almalé és kungfu Rólunk

A Taptic Engine hibája miatt lassú a Watch gyártása

Kiderült néhány un. részlet. Ezek alapján az órát azért nem tudják megfelelő darabszámban szállítani, mert az AAC által gyártott Taptic Engine-ek egy része a tesztek során hibát mutatott, így ezeket újakra kellett cserélni. A probléma február óta lassítja az összeszerelést, állítólag ennek a jelenségnek is köze van ahhoz, hogy a boltokban egyáltalán nem voltak kezdőkészletek és hogy az online foglalás elindulása után nem sokkal már csak júniusra lehetett megrendelni az órát.

5pkngxhkwxhec1dd-huge1.jpeg

Tovább olvasom


A valóság és az Apple Watch barátkozik egymással

Hahaha!

Remek sztori.

Megjelent az Apple Watch!

A Quantas légitársaság ennek örömére kiadta az órára fejlesztett alkalmazását!

A Watch-on jelenik meg a repülőjegyet kiváltó QR-kód!

—> az óra nem fér be a légitársaság QR-kód olvasójába!

De sehogy sem. Úgy sem, hogy leveszed a csuklódról és megpróbálod benyomorgatni az alapvetően papírlapokhoz tervezett eszköz alá.

qantas-watch-app.jpg

Pedig ez a QR-kódos repülés a legkényelmesebb dolog a világon, és még külön app sem kell hozzá, hiszen az iPhone-on és Watch-on is elérhető Passbook pont erre jó. Aki még nem próbálta, annak néhány mondatban arról, hogy miért hasznos ez: letöltöd a mobilra a repülőjegyet. Ha kiérsz a reptérre, a készüléked tudja, hogy megérkeztél, és a zárolt képernyőn automatikusan a repülőjegy QR-kódja jelenik meg. Ezzel át tudsz menni minden kapun, fel tudsz szállni a gépre. Amikor néhány nap múlva visszafele jössz, akkor meg a retúrjegy foglalja el váratlanul a képernyőt.

Nyilván ennél a módszernél még kényelmesebb, amikor elő sem kell venned a telefont, mert ott van a karodon a jegy. És ott van, legalábbis amikor teszteltem az Apple Watch-ot, lányos zavaromban addig böködtem a képernyőt, amíg valahogy előjött egy korábbi jegy, csodás az egész.

Csakhogy: a világ legnagyobb részén ráálltak már a minél gyorsabb haladás érdekében az előre telepített QR-kód olvasókra, amik bizony vagy alkalmasak az Apple Watch kezelésére, vagy nem. A németeknél például lentről fölfelé megy az olvasás, ami azért jó, mert akkor is működik, ha egy crt-tévét helyezel fölé, nincs magassági korlát:

screen_shot_2015-04-30_at_07_09_51.png

Az egyetlen problémát az jelenti, hogy kicsit hülye szögben kell tartanod az órát, amikor használni akarod, de ha csak nem vagy kezeletlen köszvényes, mint egy Medici, kivitelezhető a feladat.

A Quantasé ezzel szemben lefelé olvas, ami elsőre kényelmesebbnek tűnik az órával, csakhogy a nyílás túl szűk és nem fér be alá a Watch. Még leszedve sem, pedig már úgy is épp elég nyomorúságos lenne ahhoz, hogy az ember inkább a telefonját használja: egyszerűbb előkapni a zsebből, mint a szíjjal bohóckodni.

A zászló jelenleg az olyan, kissé leszakadt piacoknak áll, mint amilyen a magyar, nálunk ugyanis kézi leolvasóval ellenőrzik a QR-kódot, mint az állatok, szóval elegánsan odatartod a kezed, lecsippantják és mész.

Közben vegyük észre, hogy az emberiség gazdagabbig fele jelenleg olyan problémákkal küzd, amik csaknem elviselhetetlenné teszik az életet.

A Qantas a hivatalos közlés szerint jelenleg busong a problémán.



Egyetlen ábrán megmutatjuk, milyen óriási bajban a Samsung

Íme, az ábra, a Fortune-ról:

as.png

(Nem egyszerű ábra: a fenti számítások során az operating profitot, tehát az adózás, kamatfizetés, és rendkívüli tételek előtti eredményt vizsgálták, TTM-számítással, ami az előző éves eredményhez adja hozzá az aktuális és az egy évvel korábbi negyedéves eredmény különbözetét, így tudják figyelembe venni egy előző, hosszabb ciklus számait, és az aktuális növekedés/csökkenés hatásait egyben)

Nem sokkal azután, hogy az Apple nyilvánosságra hozta a negyedéves eredményeit, a Samsung is megtette ugyanezt. Szinte lemásolták a cupertinóiakat, csakhogy ellenkező előjellel: amilyen meredeken emelkedett az Apple, olyan meredeken csökkent a Samsung. És igen, az ábrán nem csak az okostelefonok által generált bevételek hatása látszik, de mindkét oldalon ezek a termékek az útmutatók, ezeken dől el minden. Az Apple-nél jelenleg az iPhone 6 sorozaton, a Samsungnál meg a profitot egyáltalán felmutatni képes drágább modelleken, így a Galaxy S6 sorozaton.

Noha ez utóbbi hatása nem látszik a fenti diagramon, mert áprilisban dobták piacra.

A Samsungra már jó ideje rájár a rúd, már ami a nyereséget illeti. Ami azonban hosszútávon a legfontosabb: ezért éri meg fenntartani a céget, befektetni a kutatás-fejlesztésbe, ennek a segítségével lehet technológiákat vásárolni, új termékeket fejleszteni, meg egyáltalán. És a Samsungnak már nemcsak felülről, de alulról is komoly támadója van a Xiaomi személyében. Tudom, azt mondhatjátok, hogy az csak a távol-keleti területre érvényes, de lassan tudomásul kell vennünk, hogy már a almalogós csúcskategória-felszippantó piacnak is ott van a 40 százaléka, az Apple bevételének ekkora hányadát adta az ázsiai-ausztrál blokk. És ez az a piac, ami sokkal gyorsabban növekszik.

Itt pedig még két diagram, az Apple iPad+iPhone bevételének, valamint a Samsung teljes mobil kommunikációs bevételeinek összehasonlítása.

Tovább olvasom


Tetovált csuklón nem működik megfelelően az Apple Watch

A szreccs-gét már a múlté, itt van a tetkó-gate!

Az első felhasználók tapasztalatai alapján legalábbis akad gond az órával, ha egy erősen tetovált csuklóra kötik. Ugyanis az Apple Watch-ba építettek egy "csuklóérzékelőt", aminek a segítségével a szoftver mindig tudja, mikor van a gazdáján, és mikor fekszik csak úgy, az asztalon mondjuk. Amikor felcsatoljuk, kéri a passcode-ot, aztán egész addig nem kér semmit, amíg le nem vesszük újra.

apple-watch-tattoo-640x644.jpg

A tetovált csuklókkal azonban ez nem működik. Itt egy videó, amin látszik, hogy egy bőrszínű kézen megfelelően működő eszköz a tetkós oldalon folyton passcode-ot kér, mintha nem is érzékelné, hogy kézen hordják. További probléma, hogy ilyenkor nem is jönnek értesítések az órára.

A szenzorok valamiért kiakadnak a festékkel átitatott bőr miatt. Az óra ugyanis úgy méri a pulzust, hogy LED-izzóval megvilágítja a bőrt, így érzékeli az elszíneződést. Pontosabban zöld színnel világít, hiszen a vörös színű vér áramlása így kimutatható a legkönnyebben, mert a vér visszaveri a vörös fényt, és elnyeli a zöldet - állítják az Apple weboldalán.

És itt lehet a probléma. Egy rétegnyi tintán keresztül már nem is olyan vörös az a vörös.

Egyébként ki lehet kapcsolni a csuklóérzékelést, de akkor meg az Apple Pay nem működik. Akárhogy is, az óra nem 100 százalékos tetovált csuklón.



Elloptak egy iPad prototípust

A Mercury News adott hírt arról, hogy elloptak egy iPad tesztmodellt Cupertinóban. A betörők azután törtek rá otthonában a 20 éves férfire, hogy az válaszolt egy hölgy online hirdetésére, bármit jelentsen is ez.

ipadair2.jpg

(A képen nem az ellopott iPad látszik, hanem a mostani széria)

A betörők elvittek a soha meg nem jelent iPaden kívül más elektronikai berendezéseket, gyógyszereket, 7500 dollárt és a tulajdonost, akit aztán később kiraktak az autóból. Így betörés és emberrablás miatt keresik őket.

Az üggyel összefüggésben már két embert letartóztattak állítólag, de az iPad továbbra sincs meg.

Emlékeztek még a 2010-es történetre, amikor egy iPhone 4 prototípus tűnt el? Mekkora sztori volt már.




süti beállítások módosítása