a következő iPhone-nal elő kell rukkolniuk egy menő Bluetooth fülessel, ami nem lesz nehéz. Ez az egyik előnye annak, hogy megvásárolták a Beats-et 2014-ben: az Apple fülesei ezentúl nemcsak kötelező tartozékok, de önálló, menő termékek is lehetnek.

És a hírek szerint készül is az új termék. Az AirPod.

Az AirPod egy vezeték nélküli füles lesz beépített mikrofonnal, és gombbal, amivel felvehetjük a hívást, és elérhetjük a Sirit. Leginkább a Motorola Hintre hasonlít majd a szóbeszéd szerint, elektronikus zajszűrővel, és egy tokkal, ami tölti is az épp használaton kívüli készüléket.

 

screen_shot_2016-01-10_at_13_03_31.png

A Motorola megoldása 3,3 óra beszélgetési időt biztosít egy feltöltéssel, a tokban lévő összes dzsúzzal együtt pedig 17 óráig is bírja.

Amikor először olvastam az AirPodokról, azt gondoltam, hogy egy erős "shut up and take my money" érzést ad az iPhone 7-hez, ha a telefon csomagolásában ott lapul majd egy ilyen. De sajnos megint lehűtött a cupertinói nyereséghalászat: az idei iPhone-hoz egy vezetékes, Lightningos EarPod jár majd a pletykák szerint, aki AirPodot akar, ki kell csengetnie a konkurens termékek ára alapján 200-300 dolláros árat. 60-100 ezer forintot. Abszolút spekulatív becslés.