almalé és kungfu Rólunk

Közeledik a nap, amikor vagy minden hívást felveszel, vagy egyet sem

A Cult of Macen láttam ezt a videót, amin a Rated WTF Youtube-humorcsatorna videóját tették közzé. És ahogy az ottani szerzőknek, engem is a 34. másodpercnél történtek gondolkoztattak el. Amikor a bejövő hívást mindkét eszköz elkezdte nyomni felénk, és hősünk nem tudta, mitévő legyen.

Először csak a videót néztem meg, és ugyanaz jutott eszembe, mint nekik: basszus. Most is előfordul, hogy a laptopom előtt ülök, és jön egy hívás. Két másodperccel azután, hogy elkezd csengeni a telefon, nekifog a csengetésnek a laptop is, hangfalra kötve, jó hangosan. Sokszor az OS X-es Continuity ficsör azután sem hagyja abba a jelzést, hogy felvettük a telefont, vagy esetleg kinyomtuk a hívót. Van, hogy csak akkor kussol el, ha kifejezetten Dismisst nyomunk a laptopon is.

Most adjátok hozzá, hogy emellett a csuklódon is elkezd kopogtatni, rezegtetni az Apple Watch. Ordít két helyről a hívás, kopogtatja a csuklódat a "vegyélfevegyélfel", és attól, hogy egy helyen kinyomod, még nem biztos, hogy mindenhol elnémul.

Tudod mit? Fel fogod venni. Inkább túlleszel rajta, mert minden hívás olyan stresszt okoz, hogy nem akarod kétszer átélni. Vagy egész nap Airplane módban lesz a telód, korlátlan csomagot választasz, és napi kétszer mindenkit visszahívsz. Tovább is tart az akksi, meg békésebb is lesz a napod.



Júniusban jöhet az A8-as Apple TV, Sirivel

A Buzzfeed News úgy tudja, hogy az Apple a WWDC-re tervezi az új generációs Apple TV-jének bemutatását. Ebben minden ott lenne, amit várunk: teljes funkciós App Store, az iPhone 6-os szériából megismert A8-as SoC, amivel mehet a 4K-s lejátszás is, meg a játékok futtatása.

Játékkonzol lehet az Apple TV-ből, úgy mellékesen.

11760-4924-overview_whatis_hero_2x-l.jpg

Ezenkívül az Apple TV megkapná végre a Sirit is a pletykák szerint, ezzel egyszerűbbé válna a HomeKit funkciók irányítása, ami a tervek szerint a kütyühöz kerülne. “Hey Siri, becsuktam a garázsajtót? Ja, és mielőtt válaszolsz, emeld meg itt egy fokkal a hőmérsékletet, mindenhol máshol meg két fokkal le. A hétvégén pedig nem leszek itthon, szóval tedd majd meg a szükséges intézkedéseket”. Meg ilyenek.

Az Apple TV egyébként jó rég nem frissült, Tim Cook viszont lenyomta az árát a legutóbbi keynote alkalmával 69 dollárra. Ez két dolgot jelenthet: az egyik, hogy láthatóan nagyon szeretnék az eszközt minden otthonba benyomni, még azelőtt, hogy HomeKit integráció meg hasonlók indulnának. Azt szeretnék, hogy ez már ne legyen beruházás, hogy a következő szint, az okoslakás elérése már félig-meddig adott legyen mindenhol, elméletben.

A másik, amit valószínűsíthetünk, hogy megmarad ez a széria is, és a következő generáció magasabb áron lesz rendelhető. Az lesz a prémium.



Ebben a szakadt garázsban gyűjtötték az infókat az Apple Watch-hoz

Egy kívülről szakadt, belülről high-tech épületben egy csomó ember egész nap maszkban edz, mi az?

Az ABC News mutatta meg a választ: ez az Apple titkos műhelye, amit az alábbi riportban a világ egyik legjobban felszerelt fitnesz-laborjának neveztek. Most először engedtek be oda bárkit, aki nem része az Apple-csapatnak vagy a tesztelőknek. Utóbbiaknak egyébként sokáig fogalmuk sem volt, mi a fenének kell jógázni meg futni egész nap jegyzetelő emberek előtt.

Jó kérdés, hogy miért kell mindenkit Bane-nek öltöztetni. Elmondják: a maszkkal az edzést végzők elégetett kalóriáit mérik, így közelítették az Apple Watch által mutatott értéket egyre jobban a valósághoz. Páratartalmat és külső hőmérsékletet állítottak be, és ennek megfelelően figyelték meg a sportoló emberek testének válaszait.

Rengeteg adatot gyűjtenek jelenleg is, megállás nélkül. Őrület, mit művelnek.

Izzadnak.



A laptopok, ami szinte megegyeznek az új MacBookkal

A MacBook Air 2008-as bemutatkozása óriási esemény volt. Annyival előtte járt mindenkinek, hogy hosszú időbe telt, amíg igazi versenytársai akadtak. Persze itt nem a processzorsebességre és a memóriamennyiségre kell gondolni, inkább a hordozhatóságra, könnyedségre, kialakításra. Az Air filozófiája magával húzta a gyártókat is.

A feleségemnek, Évinek két éve egy olyan Asus gépet vettünk, aminek a teljesítménye és a kialakítása megegyezett az akkori Air-rel. Alaposan át is néztem a gépet, és végül arra jutottam, hogy

akármennyire is túlárazottnak mondják az Apple-t, nem tudja olcsóbban utána csinálni senki azt, amit ők letesznek az asztalra.

Sőt, sok esetben találkozunk gyengébb anyaghasználattal, rosszabb trackpaddel, spórolásokkal a versenytársaknál, miközben az ár megegyezik az Apple-ével, vagy alig olcsóbb annál. Mostanra már minden gyártó termékpalettájának van olyan szegmense, amiben szakítanak az olcsó műanyaggal, a gondos dizájnerek nélkül összepakolt házzal, a hanyagul összedobott alkatrészekkel, és ennek meg is kérik az árát.

Tovább olvasom



süti beállítások módosítása