almalé és kungfu Rólunk

Így lehet eltévedni az Apple-rendszerekben

Zsuzsa - akit ebből a videóból ismerhettek - pár hete megkeresett, hogy segítsek neki.

Eltévedt az Apple rendszerében.

Teljesen a saját hibámból. Mindent elkövettem, hogy eltévedjek

- tette hozzá nevetve.

A dolog úgy indult, hogy Zsuzsa valamiért nem az Apple ID-s email-címével állította be az iCloud fiókját, hanem egy másikkal. Aztán - mindennapos eset - elfelejtette a jelszavát, és hamarosan nem fért hozzá a fiókjához többé. De nem volt nagy para, minden adat az iPhone-ján volt. A gond akkor jött, amikor telefont váltott volna.

Ilyenkor a bejelentkező rendszer átvezet az iforgot.apple.com címre, ahol az alábbi módon igazolhatod magad:

  1. válaszolsz a biztonsági kérdésekre
  2. elküldeted a visszaállító emailt a beállított biztonsági email-címre

Zsuzsánál két probléma volt ezzel:

  • nem tudta pontosan a biztonsági kérdéseket, ráadásul aki begépelte neki, a születési dátumánál is félreütött egy számot, szóval akárhol lehetett hasonló hiba
  • nem állított be biztonsági email-címet, így a visszaállító emailt az iCloud-os postafiókba küldte, ami már nem volt elérhető

A kérdés ilyenkor: mit lehet tenni?

Tovább olvasom


Ingyenes próba és ingyenes dalok: ilyen lesz az Apple Stream (vagy mi)

A Re/code írt arról, hogy a pletykák alapján milyen lesz a júniusi WWDC-n bemutatásra kerülő új Apple-szolgáltatás, amit az iOS 8.4-gyel vezetnek majd be, és amiért felvásárolták a Beats-et, és alkalmaztak egy rakás BBC-s DJ-t.

Nagyon nem lepődtem meg.

Először is az iTunes Radio új országokban lesz elérhető.

A DJ-k felvétele a céghez arra utal, hogy a playlistek nem csak algoritmusok alapján kerülnek kiválasztásra, hanem gondos emberi kezek pattintják be a számokat egyesével elénk, ízlésünknek megfelelően.

free-music-online.png

Havidíjas, korlátlan elérésről beszélünk alapvetően. Ingyenes tesztidőszak is várható, ami alatt teljes funkciójában kipróbálható az Apple új zeneszolgáltatása: ilyen egyébként a Beats-nél is volt. Hogy ez meddig tart, nem tudni, de állítólag akár három hónapot is elérhettek a szolgáltatóknál.

Tovább olvasom


2017-ig lószar lesz itt, nem Mario

Örültünk egy sort, hogy a Nintendo végre megjelenteti a nagy játékait iOS-re is. Annak ellenére, hogy korábban ragaszkodtak ahhoz, hogy csak a saját konzoljaikon nyomuljanak.

De, úgy látszik, megérintette őket a platformfüggetlenség szele.

nintendo-iphone.jpg

A jó hír, hogy bejelentették: öt játékot jelentetnek meg iOS-re, a rossz hír, hogy mindezt a következő pénzügyi negyedév végén/végére tervezik megtenni.

Ami 2017 márciusa.

Az mondják, megértik, hogy ennek sokan nem örülnek, de nem egyszerűen csak portolni akarják a játékokat, hanem azt szeretnék, ha minden egyes app óriásit szólna. A projekt Hideki Konnóhoz került, aki népszerű Mario Kart 8-at is készítette.

Szóval szúrjuk le a kardunkat a földbe, ereszkedjünk féltérdre, a homlokunkat támasszuk meg a markolaton, és várjunk.

update: a vezető nem volt egyértelmű abban a tekintetben, hogy a játékok mikor jelennek meg ezen az időintervallumon belül, lehet, hogy több játék korábban is felbukkan majd



Az Apple Watch processzora 28 nanométeres. Az most ciki?

Csaba korábban már írt arról, hogy széptszedték az S1 SoC-et, az Apple Watch

kvintesszenciáját.

De akkor még nem sejtették azt, amit most már tudnak.

A Chipworks megerősítette: 28 nanométeres gyártástechnológiával készült a processzor (amit egyébként kábé az A5-ös sebességéhez hasonlítanak), miközben az A8-asban már 20 nanométeres, míg az idén érkező A9-esben a pletykák szerint 14 nanométeres eljárást használnak. A 9to5Mac úgy kommentálta mindezt, hogy

jó hír a következő generációs Apple Watch-nak, hiszen könnyen tudnak erősebb processzort építeni bele, ugyanakkora helyre, mostani.

Nagy mókamesterek.

Tovább olvasom


Az iPhone-nal már vérparazitákat is vizsgálhatunk

2008 körül kezdtünk el rádöbbenni, az App Store előretörésekor, mennyi mindenre jó egy okostelefon. Hogy egy új program olyan funkciókat képes előhozni a készülékből, amiért korábban, külön eszközként vagyonokat fizettünk - igen, még az iPhone áránál is többet. Jó példa erre a színfelismerés: a vakoknak készített színfelismerő eszközök alig voltak hozzáférhetőek itthon, most pedig egy appot kell csak letölteni hozzá, és kész. Hála nektek pedig tavaly év végéig 31 iPhone-t és 4 iPod touch-ot soroltunk ki a vakok és gyengénlátók között, hogy minél többen használhassák ezeket a funkciókat.

Szóval mára már megszokott lett ez a jelenség. Követhetetlen. Annyi alkalmazás, annyi fejlesztés készül a telefonra, hogy képtelenség akár csak észben tartani ezeket. Akinek olyan kell, amit keres, rátalál, és örül.

A kaliforniai UC Berkeley iPhone microscope projectje azonban még ezek közül is kitűnik. Az egyetem kutatói kifejlesztettek egy 3D-s nyomtatóval elkészíthető dobozt, ami alá a megfelelő szettet tolva a telefon három perc alatt képes azonosítani a vérben található parazitákat, a telefon kamerájából mikroszkópot varázsolva, öt másodperces videókat elemezve. Ezután már a gyógyszer felírása rutin.

Tovább olvasom



süti beállítások módosítása