almalé és kungfu Rólunk

A hét legérdekesebb Apple-pletykái egyben

A galériára kattintva előbukkannak a hét legfontosabb pletykái, röviden összefoglalva, egy-egy kép mellett. Aki meg utálja a galériákat, annak alább az linkek.

Tényleg stylust készít az Apple? Stylust, az Apple?

Idén jöhet egy felturbózott Apple Maps

Touch ID-vel feloldani a Mac-et? Nem probléma.

Az Apple épp a streaming-szolgáltatását polírozza

Mi a hasonlóság a Windows 10 és az OS X között?

Három óráig bírja mutatni az időt az Apple Watch, aztán lemerül

Egyébként meg csatlakozz a facebookos oldalunkhoz, és nem maradsz le a legfontosabb Apple-trendekről.



Az iPhone bebizonyította, hogy Japán nem létezik

Azt hiszem, abban mindannyian egyetérthetünk, hogy ha egy dologra igaz egy állítás, valamint annak az állításnak az ellentéte is, akkor az a dolog nem is létezik. Most ne kérjetek logikai vagy filozófiai bizonyítást, vegyük úgy, hogy így van.

Na, akkor Japán nincs.

Hogy teljesít Japánban az iPhone? Ezt az egyszerű kérdést kell feltenni, és máris úgy járunk, hogy nincs válasz. Vagyis hogy kétféle is van. Mint amikor egy macska hátára ragasztasz egy zsíros kenyeret, és eldobod. Mivel mindkettő pofával lefelé érkezne le, soha nem fognak talajt.

Már 2008-ban lehetett sejteni valamit, amikor az iShare felmérése azt mutatta, hogy nem igazán várják a szigetországban az Apple telefonját. A megkérdezettek 91 százaléka mondta, hogy nem tervez iPhone-t venni, és jöttek is a tájékozott, világlátott emberek, akik elmondták, hogy emojik meg QR-kód olvasó meg NFC meg lézerkard nélkül semmire sem megy egy telefon arrafelé. Aztán megjelent ott is az iPhone 3G, és az előfizetők több mint fele azt vásárolta, amikor bement a SoftBank egyik üzletébe.

Tovább olvasom


Három óráig bírja mutatni az időt az Apple Watch, aztán lemerül

A 9to5Mac szerzett meg néhány belső információt az Apple-nél dolgozóktól az Apple Watch-csal kapcsolatban. Elég sok embernek van már tapasztalata ott, hiszen a cég kábé 3000 tesztkészüléket osztott ki, hogy használják, próbálgassák a munkatársak, aztán jelentsenek.

Szóval mint kiderült, az órában egy S1 kódnevű chip végzi a számításokat, ami meglepő módon eléggé erős. A teljesítménye nagyjából az A5 processzornak felel meg, ami az iPhone 4S-ben mutatkozott be, de a mai napig ott van a termékpalettán, az iPod touch-okban.

A kijelző a Retina cuccok szintjén van, valamint 60 fps-t simán visz.

screenshot-2015-01-22-14-06-36.png

Az Apple a töltésről egyelőre csak annyit mondott a bemutatón, hogy egy napot végig bír az óra, de azért esténként tölteni kell majd. Most kiderült néhány egyéb részlet ezzel kapcsolatban. Például hogy eleinte ezt úgy képzelték, hogy 2,5 - 4 óra aktív használatot vagy 19 óra aktív/passzív használatot bírna az óra. Standbyban 3 napig, sleepben 4 napig maradna. A lap forrása azonban elárulta, hogy a 2-3 nap reálisabb, akár standby, akár valami energiatakarékos módról beszélünk.

Most tehát ezt tudja az óra a teljes feltöltéstől a lemerülésig:

Tovább olvasom


Ennyit kerestek az Apple vezetői 2014-ben

Közeledik a részvényesek éves találkozója, amikor egy csomó fontos dolgot beszélnek meg a vezetők a tulajdonosokkal, mint például hogy mennyit keressenek 2015-ben. Ilyenkor elmondják azt is, hogy mennyit kerestek tavaly, így turkálhatunk picit mi is a zsebekben.

screen_shot_2015-01-23_at_00_38_00.png

Tim Cook például 9,2 millió dollárt vitt haza, az forintban durván 2,5 milliárd. Ez egyrészt az 1,7 milliós (466 millió forintos) fizetéséből - ami épp 1,7 milliószorosa Steve Jobs egykori fizetésének -, másrészt a 6,7 millió dolláros egyéb kompenzációiból adódik össze.

Nála csak az újonc retail vezető, Angela Ahrendts keresett többet. Persze nem a fizetésével, az csak 400 ezer dollár, 500 ezer bónusszal - összesen 246 millió forint -, hanem azzal a 70 millió dollárnyi részvényopcióval és egyéb jósággal, amit a belépésével együtt kapott. Az akárhogy is számolom, 21 milliárd forint welcome-lóvé (tegyük hozzá, hogy a juttatás nagy része eleinte nem készpénzre váltható). Az Apple-nél baromi széles lehet a vigyor első munkanapon.

A többiek a táblázatban láthatóak. Nem volt szar éve senkinek. A teljes, részvényeseknek szóló jelentés itt olvasható, ha valaki gerjed az ilyenekre.

Tovább olvasom


Remek frissítéseket tolt a Spotify és a Google iOS-re

A Spotify iOS-es alkalmazása különös módon frissült: anélkül, hogy frissítettem volna. Indításkor jelezte az új ficsöröket, és miután bezártam és újraindítottam a programot, minden ott volt, és működött az új program. Anélkül, hogy az App Store közelébe mentem volna.

Az egyik újítás a Touch Preview. Ennél gyorsabban még életedben nem böngésztél zenék között. A lenti videóban látható, hogy főhősünk a workout hangulatú zenéket nézegeti, és egy adott számon felejtve a hüvelykujját előugrik egy zenemátrix. ZENEMÁTRIX. Ezen húzogatja az ujját, ekkor minden dal közepéről felcsattan azonnal a melódia. Aztán ami tetszik, azon szabad ott maradni.

A másik móka az adott zenén történő bal- vagy jobbsuhintás, ami a My Musicba vagy a lejátszási sorba menti az adott számot.

A Google Docs is frissült nemrég, meg vele együtt a Google Slides és Google Sheets, mostantól Touch ID-vel férhetünk hozzá a dokumentumainkhoz - jelszó helyett. A Google egyébként nagyon belehúzott, ezelőtt a Chrome böngészőjét frissítette az eszközökön, új dizájnnal és Handoff támogatással.

Ja, és a Docs kapott helyesírás-ellenőrzőt is, ami leginkább idegen nyelveken használható, magyarul mindenféle hülyeséget ajánl a helyesen leírt szavak helyett. De ez az asztali böngészős verzióban ugyanígy van.




süti beállítások módosítása