Biztos forrásból származó információk ütötték fel a fejüket a neten, előzetesen annyit, hogy nem feltétlenül fogunk mindegyiknek örülni.

Amit biztosan tudunk:

- ősszel új iPhone jön

Amiben elég biztosak lehetünk:

- a modell neve a 6s lesz

- külsejében nem, inkább funkcióiban tud majd sok újat a modell

A leglényegesebb újítás az s-sorozatnál általában a nagyobb processzorteljesítmény, az A9-es csip egészen biztosan érkezni fog, és ha ez csak annyit fog tudni, mint az iPadekben jelenleg is elérhető A8X, már jelentős lesz az ugrás. Persze az egy hárommagos szörny, amitől a fogyasztás is megugrana, az Apple tehát várhatóan más módon éri el a gyorsulást: megmarad a kétmagos felépítésnél és varázsol valamit architektúraszinten.

iphone-6-protruding-camera.png

Na de: a DigiTimes szerint kisebb lesz a LED háttérvilágításért felelős csip, egészen pontosan 0,2 milliméterrel lesz vékonyabb, amire már óriási szükség volt, rengetegszer adódott olyan helyzet az életemben, hogy ha 0,2 milliméterrel vékonyabb lett volna a mobilom, nem változtam volna gyíkká.

Ugyanakkor a lap szerint az új csip 10 százalékkal gyengébb, mint az elődje, szóval több kell a mobilba ahhoz, hogy meglegyen a régi fényerő. 

Persze a kameráról is jönnek a hírek, a 8 megapixeles érzékelőt 12 megapixeles váltja, ezt is a Sony gyártja majd. Állítólag ez lesz a mobil legnagyobb dobása, az Apple az elmúlt évet ennek a funkciónak a tökéletesítésével töltötte, várhatóan tehát a jobb kamera és a 2 gigabájt memória önmagában elég lehet ahhoz, hogy a készülék óriási siker legyen.

Ja, és persze lesz Force Touch is benne, akár az Apple Watch-ban vagy az új laptopokban, amivel más és más funkciót tudunk elérni a kijelzőn attól függően, hogy milyen erősen nyomkodjuk.