A Consumer report készített egy jó kis felmérést ezer amerikai és brit júzer bevonásával és arra jutott, hogy azok a mázlisták, akik már hozzájutnak a szolgáltatáshoz, egyenesen el vannak ájulva tőle.

Aki esetleg nem tudná: az Apple Pay teszi lehetővé, hogy a boltokban az iPhone-odat vagy az Apple Watch-odat a leolvasó elé tartva tudjál fizetni, mindenféle egyé cécó nélkül. Az iPhone-nál elég az ujjlenyomat-olvasóra tenni az ujjad, az Apple Watch-nál meg csak a felvétel után kell engedélyeznek a Pay-t, utána levételig folyamatosan aktív marad. 

Lássuk a számokat:

  • - 80 százaléka az Apple Watch felhasználóknak aktívan tolja az Apple Pay-t
  • - 51 százalék szerint a Pay mágikus, 42 százalék szerint megfelelő
  • - 81 százalék minden nap használja a szolgáltatást
  • - Alig 5 százalék mutat teljes érdektelenséget
  • - Számmal alig mérhető kisebbség panaszkodik bármilyen biztonsági problémára

Ami még tök érdekes: a felhasználók mindössze 37 százaléka regisztrált be egy kártyát, kétharmaduk kettőt, vagy annál is többet:

wristly_applepay.jpg

Szóval a szolgáltatás nagyon menő, kár, hogy Magyarországon nem lehet használni, és nem azért, mert technológiai oldalról nincsenek meg a feltételek, hiszen az ország tele van Paypass-terminálokkal, hanem mert a magyar bankokkal még nem állapodott meg az Apple. Illetve az amerikai és brit bankrendszeren kívül senkivel. De ha van egy amerikai kártyád, simán tudsz már itthon is fizetni az órával.