Az Eleks Labs fejleszti a Tesla autók Apple Watch szoftverét, az ő alkalmazásuk lesz az egyik első, külső cég által készített alkalmazás az okosórán. Ennek megfelelően nekik sikerült a legmélyebbre jutniuk a nyúl üregébe, és ásás közben tettek néhány érdekes, illetve elkeserítő felfedezést.

Röviden a lényeg: az első generációs Apple Watch szoftverek...

béna kacsák lesznek.

Legalábbis azok, amiket a külső fejlesztők készítenek, ők ugyanis le lesznek tiltva lényegében mindenről. Markiyan Matsekh, az Eleks egyik vezetője elmondta, hogy nem férnek hozzá például a szenzorokhoz: nem használhatják a giroszkópot, a gyorsulásmérőt, a lüktető érzést átadó Taptic Engine-t, a beépített hangszórót vagy a mikrofont. Egyiket se.

De van rosszabb is: a külső fejlesztők csak nagyon limitáltan férnek hozzá a többféle erőhatást azonosítő érintésérzékeny kijelzőhöz is, ami majdnem lehetetlenné teszi a saját, kényelmesen irányítható grafikus interfész kialakítását.

 045_2_anim.gif

Az is felzaklatta az Eleks Labs fejlesztőit, hogy az alkalmazások nem az Apple Watch-on, hanem a telefonon futnak majd, így az óra használhatatlanná válik, ha kikerült az iPhone hatásköréből. Egészen pontosan így fogalmaztak:

Az Apple Watch ebben a formájában csak egy második kijelző az iPhone-hoz, ami képtelen bármilyen feladatot elvégezni magától. Azok alapján, amennyit most látunk belőle, az Apple Wath az iPhone nélkül jelenleg egy használhatatlan játék”.

A Tesla app egyébként arra lesz jó, hogy az okosóráról lehessen majd irányítani az autókat, első körben még nem Knight Rider-i értelemben, hanem csak olyan alapfunkciókra korlátozódva, mint a fűtés bekapcsolása, de határ nyilván a csillagos ég.

knight-rider.jpg

A fentiekhez kis kiegészítés: eredetileg az iPhone-ra megjelenő alkalmazásoknak is erősen limitálták a hozzáférését a telefon képességeihez, aztán néhány generáció alatt szabad utat adtak a fejlesztőknek. És a fenti észrevételek is egybevágnak a korábbi videónkban összefoglaltakkal, hogy tudniillik nem az első Apple Watch lesz a nagy dobás, hanem a harmadik-negyedik generáció:

 

A facebookos oldalunkra itt tudsz feliratkozni, próbáld ki, őrült jó lesz!