Mert megy ugye a fejvakarás, hogy akkor most mennyibe fog kerülni a készülék, és korábban elhangzott, hogy 150-200 dolcsi közt bármi lehetséges, a legújabb hírek szerint viszont akár mindkét ár is elképzelhető egyszerre: a lapok úgy tudják, hogy:

  • A: két modell lesz, egy 8 és egy 16 gigabájtos, ezek ára 150 és 200 dollár lesz
  • B: egy modell lesz, a 16-os, ami majd 150-be kerül

A lényeg, hogy mindenképp lesz egy 150 dolcsis verzió, ami persze még így is drágább a mostani 69-esnél, de nem sokkal kerül többe annál, amennyibe a harmadik generáció éveken át került (100 dollár).

apple-tv-pacman1-780x443.png

Tegyük hozzá, hogy 8 gigabájtos verziót kihozni egy olyan cuccból, aminek elvileg kompatibilisnek kéne már lennie az iCloud Photo Library-vel, szóval legalább a képeink bélyegképeinek el kéne férnie rajta ÉS még programoknak is, elég olcsójánoskodásnak tűnik.

Sőt, még a 16 gigabájtos modell is elég sovány: erre állítólag már több appot tudunk majd telepíteni, bár a legújabb infók szerint a programok többsége inkább streamelve lesz, nagyon érdekel, hogy ehhez ki tudta-e építeni az infrastruktúrát az Apple.

A másik újdonság, hogy általános kereső lesz a cuccban, tehát ha megkérjük Sirit, hogy keressen rá a Roncsfilmre, akkor nemcsak az iTunes Store-ban nem talál majd semmit, hanem az összes többi kölcsönzőben sem. Mivel Magyarországon csak az iTunes érhető el, ez minket duplán nem érint.