Már egy ideje mennek az Apple TV pletykák, most a tűzhöz közeli források elárulták a BuzzFeed-nek: szeptemberre van betervezve az új Apple TV megjelenése.

screen_shot_2015-07-31_at_09_13_43.png

Az eszköz vékonyabb házat kap majd, megnövelt tárhelyet, valamit az iPhone 6 és iPhone 6 Plus készülékekben debütált A8-as SoC-et. És egy új távirányítót, amin egy touchpad is helyet kap. Ez utóbbival scrollozhatunk a tartalmon belül, két fizikai gomb pedig elintézi a többit (jelenleg is két gomb található a távirányítón, egy Menü és egy léptetőgomb).

Az operációs rendszeren van azonban a legnagyobb hangsúly: egyrészt a pletykák szerint megjelenik a Siri a készüléken, valamint elérhető lesz az App Store, és egy SDK a fejlesztőknek, amivel alkalmazásokat fejleszthetnek, külön az Apple TV-re. 

Az előfizetéses TV szolgáltatás, amin az Apple állítólag szintén évek óta dolgozik, egyelőre nem jelenik meg. Valószínű, hogy ezt csak jövőre várhatjuk, vagyis várhatják ott, ahol egyáltalán elindulna. Szóval ez minket annyira nem érdekel, az ára viszont igen:

ha alacsonyan tudják tartani, a mostani 25 ezer forint közelében, nem tudok olyan indokot mondani, amiért ne venném meg a dögöt.