A 9to5Mac infói szerint csak a következő hónap végén mutatják be az új gépet, amiből az első példányok valamikor november elején futnak be a vásárlókhoz.

Ez azt jelenti, hogy a jelenlegi generáció két teljes éven át húzta mindenféle frissítés vagy árcsökkentés nélkül, szóval ez a konfiguráció, ebben a formában már jó ideje elég komolytalannak számít.

imacs_1.jpg

A mostani update viszont elég komoly lesz, ha hinni lehet a forrásoknak. Arról már hallottunk, hogy a kijelző 1920x1080 pixelesről 4096x2304 pixelesre nő, azaz 4K-s lesz. A processzor Broadwell lesz, szóval az új gép nem kapja meg az év végén várható Skylake-et, de ez nem is baj, most már tényleg felesleges lenne 10-15 százalékos további gyorsulás miatt tovább várni az elavult gép frissítésével.

A valódi gyorsulást mostanában alig mutató cpu iparral szemben gpu fronton ugyanis sokkal nagyobb a növekedés, így az aktuális generáció lemaradása is: ezért is örülhetünk annyira az AMD Radeon M380-M395X grafikus gyorsítók felbukkanásának, amik nemcsak a 4K-s monitorokat tudják majd meghajtani, de jelentősen megdobják majd az iMac teljesítményét is, akár két-háromszoros is lehet a gyorsulás.

Ugyanitt: frissült a Final Cut Pro X, akinek ilyesmije van, nézze meg az App Store-t, nem jelentős, de hasznos update érkezett.