A Microsoft megint becélozta az Apple-júzereket: csereprogramot hirdetett, ami során beszámítják a régi laptopjaidat és asztali gépeidet, ha Windows 10 készüléket veszel. Európában Németországban, Franciaországban és az Egyesült Királyságban indították el a programot.

14607-10263-151016-microsoft-l.jpg

Az árazás a legérdekesebb: 200 dollárt adnak egy bármilyen laptopért, ami legfeljebb hat éves, 300-at pedig egy használt MacBookért vagy iMacért. Akkor is, ha mondjuk tavalyi modell, vagy mondjuk kétezer dollárt adtál ki érte korábban. 

Vegyük gyorsan észre, hogy közben az iCentre-nél 145.000 forintért számítják be a 13 colos, 2012-es MacBook Airedet, ha jó állapotban van. Ez 530 dollárnak felel meg. És hiába hívja a Microsoft upgrade-nek a programot, nagyon elkeseredettnek kell lennie annak a Mac-júzernek, aki ezt az ajánlatot elfogadja, hacsak nem tényleg egy hat éves, leélt laptopja van.

A Microsoft korábban is becélozta az Apple-használókat hasonló ajánlatokkal, mondjuk akkor nagyvonalúbbak voltak. Egy Surface Pro 3 vásárlása esetén bizonyos MacBook Aireket 650 dollárért számítottak be. Úgy tűnik, a Windows 10-es gépekben bíznak annyira, hogy lejjebb vitték az árat.

A Microsoft új készülékeiről korábban itt írtam. Az iCentre akciójáról itt. Az iCentre az Appleblog feat. Almalé és Kungfu partnere.