Jönnek a hírek, kezd mindenki rákattanni a készülékre, most a Techcrunch egyik szerzője jött komoly izgalmi állapotba azoktól a lehetőségektől, amik az új Apple TV-ben rejlenek, és amiket nem észrevenni azért már jó ideje komoly fantáziahiányra vall.

Több mint egy éve írunk arról, hogy a játékiparba szépen belemélyedt Apple-nek hatalmas piaci lehetőséget teremtene a szoftvereket a tévére varázsoló eszköz, és most nem az iOS Airplay-képességére gondolok, amikor valójában az iPhone-odról futtatod, arról irányítod a programot, hanem egy konzolszerű izére, ami maga az új Apple TV.

Mindenki tényként kezeli, hogy A8-as processzorral érkezik az eszköz, ezzel már versenyképes lesz az előző generációs konzolokkal, és ha megfelelő irányítást is kapunk mellé, nekem bőven elég lenne az Xbox 360 vagy a PlayStation 3 grafikájával a cucc.

Nem nyűgözne le, de ahhoz már elég lenne, hogy az Apple TV mellé ne akarjak Xbox One-t vagy PS4-et venni, és ezzel épp elegen lennének így ahhoz, hogy a kis set top-box óriási piaci sikereket érhessen el.

Az újdonság a mai cikkben az, hogy a Techcrunch szerzője összegyűjtve minden infót megpróbálta elképzelni, hogy milyen lesz az Apple TV sikerét alapvetően meghatározó távirányító, és arra jutott, hogy méretre kábé akkora lesz, mint a mai, csak egy kicsit vastagabb lesz annál, hogy beleférjen a mozgásérzékelő, amivel Wii-szerű hadonászást valósíthatunk meg.

A kontrolleren lesz érintésérzékeny, touchpad felület, lesz egy dedikált Siri-gomb a hangirányításhoz és néhány, de nem túl sok további fizikai gomb is.

Kábé ilyen lesz:

apple-tv-pacman1-780x443.png

És közben befutott némi infó az árazással kapcsolatban is: állítólag valahol 150 és 200 dollár közé próbálja belőni a készüléket az Apple, még nem dőlt el pontosan, hogy hol áll meg a nehéz kő. Mindenesetre biztosan sokkal drágább lesz, mint az aktuális, 99-ről 69 dollárra leárazott modell, vagy mint a legtöbb konkurens, ezért a hírek szerint a harmadik generációs Apple TV is piacon marad olcsó alternatívaként.

Egyébként nem kell megijedni, mert a 200 dolláros ár is érezhetően alacsonyabb, mint a 300 dolcsis kezdőösszeg, amivel az első modellt kezdték árulni 2010-ben.

appletv_1.jpg

Igaz, az még tök más koncepcióra épült, nem saját fejlesztésű processzor, hanem Intel Pentium és GeForce grafikus gyorsító volt benne (mennyire más idők!), valamint az eszköz nem felhőalapú, hanem lokális tárolásra lett tervezve, 40-160 gigabájtos merevlemezekkel, 1080p-s lejátszási lehetőség nélkül.

Tűkön ülünk!