almalé és kungfu Rólunk

10 tipp, hogyan bírja tovább az Apple Watch akksid

És újra itt vagyunk.

Ismét azt a rohadék akksit próbáljuk megkímélni a lemerüléstől, akár a felhasználói élmény rovására, mert még mindig nem tudjuk hatékonyan, kis helyen tárolni az energiát, illetve előállítani azt. Utóbbit mondjuk valamennyire tudjuk, de az Apple egyelőre nem ezen az úton jár.

Persze az Apple Watch akksija egyáltalán nem is olyan rossz, mint amilyennek beharangozták a pletykákat terjesztők. Két napot ugyan nem bír ki, de egyet lazán, így nem kerülünk olyan helyzetbe, hogy nappal kelljen tölteni az órát. Este viszont erősen ajánlott.

apple-watch-charger.jpg

Ha mégis belefutnánk a második napba úgy, hogy nem töltöttünk, a Computerworld cikke nyomán lássuk, hogyan tehetjük fapadossá az Apple Watch-ot annak érdekében, hogy megspóroljunk pár órát a ciklus végén.

Tovább olvasom


Az okosotthon sokkal egyszerűbb dolog, mint hinnéd

A HomeKit-et az Apple már egy éve bemutatta, de azóta sem nagyon pörgött rá senki rá a dologra. Hétfőn este hétkor azonban megint előveszik a témát, és hogy felkészüljünk a bejelentésekre, érdemes a Wired cikke nyomán végigvenni, mi is ez az egész.

Figyelmeztetek mindenkit, félelmetesen egyszerű lesz a HomeKit bemutatása. Annyira egyszerű, hogy nem is értem, miért nem robbant már rég ez a piac, és árasztottak el minket kiegészítőkkel a gyártók.

Tovább olvasom


A Samsung nyíltan kezdte fikázni az iPhone 6-ot

Két reklám jelent meg, amikkel a dél-koreai óriás nyíltan szembehelyezi a termékét az Apple-ével. Az egyik arról szól, hogy az iPhone 6 béna, mert nincs a szélen kijelzője:

A második arról szól, hogy nem lehet vezeték nélkül tölteni az iPhone 6-ot, és hogy a szelfik a készüléken nem olyan szélesek, mint a Galaxy S6 Edge-en:

Azért csak most jelentek meg ezek a reklámok, mert sok idő volt kitalálni, mivel rukkoljanak elő a korábbi mantrák, a külső tárolónak fenntartott kártyahely és a cserélhető akkumulátor helyett. Ezek ugyanis eltűntek, ebben is követték tehát az iPhone-okat, így ilyen ficsöröket emlegetni inkább tűnt volna öntökönszúrásnak, mint egy kiadós fikázásnak.

Szerencsére megtalálták a hangjukat. Annyira kár, hogy az Apple nem az a cég, ahol egy belefér egy olyan válasz, mint amivel a Bentley szólt be annak idején a BMW-Audi harcba:

Tovább olvasom


Két évvel a Safari után után a Chrome is kinyírja a flash-tartalmakat

Az új Chrome-ban (a legújabb bétában már ott van) a Google lehetőséget ad, hogy korlátozzuk a megjeleníthető flash-tartalmakat. Intelligens módszerrel eldönti, mely videó vagy animáció miatt látogattad meg a weboldalt, és melyek feleslegesek számodra, majd utóbbiakat átmenetileg leállítja. Persze ha akarjuk, kattintással elindíthatjuk őket.

chrome-adobe-plug-in-pause.png

Ismerős? Igen: Safari Power Saver, 2013.

Tovább olvasom


Szarakodik a Korona az órán? Tartsd be a csapa alá! - mondja az Apple

Különös "csináld magad" dokumentum jelent meg az Apple oldalán, ami azoknak próbál segíteni, akiknek beragadt a Koronája. Ha a Digital Crown nyomására nem válaszol a készülék, vagy nem olyan finoman mozog, mint korábban, ezt az oldalt ajánlja az Apple.

A nyomható, forgatható gomb alá ugyanis szennyeződés mehet. Ez azonban nem mindig látszik, és nem távolítható el egy egyszerű törléssel. Az Apple ezeket a lépéseket javasolja ilyenkor:

  1. Kapcsold ki az Apple Watch-ot, és vedd le a töltőről
  2. Ha bőrszíjad van, azt is csatold le
  3. Tartsd a Koronát finoman csordogáló, meleg, friss víz alá 10-15 másodpercig. Szappan használata tilos.
  4. Nyomogasd, forgasd a Koronát, amíg a víz ráfolyik
  5. Szárítsd meg az Apple Watch-ot

img_2473-640x480.jpg

Hát ez a helyzet. Még nem hallottam olyan Apple termékről, aminek a hibajavítása a mosás lett volna, de elérkezett ez a pillanat is. A Cult of Mac szerzője ki is próbálta, amikor akadozott a korona, és neki bevált.




süti beállítások módosítása