almalé és kungfu Rólunk

Megjelent az Apple Music Magyarországon! Hihetetlen jó áron!

Sejtettük, hogy mi is benne leszünk, de csak most végleges az állítás:

Magyarországon is elérhető mától az Apple Music!!!

A szolgáltatás az iOS 8.4-es update-tel egy időben érkezett meg a horizontra. Nincs már dolgunk, mint letölteni a szoftverfrissítést, elindítani a Zene alkalmazást, majd startot nyomni a próbaidőszakon.

apple-beats-ft.jpg

És most jön a legjobb: a hír igaz volt, a három hónapos ingyenes próbaidőszak után alig 5 euró lesz a havidíj. Öt-e-u-ró. Az Apple most nagy-nagyon-nagyon jó fej volt velünk, meg a térséggel.

Köszi Apple! You did a fantasztikus job!

Nyomogassátok, próbálgassátok, hallgassátok a Beats 1 rádiót, és írjátok be kommentben, mi a tapasztalatotok. Mi Csabával épp egy taxival száguldunk haza a reptérről (Rómában forgattunk, az Egy nap a városban blogon hamarosan videót is láthattok erről), de amint hazaérünk, nyomjuk mi is a ritmust!

update: a Beats1 nem elérhető Magyarországon:(((((((



Okosizzó olcsóbban, mint gondolnád - Playbulb

Amikor elkezdtek terjedni az okosizzók, még úri huncutságnak tűnt a használatuk. Mint a történelemben annyi minden: ugyanezt éreztük a tabletek, az okostelefonok vagy a mobiltelefonok megjelenésekor. Pedig tényleg az a helyzet, hogy nyakunkon az okosotthonok világa, amikor a kanapéban ülve a telefonról, tabletről bármit elérünk a házban, és ennek a forradalomnak az első, legártatlanabb és igazán szerethető képviselője az okosizzó volt. Meg van. Meg lesz.

playbulb-rainbow.jpg

Ennél nem kell félni, hogy mi lesz, ha nem érzékeli a szénmonoxidot rendesen. Mi van, ha ledobja a router. Nincs olyan, hogy inkább "kábelesen kellett volna bekötni a riasztót, mert mégiscsak az a biztos".

Ez olyan, hogy becsavarod, letöltöd az appot, Bluetooth-tal csatlakozol, és kész. Nem kell felállni, úgy kapcsolhatod a színeket, a fényerőt, akár egyszerre több izzó esetében is.

Az iCentre-ben korábban is lehetett venni - meg persze most is lehet - a Philips Hue izzóit. Csakhogy azokhoz bázisállomást is kellett vásárolni, aminek segítségéven wifin érhettük el a égőket. Nagy fényerő, nagy hatótávolság, nagy befektetés. A Playbulbot inkább a játékos kedvűeknek találták ki, akik megelégszenek a 10 méteres hatótávolsággal, és a Rainbow esetében a 280 lumen fényerővel. Ami van olyan erős, mint egy átlagos energiatakarékos izzó az otthonodban.

mipow-playbulb-rainbow-e1421851273760-776x404.jpg

A Rainbow foglalata szabvány E27-es, és a Bluetooth csatlakozás után ezt az appot érdemes letölteni hozzá.

Itt az egyes izzóinkat külön-külön állíthatjuk, vagy előre beállított színekre, vagy a 16,8 millió szín közül az ujjunkkal próbálunk meg választani. A reakcióidő gyors, az ujjunk mozdulatára azonnal vált az izzó. 

3x-mipow-playbulb-rainbow.jpg

De kiválaszthatunk előre beállított programok közül is. Ilyen a Candle, ami egy gyertya pislákolását imitálja, a fény remeg, néha erősebben, néha gyengébben csap fel benne a LED-láng. A Flash villog, a Pulse - természetesen - pulzál, a Rainbow pedig megmutatja, milyen sok színre képes a kicsike. Nekem egyébként is van egy ilyen heppem, hogy a plafonra vetített erős színeket szeretek nézegetni, és megfigyelem magamban a hangulataim változását. Állítom, hogy ahogy mi állítgatjuk a szemünkbe tóduló színeket, a színek úgy állítgatják át az agyunkban a hangulatokat. 

Persze ez nem ide tartozik, csak elmondom, miért szeretem a színváltós izzókat. De mondjátok nyugodtan, hogy menjek a fenébe.

Ha pedig a gyertya pislákolásánál tartunk, a Playbulb Candle az igazi császára ennek a műfajnak. Hiszen pont úgy néz ki, mint egy gyertya:

hhmx2.jpeg

playbulb-main_1.jpg

Bekapcsolod, és minden további nélkül elkezd gyertyafényt imitálni. Nem jó semmi másra: nem olvashatsz mellette, hiszen épp olyan kicsi a fénye, mint egy gyertyának. Nem ad ki hangot, nem lőheted át rá a hívásaidat, nem rendel neked sört, amíg kimész a budiba. Ez egy LED-gyertya.

Persze itt is állíthatod a színeket, a telefonodról eléred a Candle-t is ugyanúgy, mint a többi Playbulbot. Össze is csoportosíthatod a rendes izzókkal, ha ahhoz van kedved, és akkor a plafonról és az oldalfalakról pont ugyanolyan fényeket kapsz, mint a polcra vagy az asztalra kitett műgyertyából. És most jön a legjobb: ha el akarod oltani, tudod, mit csinálsz? Elfújod. Tényleg: ha belefújsz a Playbulb Candle belsejébe, elalszik a fény, ezzel kikapcsoltad a készüléket.

Ha ez nem a jövő, nem tudom, mi az.

Egyébként beprogramozhatóak az izzók arra is, hogy felébresszenek, de ez szerintem tökéletesen felesleges funkció. Nem erre találták ki őket. Arra jók, hogy ha hangulatvilágításra vágysz, nem kell felállnod, és a drágán beépített tirisztoros kapcsolón matatnod. Ha pedig romantikára készülsz, nem kell felugranod az ágyból, mint Woody Allennek az Annie Hallban, hogy egy vörösre festett izzót csavarj be az éjjeli lámpába, amit a romlott városban vettél és beszarás olyan jó.

Ha pedig Hulk-os hangulatban vagy, nem is kell szólnod a párodnak, hogy vigyázzon veled. Egyszerűen csak zöldre fested a lakást.

Ha ez nem a jövő, nem tudom, mi az. Vagy ezt már mondtam?

A Playbulb Rainbow és a Playbulb Candle megvásárolható az iCentre üzletekben, előbbi 15.990, utóbbi 8.990 forintért. 

Disclaimer: az iCentre az Appleblog hirdetője



Kétlencsés kamerát tervezhet az Apple az iPhone 7-be

Nagy kameraevolúciós ugrásra készül az Apple. A Forbes-nál úgy tudják - és korábban is pletykáltak már erről mások -, hogy az utóbbi három évben Cupertinóban a kétlencsés kamerával kísérleteznek. Ez pont az, aminek hallatszik: egy fotót nem egy, hanem egyszerre két képalkotó eszköz készít el, a kétszeres információmennyiséget egyesítik, hogy a végeredmény jobb legyen. Vagy más legyen.

iphone-6-plus-camera_copy.jpg

Voltak már cégek, akik kísérleteztek ezzel, a HTC és a Huawei is dobott már piacra hasonló megoldással okostelefont, de ezek fogadtatása vegyes volt. Most viszont biztosak lehetünk benne, hogy az Apple mellett a Samsung is ezen a téren szimatol, hiszen két lencsével olyan dolgokat művelhetünk a fotókkal, amiket egy fényképezőgéppel ritkán vagy egyáltalán nem.

Egy lehetséges felhasználási terület a digitális zoom, a fénykép elkészítése után. Ezzel a Corephotonics kísérletezett korábban, az egyik lencse széles látószögre volt állítva, a másik háromszoros zoomra. Egyszerre készítették el a képet. A felhasználó a széles látószögű képet látta egészen addig, amíg nem kezdett el a kép közepére nagyítani. Ekkor a második kép információi jelentek meg, nem a pixelek kezdtek egyre nagyobbak és nagyobbak lenni.

Voltak 3D-s képek készítésére használt megoldások, de ezeket inkább hagyjuk.

Jó lehet a megoldás a bokeh effektes képekre, amikor egy részletet kiválasztunk a fotóról, a többit pedig elmossuk. Itt pedig azt láthatjuk, a HTC-nél milyen megoldásokat hozott a duplázás, képekben.

Az Apple nyilván a minőség javítására menne rá elsősorban, nem a különféle manuális beállításokat erőltetné (pedig milyen izgalmas lenne). Simán csak szebb képeket kaphatunk, ha például az egyik lencsével a színekre, a másikkal a fényerő optimalizálására utazunk. Ezen a téren jelenthetne áttörést egy fasza algoritmuscsomag.

Hát ez várható. Állítólag nem az idén megjelenő iPhone 6S-ben, csak a következő, 2016-os generációban érkezne az Apple megoldása. De hogy pontosan mire lesz jó, nem tudni egyelőre.



Mennyit keres egy Apple-gyakornok?

A Business Insider cikke végigveszi, mi minden jár annak a gyakornoknak, aki a hosszas interjúztatás után végre bejut a cupertinói főhadiszállásra, és elkezdheti álmai melóját. Nem, nem az történik, hogy a munka miatti elsöprő örömöt levonják a gyakornoki pénzből, tudva, hogy nagyjából ingyen is vállanák sokat ezt a melót. Ellátják őket rendesen.

apple-cupertino.png

Egy magát csak Bradnek nevező alkalmazott beszélt a körülményekről, amik állítólag a következőek.

Az Apple-nél a gyakornoki pozíció máshogy zajlik, mint a Google-nél vagy a Facebooknál. Ott általánosabb interjúkkal indítanak, és csak akkor találkozhatsz a leendő területi vezetővel, ha továbbjutsz. Az Apple-nél a gyakornok egy speciális területre pályázik, és ennek a területnek a feje vezeti az interjúkat.

Ha megkapod a melót az Apple-nél, senkinek nem beszélhetsz róla a családodon kívül. Nincs Facebook szelfi bentről, nincs Twitterüzenet, hogy helló álommeló. 

A fizetés 38 dollár (10.600 forint) óránként, ami úgy 6700 dollárra (1,9 millió forintra) jön ki egy hónapban. Ez a 40 órás hét, a túlórákkal viszont még többet lehet akasztani. Alapesetben másfélszeres a szorzó az óradíjon, heti 60 óra felett ledolgozott órákra pedig dupla pénz, óránként több mint 21 ezer forint jár.

Rögtön mondhatnánk, hogy oké, de az albérlet egy csomót elvisz ebből. Az Apple-nél viszont felajánlják a gyakornoknak, hogy szereznek neki szállást a Bay Area-ban, és fizetik a bérletet, ha nem bánja, hogy más Apple-gyakornokokkal kell együtt laknia. A legtöbben pedig nem bánják, sőt: sokszor nem a környékről érkeztek, senkit nem ismernek, így viszont rögtön olyanokkal találkoznak, akikkel beszélhetnek a cégről is. Ráadásul a gyakornokok sok esetben a világ távoli pontjairól jönnek (elvenni a munkát), így a kulturális keveredés egy újabb izgalmas lehetőség Brad szerint.

Ha nem akarsz másokkal lakni, kapsz havi 1000 dollár lakhatási támogatást. Ha az Apple miatt költözöl oda, kapsz további 3300 dollárt, kábé egymillió forintot a költözésre, repülőjegyre, a cuccaid odaszállítására. A lehető legkönnyebbé akarják tenni, hogy a világ túlsó feléről áthurcolkodj. 

Tovább olvasom


Ez a Patek Phillipe inspirálta az Apple Watch dizájnját?

A Techcrunch-nál találták ezt az órát, ami ránézésre tényleg nagyon emlékeztet az Apple Watch-ra. 

apple-watch-omega-speedmaster-patek-philippe-comparison-review-ablogtowatch-10.jpg

Még úgy is, hogy az okosórán a fotón nem a milanese szíj szerepel, pedig azzal még feltűnőbb lenne a hasonlóság.

apple-watch-omega-speedmaster-patek-philippe-comparison-review-ablogtowatch-2.jpg

z0pambe.jpg

De tényleg: a formák az ívek ha meg nem is egyeznek, de erősen emlékeztetnek egymásra: az 1970-es években készített Patek Philippe Ellipse Ref. 3582 (3582G) mintha a nagyapja lenne a Watch-nak.




süti beállítások módosítása