Mióta Tim Cook elindította a HealthKitet és a ResearchKitet, kevés szexibb témát lehet elképzelni az egészségügynél. De most tényleg, csak le kell hámozni róla az analóg és rosszul működő részeket. Mi marad?

Digitális forradalom, a testünket felügyelő gépek, azonnali segítség. Smart egészségügy!

Gyökerestül változtatja meg az egészségügyi ellátást a robbanásszerűen fejlődő smart technológia. Mobilalkalmazások, különböző viselhető- és okoseszközök egész garmadája érhető el már jelenleg is a piacon, melyek bárhol, bármikor lehetővé teszik, hogy a legfontosabb élettani paramétereket mérjük, vagy akár saját magunkat kezeljük.

screen_shot_2015-02-25_at_09_18_49_1_1.png

A régió egyik legnagyobb mobil-, smart technológiai és startup konferenciája, az SM 2015 kiemelten foglalkozik az okos medicína aktualitásaival és hazai lehetőségeivel.

Az e-páciensek forradalma

A konferencián több előadáson keresztül foglalkoznak az egészség témával is. És persze a smart egészségügy jelenlegi meghatározó trendjével, a viselhető eszközök térnyerésével, aminek köszönhetően számos olyan vizsgálat végezhető el az otthonunkban, az irodában vagy útközben, amire korábban csak orvosi rendelőben vagy kórházban volt lehetőség. A témáról az SM 2015 keretében Dr. Meskó Bertalan, orvosi jövőkutató, nemzetközileg elismert szaktekintély biztosít majd előadásában mélyebb rálátást. A szakember a legfrissebb nemzetközi trendek mellett, a smart technológia és e-egészségügy hazai lehetőségeiről, terjedéséről is átfogó képet rajzol majd.

Autista gyermekeknek segít egy magyar startup

Különleges tablet appot fejleszt a Gubbio nevű magyar startup csapat, mely autista gyerekeknek és szüleiknek jelent óriási segítséget. Az alkalmazás tulajdonképpen egy speciális naptár és napirendtervező, amiben rajzok segítségével lehet megszervezni az autista gyermekek napirendjét. Az alkalmazás fejlesztői elnyerték az idei CEE Women Startup Competition első díját. Az SM 2015 konferencián az egyik alapító, grafikus Bogdán Viktória mutatja be az app működését, majd kitér arra is, hogy hogyan lehet applikációt tervezni fogyatékkal élőknek, illetve, hogy milyen fontos helye van az autizmussal érintett családok életében a mobil megoldásoknak.

gubbio.png

Otthoni rehabilitáció a jövőből

Izgalmas nemzetközi smart egészségügyi projektek is bemutatkoznak az SM 2015 konferencián. A Kinestica egy szlovén startup, amely integrált hardveres és szoftveres megoldást kínál agyi sérülésekből (pl. sztrókból) felépülő betegek akár otthon is végezhető mozgásszervi rehabilitációjára. A cég egyrészt egyedülálló fejlesztése miatt, másrészt abból a szempontból is érdekes, hogy az OTP-Day One Magvető Alap áll befektetőként a nemzetközi projekt mögött.

Az SM 2015 programjában sok új startup is képviselteti magát, de jelen lesz számos, már kész technológiát felvonultató cég is, mint például a Rabbit (Wearrabbit), amely hordozható konferenciatámogató megoldást nyújt majd a vállalkozó kedvű résztvevők számára, vagy a Duelbox, ami – szórakoztató formában – interaktív felhasználói élményt biztosít a konferencia előadásaihoz.

A Magyar Telekom főtámogatásával megvalósuló SM 2015 minden eddiginél erősebb tematikával és nemzetközi felhozatallal mutatja be a mobilpiac, a smart technológia, a közösségi finanszírozás, a viselhető eszközök, a hazai startup világ és egyetemi innovációs tevékenység aktualitásait

2015. április 8-9-én.

Az összesen több mint 150 hazai és nemzetközi előadót felvonultató rendezvényen olyan cégek szakemberei is megosztják tapasztalataikat mint a Twitter, az IBM, a GET YOUR CROWD (ex-Indiegogo), a Prezi vagy a PayPal.

További információ és regisztráció:

www.smconf.hu
www.facebook.com/smartmobil

A korábbi cikkünket az idei SM-ről itt találjátok.