almalé és kungfu Rólunk

Divat lett a különírás, avagy egy nyelvtannáci születése

Évekig dolgoztam olvasószerkesztőként, de ez idő alatt kevés dolgon idegesítettem fel magam. A nyelvtannácikat nem szerettem, különösen irritált, ha egy félreütés miatt emlegették a Magyar Helyesírás Szabályait (amiről a végén kiderült, hogy nem olvasták). Elfogadtam, hogy minden írott szövegben - különösen azokban, amiket én szerkesztek vagy főleg amiket én írok -, vannak hibák. Nem nagy ügy. Vannak, amik fájnak, vannak, amiken túl kell lendülni azonnal, különben nekünk lesz csak rosszabb.

De amit mostanában látok, az egyre jobban idegesít:

Tovább olvasom


Előbb jöhet iPadre a “touch first” Office, mint Windows 8-ra

A Zdnet információi szerint a Microsoft Office iPades verziója közelebb van, mint gondolnánk. De mindenképp 2014 első felében érkezik.

A Microsoft irodai alkalmazáscsomagjának van ugyan már iPhone-os verziója - ami ingyenes, de Office 365 előfizetéshez kötött -, viszont csak korlátozott szerkesztési lehetőségeket nyújt. Meg hát az egy iPhone, nem való normális munkára mondjuk egy hatalmas táblázat esetén.

Tovább olvasom


Kinyírhatják az iPad 2-t

Kiváló ügynök volt.

Amikor 2011-ben, csaknem három éve először felbukkant a színen, szinte azonnal lesöpörte az első generációt új, megnyerő dizájnjával, elképesztő súlyával, kecsességével. Ő volt az első, aki képes volt magára húzni a mágneses Smart Covert, és aki fehér színben is kapható volt.

Ó, azok a fehér iPad 2-k. Ó, azok a csattanós Smart Coverek.

Tovább olvasom


Az Apple-termékek erőszakmentes fémekből készültek

Az Apple kiadta az éves Supplier Responsibility jelentést. Mint minden évben, most is a vállalat egyre jobb környezetterhelési mutatói és tudatos felelősségvállalása volt a beszámoló témája.

Screen Shot 2014-02-13 at 23.39.14.png

Először is a nagy mumus: a 60 órás munkahét betartását az alvállalkozóknál 95 százalékban sikerült betartani. Mondjuk márciusban még 99-ről volt szó, ahhoz képest ez visszaesés, de azért a folyamatos monitorozással, a beszállítók figyelésével talán elérik, hogy többet ne haljon meg önszántából senki, aki megállás nélkül dolgozna napokat a családja minél jobb megélhetéséért. Legalábbis ne egy Apple-termék miatt.

A jelentés kitért a “conflict minerals” problémájára is, például most először nyilatkozik az Apple arról, hogy a készülékeiben használt tantál minden grammja erőszakmentes forrásból származik, és ugyanezt kívánják elérni az arany, az ón és a wofram esetében is. Ennek ellenőrzésére külső szakértő céget kértek fel. Hogy ez miért volt időszerű: már 2001-ben volt szó a tantál körüli konfliktusokról, akkor így írt az index:

Tovább olvasom


Sosem volt még ilyen egyszerű buszon tőzsdézni - OTP SmartBróker

Hirdetőnk az OTP SmartBróker, aki egy könnyen kezelhető és átlátható appal segíti az értékpapírokkal kereskedőket, és jó megoldás azoknak is, akik a magyar tőzsde világából szeretnének naprakész információkat kapni. A célközönség: kezdő tőzsdézők ÉS profi brókerek. Lássuk.

Az alkalmazás indulása után rögtön a lényegre tér, és az előre kiválasztott, kedvenc értékpapírjaink, valutáink mozgását mutatja. A legrövidebb frissítés 5 másodperc, vagyis sűrűn villannak fel az egyes sorok, amikor valami változás történik:

Screen Shot 2014-02-12 at 12.51.01.png

screen480x480.jpg

Amikor pedig nincs időnk nézegetni a kijelzőt, beállíthatunk sms-riasztást bizonyos eseményekhez.

fotó 4_1.PNG

Értékpapírt vásárolni olyan egyszerű, hogy még nekem is sikerült. Na nem vettem sokat, 100 darab MOL papírt csak, a próba kedvéért. 1,3 millió forint belefér az alapos teszt kedvéért.

Tovább olvasom



süti beállítások módosítása