almalé és kungfu Rólunk

Ez a Patek Phillipe inspirálta az Apple Watch dizájnját?

A Techcrunch-nál találták ezt az órát, ami ránézésre tényleg nagyon emlékeztet az Apple Watch-ra. 

apple-watch-omega-speedmaster-patek-philippe-comparison-review-ablogtowatch-10.jpg

Még úgy is, hogy az okosórán a fotón nem a milanese szíj szerepel, pedig azzal még feltűnőbb lenne a hasonlóság.

apple-watch-omega-speedmaster-patek-philippe-comparison-review-ablogtowatch-2.jpg

z0pambe.jpg

De tényleg: a formák az ívek ha meg nem is egyeznek, de erősen emlékeztetnek egymásra: az 1970-es években készített Patek Philippe Ellipse Ref. 3582 (3582G) mintha a nagyapja lenne a Watch-nak.



A Bloogmberg szerint már gyártják az iPhone 6s-t

Ez a hír kevéssé meglepő, inkább időszerű. A Bloomberg úgy tudja, hogy a gyártósorok már elkezdték ontani az iPhone-ok legújabb generációját, amiket várhatóan szeptemberben mutat majd be az Apple. Mivel addig már csak kevesebb, mint három hónap van hátra, és a premierre jó tízmilliósra kéne dagasztani a készleteket, egyáltalán nem csoda, hogy a gyártás már valamilyen formában megindult, bár simán lehet, hogy most még csak a próbáknál tartanak az üzemben, és a valódi tömeggyártás csak valamivel később indul el.

iphone-lineup.png

A lap úgy tudja, hogy az iPhone 6s úgy néz majd ki, mint a jelenlegi generáció, de lesz benne Force Touch is, amit már az új MacBookból is ismerünk, és amit másfél hónapja mutattunk be:

 

A funkció lényege, hogy a kijelzőből más és más funkció jön elő attól függően, hogy milyen erősen nyomod.

A fentieken kívül a rózsaarany kivitel megjelenésére lehet számítani, valamint egy általános szteroidkúrára és egy szuper minőségű, 12 megapixeles kamerára. Ja, és várhatóan az előlapi kamera minősége is sokat javul majd, egyébként ideje, hogy a gyártók elkezdjenek reagálni arra, hogy a mobilokat 63 százalékban szelfire használják.



Kiderült, milyen lesz az iPhone alacsony fogyasztású módja

Az iOS 9 egyik legszimpatikusabb fejlesztése: ha a rendszer érzi, hogy 20 százalék alá merült az akku kapacitása, felajánlja az alacsony fogyasztású módot. Ha ezt leokézod, egy csomó minden történik: megszűnik a fetch a Mailnél, az alkalmazások frissítése a háttérben, leállnak az animált háttérképek és a mozgáseffektek.

De történik még valami: az iOS visszaveszi a processzor sebességét.

És a MacRumorsnak hála most már azt is tudjuk, mennyire. A lenti képen az iPhone 6 Plus sebessége látszik alapesetben és low power módban:

lowpowermodeperformancereduction-800x707.jpg

Tisztán látszik, hogy jó negyven százalékot esik a processzorteljesítmény, illetve hogy ilyenkor a kétmagos mód lesz kábé olyan gyors, mint alapból az egymagos. Hasonló lassulás látszik az iPhone 5-nél is.

És hogy ez mennyire nem gond: a legtöbb esetben még egy iPhone 5 sebessége is bőven elég minden feladathoz, az 5s és a 6-os teljesítménytöbblete a sokszor tök fölöslegesen meríti az akksit és óriási jóság, hogy mostantól ezt a pazarlást indokolt esetben vissza lehet fogni.

Az Apple szerint eleve nő majd kábé egy órát a mobilok üzemideje az iOS 9 optimalizálásának köszönhetően, de a Low Power mode további három órát adhat az iPhone-nak lemerülés előtt.



A jelek szerint jön a 4K-s, 21,5-es iMac

Az nem kifejezés, hogy ideje lenne. 

A fejlesztők belenéztek az El Capitan kódjába, és ott érdekes dolgokat találtak: négy új R9-es Radeon, valamint a 4097x2304 pixeles kijelző támogatását.

Ez persze akármi is lehet, de elég jó esély van rá, hogy az R9-es Radeonnal szerelt 27 colos, 5K-s iMac után a fenti specifikációk egy R9-es Radeonnal szerelt, 21,5 colos, 4K-s iMacet ír le.

imac_1.jpg

A kódban megemlítik az Intel Iris Pro 6200-as grafikus gyorsítót is, ami szintén képes a 4K-s monitorok meghajtására, simán elképzelhető, hogy a kisebbik modellben csak ez az integrált gpu lesz, míg a nagyobbikban a Radeon.

Akárhogy is: baromira itt lenne már az ideje az új gépek érkezésének.

És hogy erre mikor kerül sor? Senki sem tudja. Utoljára 1 éve és 10 hónapja frissült ez a kategória, de simán lehet, hogy az Apple megvárja az Intel új Skylake processzorainak az érkezését, ami legkorábban őszre várható.



Még mindig extrémsikeres az iPhone, az Apple Watch meg: ahogy vesszük

A Morgan Stanley legújabb számai szerint körülbelül 53 millió darab iPhone fogyhat a júniusi negyedévben, főleg az erős kínai kereslet miatt, ami hihetetlenül jó eredménynek számít: hiába közelít az életciklusa végéhez a modell, nem akar lanyhulni az érdeklődés, szinte nem lehet annyi iPhone-t gyártani, amennyit ne szívna fel azonnal a piac (de mégis: az elemzőcég szerint az Apple 54 milliót gyártott, elég jól belőve az igényszintet).

Állítólag jól fogy az Apple Watch is, bár a viszonyítási alap önmagában bizonyítja, hogy nem fogy annyira jól.

13360-8043-screen-shot-2015-06-24-at-95035-am-l.jpg

A Morgan Stanley szerint az első hat hét kereslete alapján az óra húsz százalékkal népszerűbb, mint annak idején az első iPhone volt. Ha e mellé odatesszük a mobil legutóbbi negyedéves számait, már ki is jön a matek

Apple Watch = 60 millió darab negyedévente 2022-ben.

Csakhogy.

Az első iPhone piacra dobásakor az Apple még egy kevéssé jelentős, kevéssé ismert gyártó volt, kevesek játékszerének számított. Hiába volt zseniális a mobil, idő volt, amíg mindenkihez eljutott a hír, mert nem volt akkora gravitációja az Apple-nek, hogy mindenkit bevonzzon.

Most az Apple egy fekete-lyuk, beszippant mindent. Ha ekkora versenyelőny után is csak húsz százalékkal hozott több vásárlót az óra, mint annak idején az iPhone, akkor az a termék egyszerűen nem érdekli a piacot.




süti beállítások módosítása