A Maeil Business szerint a Samsung nyerte el az A9-es bizniszt, a koreai cég gyárthatja a közeljövő Apple-eszközeinek processzorát.

a9_1.png

Egészen pontosan négyből három csip kerülhet ki a Samsung gyártósorairól, abból a texasi gyárból, ami még meg sem épült. A beruházással újabb fontos komponens előállítását viszi haza az Apple, némiképp ellentmondva Steve Jobs korábbi kijelentésének, aki néhány éve azt mondta Obama elnöknek, hogy felejtse el ezeket az állásokat: a gyártósorok sosem térnek vissza Kínából az Egyesült Államokba.

Hát most visszatérnek.

Ez jó hír az amerikai gazdaságnak, jó hír a hazai előállításra mind nagyobb hangsúlyt fektető Apple-nek és nagyon jó hír a Samsungnak, hiszen a koreaiak mobilüzletága gyengélkedik, az Galaxy S5-ből 40-50 százalékkal kevesebb fogy, mint eredetileg tervezték, és már a hazai piacokon is elkezdtek olyan gyártók a nyakára mászni, mint a Xiaomi, vagy az Apple. És minden üzlet üzlet.

Közben az iPhone minden elképzelhető rekordot megdönt, ráadásul egy friss hír szerint a most záródó negyedévben a készülékek 36 (HARMINCHAT) százalékát adták el Kínában és 24 százalékát az Egyesült Államokban, míg korábban ez az arány még 22:29 volt. Most először nyomta le egy külföldi piac a hazait, ha lehet hinni a számoknak, a holnap esti konferenciahívás után kiderül.