almalé és kungfu Rólunk

A pápa meghekkeli az iPhone 6s debütálását

Sokan várják világszerte, hogy elsők között kapják meg az előrendelt iPhone 6s és iPhone 6s Plus telefonjukat. Közülük a legmagabiztosabbak természetesen, a hazai pálya miatt, az egyesült államokbeliek voltak. Csakhogy New York és Philadelphia lakói egy picit most

megszívták.

Ugyanis szeptember 22. és 27. között, a kiszállítás első napján meglátogatja őket Ferenc pápa. 

A UPS pedig felhívta a megrendelők figyelmét, hogy bizonyos irányítószámmal rendelkező lakók hiába várnak a csomagjukra, a pápai látogatás miatt nem szállíthatnak ki semmit 25-én a felsorolt helyekre.

Az első 12 ország, ahová az iPhone új sorozata érkezik 25-én: Ausztrália, Kanada, Kína, Franciaország, Németország, Hongkong, Japán, Új-Zéland, Puerto Rico, Szingapúr, UK, USA. Állítólag a szállítmányok már elindultak a célhelyekre, hogy ládákban várakozzanak így:

 1442579464.jpg

A második kör a pletykák szerint október 2-án várható, és Hollandia és Ausztria is közte lesz a célországoknak. Reméljük, mi is.



Élőben is kipróbálták az iPhone 6s kameráját

Az Apple odaadott néhány készüléket a Vogue-nak, hogy a New York Fashion Weeken használják. Kevin Lu közzé is tett néhány olyan képet, amik az új telefonnal készültek a divathéten.

Az 50%-kal több pixel, a pontosabb autofókusz és a 4K-s videók lenyűgözték a fotóst, 

legalábbis ezt állította, na.

iphone-6s-ralph-lauren.jpg

iphone-6s-michael-kors.jpg

iphone-6s-coach.jpg

Kiemelte, hogy sokkal gyorsabb a fényképező, kisebb a válaszidő, így nem marad le a fontos pillanatról. Ezenkívül többféleképp mondta el, hogy a nagy felbontás jó, mert részletgazdag a kép és a videó.

Tovább olvasom


Szétszedték az iPad mini 4-et

Az iFixit szokása szerint elég korán jutott a készülékhez, a legutóbbi Apple keynote legkevésbé emlegetett újdonságához, amit még a levegőben csavarhúzóval és spaklival kaptak el, és mire leért a kicsike az asztalra, már nem volt rajta a hátlap. Ezt találták odabent:

irvctqasl3htocsd_medium.jpeg

qtubci2loongbudj_medium.jpeg

rsmpwtnzgnmr4o6c_medium.jpeg

2rxtfqe5jt1obk4i_huge.jpeg

2 giga RAM és egy 5124 mAh-s akksi, amiben az az érdekes, hogy a korábbi modellel szemben - ami 6,471mAh-s volt - ez egyetlen cellából áll. Mégis, kilenc óráig bírja majd az Apple állítása szerint a wifis modell. Az antennákat kettébontották, egy részük a készülék alján, a másik a tetején található.

1.4 milliméterrel vékonyabb, mint az elődje, A8-as SoC található benne.

Ez egy méretben és teljesítményben lekicsinyített iPad Air 2.



Jó hír: a legtöbb kijelzőfólia jó lesz a nyomásérzékeny iPhone 6s-hez

Nagy kérdés volt, hogy a 3D Touch bejelentésével mi lesz a kijelzőfóliákkal, lehet-e feltenni továbbra is az iPhone-okra ilyet, vagy a nyomásérzékeny kialakítást negatívan befolyásolja egy ugyan vékony, mégis ellenállást kifejtő réteg.

screen-shot-2015-09-17-at-11-54-24.png

Úgy tűnik, hogy nem kell aggódni.

Régi jó szokás szerint az Apple egyik igazgatója válaszolt egy mezei felhasználó email-jére, tudva, hogy egy ilyen válasz bejárja majd a sajtót, és mindenki tud róla nemsokára. Szóval állítólag ezt írta:

3dt_sp.jpg

Azok a fóliák, amik követik az Apple irányelveit, probléma nélkül működni fognak. Az Apple irányelve pedig ez:

  • a fólia nem haladhatja meg a 0,3 millimétert
  • nem lehet levegőbuborék a fólia és a kijelző között
  • nem vezetheti az áramot

Ez csaknem az összes ma kapható termékre igaz. De aki biztosra akar menni, keresse az MFi (Made for iPhone) feliratot a csomagoláson, ahogy eddig is.



Itt a legújabb Steve Jobs filmelőzetes

Nagyon úgy tűnik, hogy a sztori végre megkapja azt a minőségű odafigyelést, amit kell. 

Az mondjuk nem tetszett, hogy ennyire kiélezték Sculley és Jobs ellentétét előbbi gonosz vigyorával megfűszerezve, mert arra utal, hogy rendesen eltúlozták a karaktereket, az Apple vezetőjének ambivalens jelleme pedig így nehezen mutatható be. De azért tetszik:

A filmet már bemutatták a Telluride Film Festivalon, de hivatalosan csak október 23-án kerül a mozikba az USA-ban. Magyarországra 2016 január 14-én jöhet.




süti beállítások módosítása