Tim Cook egyetlen mondattal elintézte azokat (minket), akik valamiféle mutáns Apple-gép érkezésében bíztak. Az Apple vezetője vasárnap adott interjújában elmondta, hogy bár az A-csipek teljesítménye kezdi elérni az X86-os processzorok sebességét, szóval a kategóriák összevonása lehetővé vált, Cook úgy érzi, hogy a vásárlók “nem igazán akarnak egy Mac-iPad-kombót”. 

Aztán a következő mondatból kiderül, hogy inkább az Apple nem szeretne egy ilyen izét létrehozni:

“ igazából attól tartunk, hogy az összevonás után egyik platformon sem azt az élményt kapná a felhasználó, amit elvár. Az a cél, hogy elkészítsük a világ legjobb tabletét és a világ legjobb Mac számítógépét (mondjuk utóbbival egyedüli versenyzőként nem lesz nehéz dolguk). Ezek összevonása azonban nem szerepel a terveink között, mert egy ilyen lépés túl sok kompromisszumot várna el a felhasználóktól.”

tim-cook-290513_2.jpg

Azért folytatta: “persze látjuk, hogy az emberek kétféle rendszert használnak, éppen ezért vezettünk be számos olyan újítást, mint például a Handoff, ami borzasztó könnyűvé teszi, hogy az iOS-en megkezdett munkádat az OS X-en folytasd”.

Azzal együtt, hogy tényleg fingom sincs, mennyi kompromisszummal járna egy öszvérgép fejlesztése, az én fejemben azért elfér egy olyan eszköz, ami alapból egy sima iPad, aztán a touchpaddel kiegészített billentyűzetet hozzápattintva már egy Mac, amin ugyanúgy eléred az összes munkád, dokumentumod, mint tabletnézetben, csak már az asztali appokon keresztül. Aztán amikor már nem kell a komoly munkához az OS X, átugrasz megint az iOS-nézetre és lehet böködni az ikonokat.

Szerintetek?