almalé és kungfu Rólunk

Na, itt van az Apple Watch fizikai csatlakozója!

Írtunk már róla korábban, hogy a szíjrögzítő horony alatt található egy fizikai csatlakozó is az Apple Watch-on. Annak ellenére, hogy hivatalosan az óra kizárólag vezeték nélkül kommunikál, és ugyanígy tölti fel az akksiját. Mégis ott van:

diagnostic-apple-watch.jpg

…elrejtve:

Egyrészt tök logikus, mert a szervizben egy antennahibás készülék szoftveréhez máshogy nem lehetne hozzáférni. Másrészt izgalmas, mert a csatlakozó olyan helyen van, hogy egy megfelelő szíjjal akár hozzá is lehetne kapcsolódni. Mármint a szíjnak.

Okosszíjnak, újabb és újabb érzékelőkkel.

De miért állnánk meg itt? Mire lehet jó egy szíj, amibe áramot vezethetünk?

Tovább olvasom


Az Apple Watch felpróbáláson nem próbálhatsz fel Apple Watch-ot (csak ha milliókba kerül)

Tegnap indult a Nagy Apple Watch próbaidőszak. Rendelni csak online lehet házhoz szállítással, az Apple Store-ok egyszerű próbafülkévé váltak: a demódarabokat mutogatják április 24-ig, vásárlás addig ott nuku.

Az egyik pekingi Apple Store-ban például belépéskor két Apple Watch sziget fogad. Az egyik csak egy vitrin, ahol végig lehet nézni a modelleket, a másik pedig a real deal: az Apple Watch Simogató, ahogy olvasónk, Peti írta. Itt a következőképpen lehet Apple Watch-ot simogatni:

  • bejelentkezel az Apple ID-dal egy időpontra
  • odamész a megadott időpontban, és az egyik Apple Watch Gondozóhoz fordulsz segítségért

Tovább olvasom


Olvasóink fotói az Apple Watch indulásról Londonból és Pekingből

Az Apple újrafeltalálta a piacra dobást.

Ugye az történt, hogy elegük lett a fizetett emberekből álló sorokból, és idén megpróbálnak szakítani vele. Április 10-én elindult az online rendelés - egyre későbbre tolódó kiszállítási időkkel -, miközben az üzletekben csak kipróbálni lehet egyelőre az órát, megvásárolni nem. Azt azonban továbbra is homály fedi, mi lesz pontosan 24-én. Mekkora készletet kapnak a boltok, milyen nehéz lesz beszerezni az órát az üzletekben.

Szóval két héten keresztül lehet bárkinek ismerkedni az órával az Apple Store-okban és pár más helyszínen. Érkeztek is levelek tőletek fotókkal a startról, ezeket osztjuk most meg.

Bazsa például az Oxford Street-i Apple Watch Store-ból jelentkezett be.

_mg_6975.jpg

_mg_6990.jpg

_mg_6994.jpg

Így számolt be az élményeiről:

Az első szembetűnő dolog, hogy abszolút nincsenek sorok, kábé az érkezést követő öt percen belül a csuklómon is volt az óra. Az eladók nagyon segítőkészek. Az eladó már előrendelte magának (gondolom az 50%-os kedvezményével), de csak júniusra tudják neki kiszállítani. A hölgy az asztalba beépített fiókot húzta ki, ott voltak besorakoztatva az órák. Személy szerint engem nem fogott meg a bemutató óta ez az egész okosóra koncepció, nagyon szkeptikus voltam, de meg kell hogy mondjam, hogy nagyon szép, a végletekig kidolgozott kis szerkentyű lett. Első ránézésre a 38mm-es nagyon picinek tűnik, a 42mm-es lenne a számomra megfelelő választás. Van súlya, erezni hogy van benne anyag. A Korona nagyon jól működik, élvezet tekergetni. Ha esetleg nagy rád a szíj, úgy van kialakítva, hogy egy gombot be kell nyomni belülről, és egymásból kipattannak egymásból a szemek. Sajnos párosítani nem tudtam a telómmal, mert a csajom egész napos programot szervezett be nekem, úgyhogy nem fért már bele. De gondolom láttátok a videókat a The Verge-n, ott kicsit panaszkodtak, hogy lassú a kütyü. Összefoglalva kinézetre nagyon bejön, nem tűnik nagyon vastagnak, kicsit másképp képzeltem el. De még sajnos nem tudott annyira meggyőzni a készülék, hogy vegyek magamnak egyet.

Itt a galéria Bazsa fotóiból:

Tovább olvasom


Így loptak el iPhone-okat egy budapesti üzletből - Videó!

Magyarországon általában csak lekövetjük az amerikai eseményeket, premiereket, bejelentéseket, azért is jövünk igazi újságírói izgalomba, amikor végre egy helyi sztoriról írhatunk nektek.

Az eset az iCentre egyik üzletében történt, és óriási mázlink van, mert az egészet felvette a biztonsági kamera: egy tolvaj valahogy bejutott a raktárba, szinte körül se nézve célirányosan megindult a legkisebb dobozok felé, felmarkolt két iPhone 6-ost, aztán távozott.

 

A sztorinak itt vége is lehetne, de most jön a gyakorlati rész: az iCentre leadta a rendőrségnek az iPhone-ok egyedi azonosítóit, amit egyébként ti is megtehettek, ha valaki lenyúlná a mobilotokat. Innentől kezdve már csak várni kellett, nem is sokat: két héten belül bekapcsolta valaki a telefont és nem sokkal később a rendőrség meg is jelent a helyszínen (a lopott telefonhoz használt SIM kártya alapján találták meg a címet), ahol a vevő anyukája kapott majdnem szívrohamot a kiérkező egység láttán.

Viszonylag gyorsan sikerült rekonstruálni a történteket, a tolvaj a lopás után árulni kezdte az iPhone-t leesett a kamionról jeligére, valaki megvette, aztán így járt: most se pénze, se iPhone-ja.

Tanulság:

  • nem érdemes iPhone-t gyanús helyről, gyanúsan jó áron venni, mert elvesztheted. iPhone-t rendes boltban vesz az ember, nem bokorban.

Pro tipp: a Beállításokon belül az iCloud menüpontban érdemes bekapcsolni a Find my iPhone-funkciót, amivel pontosan nyomon tudod követni a mobilod egy online térképen, ha véletlenül lenyúlnák. Persze ezt a szolgáltatást egy profi tolvaj képes hatástalanítani, de ha valami hülye vitte el a telefont, akkor remek móka félperces frissítéssel követni a mozgását.

De végső esetben még az is segíthet, ha az automatikus képfeltöltésért felelős iCloud fotókönyvtárod aktív, egy HVG-s olvasó legalábbis úgy találta meg hónapokkal a lopás után az iPhone-ját, hogy megjelentek az otthoni gépén a fotók, amiket a tolvaj készített, főleg magáról.



Megjelent az Apple Watch, de nem ÚÚÚGY

Magyar idő szerint délelőtt 8:55-kor Ádámmal mindketten a gép előtt ültünk, hogy elsőként csapjunk le egy Apple Watch-ra, amikor 9-kor élesedik az online bolt.

Élesedett, aztán nincs óránk.

apple-watch-logo-main1.png

A legfontosabb események, kronológiai sorrendben:

  1. az órához csak előrendeléses rendszerben lehet hozzájutni, beállni a bolt elé felesleges
  2. a hivatalos rajt április 24-e, ma csak megrendelni lehetett
  3. azonban erre a napra se lehet a boltba rendelni az órát
  4. csak házhoz szállítás van, ahogy meg is írtuk korábban
  5. szóval akinek nincs háza, lakása, garázsa, kutyaóla az érintett országokban, az lófaszt kap, nem okosórát
  6. nekünk nincs ilyenünk, lófasz meg nem kell
  7. de amúgy is csak május közepére tudott vállalni kiszállítást az Apple
  8. meg Christopher, aki a chates segítségnyújtást végezte a német oldalon az Apple részéről
  9. a beszélgetés végén szép hetet kívánt.

Szóval ez most egészen, de egészen más lesz, mint eddig.

Viszont ahogy említettem, nincs óránk, szóval ha valaki olyan országban él, ahol lesz forgalmazás, rendelt a Watch-ból és sikerült megcsípnie egy 24-i kiszállítást, okvetlenül írjon nekünk erre a mailcímre és kitalálunk valamit, hogy mindenki boldog legyen.

Például váratlanul megjelenek az ajtajában egy hatalmas mosollyal az arcomon és egy kamerával a kezemben! De más opció is van, például Ádám beáll a felajánlóhoz szexrabszolgának, meg ilyenek.




süti beállítások módosítása