almalé és kungfu Rólunk

Zuckerberg beszólt az Apple-nek, észre sem véve az iróniát

Még szeptemberben Tim Cook azt mondta:

Néhány éve az internetes szolgáltatások használói elkezdték felismerni, hogy ha egy online szolgáltatás ingyenes, akkor ők nem az ügyfelek. Ők a termékek.

A Time-nak adott interjújában Zuckerberg megpróbált visszavágni, főleg azzal, hogy az Apple drága. Nem annyira sikerült, na.

zuckerberg.jpg

A Facebook alapítója nem érti, hogy az emberek miért gondolják, a hirdetési alapú piaccal kikerülnek a fair ellátásból, mint ügyfelek. És miért gondolják, hogy azzal, többet fizetnek az Apple-nek, már mindez rendben van. Akkor lenne rendben, ha az Apple kevesebbet kérne a termékekért - állítja.

És most jön a legjobb rész, aminél kiakad az iróniadetektor:

A küldetésünk, hogy minden egyes embert összekössünk a világban. Nem teheted ezt, ha a szolgáltatásod fizetős.

Miközben a Facebook annyira fizetős, hogy ha csak azokat szeretném elérni, akik kifejezetten követni akarták az oldalamat, máris pár ezret legombolnak rólam, posztonként. Iszonyú pénzeket szakít a Facebook pontosan azzal, hogy fizetős szolgáltatást nyújt. Ja, hogy a magánembereknek nem kell fizetni? Ja, hogy igazából ezzel őket védik meg, hogy ne lássanak feleslegesnek ítélt (smucig) tartalmakat?

Ez már a politika. Ha a többségnek jó, addig nincs felkelés. Addig nincs revolúció. Zuckerberg pedig politikus, a trükközős fajtából.



Az Apple első alkalmazottja nélkül talán nem is lett volna Apple

Izgalmas cikket közölt nemrég a TechRepublic Bill Fernandezről. Nem sokan ismerik a nevét, pedig állítólag egy nagyon fontos szerepet töltött be az Apple indulásakor: neki köszönhető, hogy 1976-ban az Apple II egy sorozatgyártásra érett termék lett. És ha már a héten szóba került, hogy valójában nem is egy garázsban indult az Apple, a mítoszok megdöntésének második lépcsője, hogy nem is ketten voltak az első lépéseknél. Jobs és Woz mellett volt még pár olyan arc, akik kellettek a motor beröffentéséhez.

Mindenekelőtt egy nagyon fontos tett köszönhető Bill Fernandeznek: ő mutatta be egymásnak Steve Jobsot és Steve Wozniakot.

fernandez.jpg

A középiskolai évek alatt történt. Bill észrevette Wozt és Jobsot, látta bennük a hasonlóságot: mind a ketten szerették a műszaki cuccokat, és átverni másokat különféle csínytevésekkel. Mindhárman intellektuális, műszaki érdeklődésű nördök voltak, akik nem tudtak beilleszkedni a közösségbe, és nem is volt sok barátjuk. Imádtak a természetben nagyokat sétálni, és megbeszélni az univerzum dolgait - Jobs ezt még felnőttként is előszeretettel végezte, akár újságírókat is elhívott ilyen erdei sétákra, ha interjút akartak.

De ugorjunk 1976-re, amikor bajok akadtak az Apple II-vel. Nem működött ugyanis megfelelően.

Tovább olvasom


Menő Parrot drónok karácsonyra az Appleblogshopban

Húsz éve még a távirányítós autó volt a legmenőbb karácsonyi ajándék a gyerekeknek. Ma meg a falra mászó, repülő, kamerázó drónok. Az Appleblogshopban véletlenül megtaláltunk két menő példányt, a Parrot Jumping Sumo és Rolling Spider minidrónját.

Parrot MiniDrones Jumping Sumo robot

screen_shot_2014-12-06_at_10_35_57.png

Mario élőben. A Jumping Sumo nevéhez hűen mindenféle tereptárgyakra képes felugrani, aztán onnan továbbgurulni masszív, szumós kis testével. Függőlegesen és vízszintesen is akár 80 centimétert ugrik.

Saját wifi-hálózatot hoz létre, és bármilyen iOS-készülékkel rácsatlakozhatunk. Csak le kell tölteni a Freeflight 3 appot hozzá, amivel azonnal tudunk 90 vagy 180 fokot fordulni, meg egyéb manővereket végrehajtani. Itt a videó arról, hogyan:

Nálunk kedvezményes áron, 49.900 forintért kapható. Nagy előny, hogy ha nincs otthon a gyerek, ezzel a szülők is simán eljátszanak.

Parrot MiniDrones Rolling Spider robot

screen_shot_2014-12-06_at_10_37_28.png

screen_shot_2014-12-06_at_10_39_34.png

A robotok velocipédje. Szintén kamerával szerelt, szintén vannak kerekei, tud falra mászni, gurul a plafonon, és mivel 18 km/h-val repül, elég nehéz elkapni.

Ugyanazzal a programmal működik, mint a Junping Sumo, de más trükkökre, akrobatamozdulatokra képes. A kamerája minden 16. milliszekundumban képet készít egy adott pontról, amiket összehasonlítva meghatározza saját sebességét. Nagy előnye, hogy kompromittáló fotókat is készíthetünk vele a szomszédokról, ha nem húzzák el a függönyt.

Itt van akció közben:

Nálunk kedvezményes áron, 31.490 forintért kapható.



Figyeljetek, ha ez így megy tovább, pofára esés lesz mindenkinek az Apple Watch

Azt hiszem, hogy az Apple Watch-ot a legtöbben egyszerűen félreértik. Ami tök érthető, egyszerűen azért, mert

mindenki egy olyan kütyüt szeretne, amit tud nyomogatni.

Ez ősi törvény. Megveszem, babrálom, szórakozok vele, játszogatok, örülök neki. Ez a kütyüvásárlók jutalma a kiadott százezrekért.

Az Apple Watch erre nem alkalmas. Nem ezért hozták létre.

Tovább olvasom


Bréking: az Apple nem egy garázsban indult

Nem csodálkoznék, ha most elszabadulna a pokol.

screen_shot_2014-12-05_at_02_14_00.png

Steve Wozniak kijelentette, hogy ez az egész garázs-sztori, hogy Steve Jobs szüleinek házában indult az Apple, ott rakták össze az első gépeket, ott valósult meg az amerikai álom, valójában egy

mítosz

Fel van fújva. A garázs mindennél jobban jelképez minket, de valójában semmilyen dizájn nem készült ott. Az elkészült termékeket vittük volna oda, hogy miután elindítjuk, vihetjük is eladásra. De nagyon gyorsan kinőttük azt a helyet.

Ezt mondta Woz. Sőt még azt is, hogy kettőnél több ember nem nagyon volt a garázsban, és azok sem csináltak semmi produktívat. Csak ücsörögtek.

Mi lesz a következő? Nem is működött az Apple I-es? Nem volt dioptriás Steve Jobs szemüvege? A télapó nem is létezik?

A videó a történelemgyalázó Wozról megtekinthető itt.




süti beállítások módosítása