Azonnaliról egy-két hetesre nőtt az Apple TV szállítási ideje, és ha odatesszük mellé, hogy alig hat hét múlva WWDC, a jelek már egyenesen

gyanúsak.

Ezekből simán arra gondol az ember, hogy a készülék gyártása leállt, éspedig azért, hogy előkészítsék a helyet az új modellnek, ami már igencsak megérkezhetne.

13188306595_44c807cf41_b.jpg

Persze nem rossz cucc az aktuális verzió sem, még mindig vannak érdemei a készüléknek, de egy ideje már csak árcsökkentéssel lehet versenyben tartani, ezért is árazták le márciusban 99-ről 69 dollárra. 

Az új modellbe állítólag A8-as csipet raknak, ami elég jelentős ugrást jelentene: a mostani A5-ösnél, amit az iPhone 4s-ben is használtak, az új processzor HÉTSZER gyorsabb, de ha valamiért az A8X kerülne a gépbe, már 11-szeres lenne a különbség.

2014-03-19-apple-tv-concept-1-800x560.jpg

Állítólag a háttértár mérete is drámaian megnő a jelenlegi 8 gigabájtról, ez azért is nagyon valószínű, mert a minden platformon elérhető iCloud Photo Library már csak az Apple TV-ről hiányzik, érthető okokból: a szolgáltatás az összes fotód thumbnailjét felmásolja az összes eszközre, azonban ezek a kisfelbontású képek is sok helyet foglalnak, nálam például kábé 11 gigát, pedig nincs extrém sok fotóm, csak elég sok. 

Az ilyesmihez 8 gigabájt kevés.

Ráadásul ha meg akarod nézni valamelyik képet, a rendszer letölti a képernyőre optimalizált verziót, ami további megákat foglal, szóval ha Apple TV-re is be akarják vezetni az iCloud Photo Library-t, legalább 16, de inkább 32 gigabájtos háttértárnak kéne kerülnie a készülékbe.

És persze jöhetne a Siri-integráció, az App Store, amivel a kocagémerek remek kis játékgépe lehetne az Apple TV, és ez a kis doboz lehetne az intelligens otthoni gépeket kontrolláló HomeKit-rendszer agya is. Bónusz infó, hogy állítólag valamiféle tv-streaming szolgáltatás bevezetését is tervezi az Apple. 

apple-tv-mockup-curved_de-000.jpg

A hardverelemek, a szoftverek mind rendelkezésre állnak, igazából csak döntés kérdése, hogy mit dob piaca a cég. De az új Apple TV-nek esélye van arra, hogy amennyire nem foglalkozunk vele, annyira nagyon durranjon, 2015. egyik legizgalmasabb fejlesztése válhat belőle, ami a Watch-nál és az új MacBooknál is nagyobbat szól.

A képek nem az eszközt mutatják, csak koncepciórenderek.