Nem is tudom, hogy az Appleblog 2008-as indulásakor már megvolt-e pletyka az Apple saját, nagyképernyős tévéjéről, de azokban az években röppent fel kábé a hír. Azóta, ha valami elemző unatkozik, folyton előrángatja a szerencsétlen tévés projektet, és máris megvan a heti buzz.

Most például Carl Icahn, a leghangosabb Apple részvényes írt egy nyílt levelet Cooknak, amiben felvillantja a piaci lehetőségeket az Apple számára. Ezek között említi az Apple televíziót, aminek szerinte jövőre kell megjelennie.

loewereference52-6l-800x551.jpg

A The Wall Street Journal erre megírta, hogy szó sincs erről. Az Apple-nek nincs olyan terve, hogy a tévépiacra lépjen. Részletezték is, miért nem.

A lap úgy tudja, hogy az Apple már 10 éve elkezdett foglalkozni ezzel a témával, keresték a módját, hogyan léphetnének a piacra. Egy olyan képességet kerestek, ami kiemeli őket a konkurensek közül, és ami miatt mindenki Apple HDTV-t venne majd - ha van rá pénze persze. Egy 2008-as szabadalom megmutatja, mennyire küzdöttek: egy második generációs iPod nanóra hasonlító eszközt is megálmodtak a tv-hez, amivel felvehetőek a műsorok, és útközben visszanézhetőek.

Még FaceTime-ot is beletettek volna a tévébe a videochathez, de aztán ezt is leszavazták. Végül, több mint egy éve, állítólag szomorú dolog történt:

Az Apple HDTV-vel foglalkozó belső csoportot feloszlatták, és a tagjaikat más projektekhez osztották be.

Állítólag nem végleges a kivégzés, de egyelőre nem foglalkoznak a témával. Viszont ha kilenc évig eredmény nélkül rágták a mócsingot, majd kiköpték, akkor nehéz elhinni, hogy felszedik a földről, és megpróbálják újra megpuhítani. Hacsak nem találnak ki addig valami mócsingtalanító izét, ami megrágja helyettük.