almalé és kungfu Rólunk

Ezek várhatók az Apple-től 2015-ben

Ventilátor nélküli MacBook Air? Kisebb iPhone 6? iPhone 7? Apple konzol? Ezek jönnek:

 



Idén is lesz Japánban Apple zsákbamacska

Szupergazdag társadalom meets Népi hülyeségek: mindenki ismeri a zsákbamacskát, amikor ötszáz forintért kapsz egy nemtodmit, kibontod, és vagy valami kétszázötven forintos van benne, vagy egy hétszázas. A meglepetés öröme mindenesetre feledteti a megaláztatást.

Ezt az alapötletet pörgette maximális fordulatszámra az Apple, amikor bejelentette, hogy idén is kapható lesz január másodikán zsákbamacska a japán Store-okban.

large-52c4ccb63e9d6.jpg

Hogy ez miért menő? Hát azért, mert tavaly 340 dolcsiért mindenki kapott egy százdolláros hátizsákot, egy százdolláros külső akkumulátort, majd csomagtól függően:

- egy 11 colos MacBook Airt
- egy iPad Airt
- egy iPad minit spéci fülhallgatóval, távirányítós kamerával, meg hasonlóval
- egy iPod nanót fülhallgatókkal, karpánttal, hordozható hangszóróval, stb.

A negyedik csomag volt a legértéktelenebb, de még ez is bőven többet ért 340 dollárnál, az első összeállítás hivatalos ára meg bőven ezer dolcsi fölött járt, szóval néhány szerencsés harmadáron jutott hozzá a csomaghoz.

Ilyesmit nyilván csak olyan társadalmakban lehet játszani, ahol az emberek különösebb aggodalom nélkül kiadnak 90 ezer forintot mindenféle hülyeségre, pontosabban a nemtudjákmire, szóval senki se féljen attól, hogy rövidesen nálunk is felbukkan az Apple zsákbamacska.

És két szürkébb, de a mi szempontunkból talán relevánsabb hír:

- a karácsonyi készülékaktiválási versenyt toronymagasan az Apple nyerte, az i-készülékek öntudatra ébredése volt a legjellemzőbb ünnepi tünet:

top_manufacturers_hires_vje.jpg 

- a Flurry felméréséből az is kiderül, hogy az utóbbi három évben jelentős eltolódás volt érzékelhető, és a tabletek piacot vesztettek az óriás és közepes mobilokkal szemben:

formfactor_hires_vf.jpg

- valamint az Apple igazodva az EU-s előírásokhoz mostantól 14 napos pénzvisszatérítést kínál az App Store-ban és az iTunes Store-ban: ha nem tetszik, amit megvettél, jelented az Apple-nek és utalják vissza a pénzt. Csak annyi a dolgod, hogy ide kattintasz, majd belépés után leírod a kifogásod: ha nem telt még el két hét a vásárlás óta, az Apple visszautalja a pénzed. Mondjuk érdekelne, hogyan működik a rendszer, amikor valaki megvesz egy filmet, megnézni, majd öt nap múlva jelzi, hogy mégsem akarja olyan nagyon: hogyan oldja meg az Apple, hogy a vásárlásból ne legyen ingyenes kölcsönzés? Akinek van tapasztalata, írja le.



Az iTuneson is elérhető Az Interjú

Észak-Korea egyelőre nem bombázta le se a Yotube-ot, se a Google Playt, se az Xbox és a Sony filmkölcsönzőit, szóval lépett az Apple is és elérhetővé tette az iTuneson az Interjút, a filmet, ami Kim Dzsongunnál állítólag kiverte a biztosítékot.

11439-4299-141228-interview-l.jpg

A gond csak annyi, hogy egyelőre kizárólag az Egyesült Államokban és Kanadában kölcsönözhető ki a film, de gondolom hamarosan több országban is elkezdik terjeszteni, ha a fent említett kettőt nem semmisítik meg elit öngyilkos alakulatok a következő 48-72 órában.

A kölcsönzés 6, a vásárolás 15 dollárba kerül, és akármi is lesz, már biztosan ez a Sony legsikeresebb online kiadott filmje ever, ami azért nem egy nagy állítás, ekkora reklámkampányt nem kapott még produkció, arról nem is beszélve, hogy az Interjút eredetileg rendes moziba szánták, szóval ez egy nagy költségvetésű szuperprodukció, nem egy tipikus online vagy dvd-s megjelenésre szánt olcsó vacak.

 

Bár sokak szerint csak annyi a különbség, hogy ez egy drága vacak. Amit muszáj elhinnem, hiszen még nem láttam a filmet, de ha az Ananász Expresszből, vagy az Ez itt a végből, Rogen és Franco két korábbi mozijából indulok ki, nehéz elképzelni, hogy az Interjú nem sírva röhögős, pedig állítólag nem az.

Akárhogy is, szerda óta 15 milliót hozott a film a Sony-nak és az iTunes hordozórakétái még csak most kapcsolnak be, szóval elképzelhető következménye lesz az ügynek, hogy az online premier felértékelődik és versenyképesnek fog tűnni a hagyományos, mozis bemutatóval is.




süti beállítások módosítása