Két olyan terméket várunk idén, amik a nevük alapján ugyan beilleszkednek a hagyományos Apple termékpalettába, mégis kilógnak a képességeik miatt. Egyik az iPad Pro fantázianevű, 12,9 colos tablet, amihez stylust ajánlana az Apple. A másik egy redizájnolt, 12 colos, ventilátor nélküli MacBook Air, amit ez év elejére jósoltak. Most arról beszélnek, hogy csak az év második felében negyedévében jönne.

Az iPad Próról azonban az is kiderült most, hogy nemcsak a mérete és a stylus miatt lenne különleges. Az Apple ugyanis a pletykák szerint leszámolna az eddigi gyakorlattal, és a sátán eszközét, egy USB 3-as portot is tenne a gépre, hogy az enterprise userek számára megkönnyítse az adatátvitelt.

Mondjuk szerintem az USB port mindenkinek megkönnyíti az adatátvitelt, de mindegy.

tim.jpg

Úgy beszélik, a készülékhez billentyűzetet és egeret is lehetne csatlakoztatni. Az Apple az akksi környékén is szeretne nagyot dobni, állítólag azon dolgoznak, hogy gyorsabban lehessen feltölteni a készüléket. Az biztos, hogy a méret miatt, és egy-két milliméter vastagítás árán jó hosszú ideig bírhatná az iPad Pro, amivel szintén rászolgálhatna a nevére a cucc. Sőt, az lenne a legtisztább, ha a felhasználó választhatna háromféle vastagság közül, ami percben kifejezve dobná meg az üzemidőt. Na, AZ pro.

Állítólag 2015 második felében állnak neki a tömeggyártásnak.

A 12-es MacBook Airről nincs sokkal több hír, mint amit már fent is írtam, és amire a Wall Street Journal hivatkozik. Ming-Chi Kuo elemző januárban áprilisi indulásról beszélt, és az Appleinsider úgy tudja, hogy a jelenlegi 11-es és 13-as készleteket már most visszatartják, és engedélyezték a csökkentett áron való értékesítést. Ez pedig nemcsak úgy hangzik, hogy valami jön, hanem egyúttal azt is jelenti, hogy a 12-es Air teljesen leváltaná a mostani palettát.

Ami nagyon ésszerűtlenül hangzik, nemcsak a méret miatt, hanem azért is, mert

ventilátor nuku = alacsonyabb teljesítmény = Retina is kétséges

Meg kell hagyni a választást az embereknek. Tuti nem söprik ki a mostani generációt.