Irigylésre méltónak tartom azok sztoicizmusát, akik még nyakig ülnek egy építkezés közepén - amiből ráadásul a generálkivitelezőt is kirúgták -, és máris azon gondolkoznak, hogy egy második épületet és elfoglalnak néhány év múlva, és belevágnak egy új projektbe.

Na, az Apple ilyen.

Most egy 71 500 négyzetméteres központra alkudtak meg állítólag Sunnyvale-ben, Kaliforniában, néhány kilométerre a most épülő űrhajótól. Ezzel még erőteljesebbé teszik a jelenlétüket a környéken, mondhatni elfoglalják a várost.

screen-shot-2015-10-01-at-7-56-28-pm.png

centralcourtyard.jpg

podiumrooftop.jpg

smallcourtyard.jpg

Az épületet állítólag egyébként nem megvásárolják, csak bérlik majd, a Landbank Investments LLC-től. 

Az épület egyébként nagyon hasonlít a Maceken található cmd (alma) gomb jelére, nem véletlen, hogy megtetszett a vezetőségnek. És az sem véletlen, hogy nyakukon a mostani építkezéssel inkább bérlést választottak, ráadásul ennyire előre gondolkozva. Azt hiszem, most már tudják, hogy a tervezett x évre történő átadás minden esetben x+y-ra módosul, ahol y egy nemnegatív, természetes egész szám.

Ja, és azt tudjátok, hogy az űrhajó tervezői jelenleg épp robotokkal megépíthető, 3D-nyomtatóval kialakított Mars-kolóniákat terveznek? Lehet, hogy nem véletlen az űrhajó forma: építik a másik oldalon a fogadó állomást, és ha a Föld kinyiffan, a Marsot csupa Apple-alkalmazott népesíti majd be. Szerintetek hány androidos teló lesz kapható majd ott?