A Disney animátorai, akiket nehezen lehetne inkompetenciával vádolni, kaptak néhány iPad Prót, hogy próbálgassák, rajzolgassanak vele. A csapat a Procreate egy béta verzióját használta, amelyik már képes együtt dolgozni a Pro tollával, és a nagy tabletre optimalizált Paper by Fiftythree is előkerült. 

Ilyen eredménnyel:

olafmickeyipadpro-800x530.jpg

Az a helyzet, hogy a csapatnak nagyon tetszett az új iPad. Igazából egy csomó mindent szerettek benne: például hogy rajzolás közben pihentetni tudták a tenyerüket a kijelzőn, mert az képes kiszűrni, hogy mi a hasznos információ, és mi nem az, sőt, közben még zoomolni is tudtak közben. Aztán tetszett az új, keményebb felület, ami alkalmasabb a rajzolásra, meg az is, hogy a toll döntésével milyen könnyű satírozni és hogy a nyomás erősségének a változtatásával vastagabbá, keményebbé válik a vonalvastagság. Amikor viszont a tollat megfordítva radírozni próbáltak, csalódottan tapasztalták, hogy ilyesmire nincs lehetőség (pedig milyen logikus lenne).

A hírek szerint november elején jelenik majd meg az iPad Pro, aki nem bírja ki addig, nézze meg a Disney videóját, ebből az is kiderül, hogy még a szuper grafikusok sem tudják, hogy a mobilt elfektetve kell tartani, amikor videót készítesz.