Tényleg, mi annyira próbáltuk. Hosszú idő óta a legizgalmasabb Apple-pletyka e köré a nyamvadt autó köré épült, ami a rendszáma alapján a cupertinói céghez volt bejelentve:

apple-maps-vans.jpg

Az autón túl sok érzékelő volt ahhoz, hogy csak fotókészítésre legyen alkalmas - ezt hittük mi legalábbis -, és kellően rejtélyes volt az "autót készít az Apple" pletykákkal összevetve, hogy arra gondoljunk, valami saját cuccba építendő érzékelőrendszert tesztelnek.

Az Apple azonban tegnap bejelentette: az Apple Mapshez készülnek a felvételek. Így fogalmaztak:

Az Apple autói adatokat gyűjtenek szerte a világban, hogy jobbá tegyék az Apple Mapset. Ezen adatok egy része a későbbi Apple Maps frissítésekkel jelennek meg majd.

Tiszteletben tartjuk a magánszférát a képet készítésénél. Például a publikálás előtt elhomályosítjuk az arcokat és a rendszámokat.

Ide írják ki, merre járnak az autók, egyelőre USA, Anglia és Írország a cél.

És én hülye, most is azon kapom magam, hogy megpróbálok többet belelátni ebbe, mint egy sima Street View előkészületeit. Mondjuk elképzelek egy folyamatosan renderelő street view-t (innen már csak egy lépés a GTA 6-hoz felhasználni a városokat), vagy bármi már érdekesebbet, mint a 2007 óta ismert Google-szolgáltatás elindítását néhány országban.

De az a helyzet, hogy valószínűleg semmi ilyesmiről nincs szó, és tényleg lemásolja lassan egymást a két cég a szolgáltatásokban, és egy nap lesz majd Egyes és Kettes. Aztán eljöhet Magyarországra az Apple-féle Street View mondjuk 2018-ban. Nagy fieszta lesz, a népek az utcán táncolnak majd örömükben meg minden.