almalé és kungfu Rólunk

Egy hiánypótló beállítás az iPhone-on az augusztusi szabadságra

Így csináljátok:

nyaral.jpg

Károlynak köszi a tökéletes szabadság alatti gombsorrendet, vagyis az Airplane ON, wifi ON, fényerő MAX hármast. Így egyáltalán nem kapunk bejövő hívást, sem sms-t, viszont nyugodtan wifizhetünk a szálloda hálózatán, és a napsütés sem rontja az élvezetet.



Az Apple úgy növelte a nők súlyát a csúcsmenedzserek között, hogy semmit nem csinált

Angela Ahrendts idén májusban debütált az Apple-nél, rögtön észrevettem - nem volt nehéz -, hogy az Apple csúcsmenedzserei között ő az első nő. Erre egy boratosan vérlázító hímsoviniszta poszttal válaszoltam, erre többen ráugrottatok akkor.

Screen Shot 2014-08-16 at 09.05.40.png

Tim Cook a héten ezzel kapcsolatban harcot hirdetett. Nem örült neki, mikor kiderült, hogy az Apple alkalmazottainak 70 százaléka férfi, annak ellenére sem, hogy a vezetői üléseken ő 90 százalék férfival volt kénytelen dolgozni, nem sokkal korábban pedig még nőt sem nagyon látott bársonyszékben.

Szóval harc. Változatosságot, sokszínűséget KELL most elérni. Ennek első lépése az volt, hogy a weboldalon az Apple csúcsmenedzserei között szerepeltetnek néhány fontosabb vice presidentet is, amik között, hogy, hogy nem, két nő is akad.

Tovább olvasom


Korunk Steve Jobs-ai

Steve Jobsról sok jót és sok rosszat elmondtunk már itt a blogon, és számtalan könyv is elemezte személyiségének, vállalatvezetésének zsenialitását és árnyoldalait. Akik objektíven próbálják vizsgálni, megpróbálnak a dialektikus portréját megfejteni, vagyis dicsőségének és gyalázatának egységét, mint egyetlen jelenséget vizsgálni. Az úgy, együtt tette őt zsenivé.

steve-jobs01.jpg

Sokan szeretnének Steve Jobsok lenni. Tetszik nekik Jobs sikere, a szakmai életútja, a vagánysága, és persze az a szókimondás, faragatlan őszinteség, amit megengedhetett magának, hogy elérje a céljait. Ezek az emberek egy a ponton azonban elkövetnek egy végzetes hibát: azt gondolják, hogy ha a faragatlanság a zsenik kiváltsága, akkor ők is kézbe vehetik, ettől kicsit ők is zseninek látszanak majd.

Ki kell ábrándítsak mindenkit: hacsak nem vagy az Apple alapító vezére, akkor a rossz stílus egyszerűen csak rossz stílus. Egy ponton túl már kifejezett seggfejség. És nemhogy közelebb visz a céljaidhoz, de eltávolít tőlük.

Biztos sokaknak eszébe jut most néhány ember a környezetéből - esetleg a saját főnöke -, én is sokkal találkoztam közvetve vagy közvetlenül, és sok sztorit hallottam már róluk. Sőt, engem is kapott már el a gépszíj, és észrevettem magamon a seggfejség jeleit, azóta odafigyelek rá. Nem kell tehát fontos embernek lenni hozzá, sőt, sokszor középvezetők, kis- és középvállalkozók az áldozatok.

Figyelem. Ha az alábbiakat tapasztalod magadon, van rá esély, hogy te is egy vagy közülük.

Tovább olvasom


Az Apple saját szabványa jobban teljesített Androidon, mint iOS-en (ha hülyén használják)

Az Aislelabs fogott egy csomó telefont, és megnézték, hogyan meríti az akksit a Bluetooth iBeacon folyamatos használat esetén. Az egésznek nincs sok értelme, hiszen egy órán keresztül kínozták folyamatosan a készülékeket, miközben a való életben a háttérben történik a szkennelés, jóval energiatakarékosabb módon. Ráadásul a Bluetooth Low Energy szabvány miatt az energiafelhasználás a legkevesebb bajunk, hiszen egy jelszóbeírással több energiát veszít a készülékünk, mint ezzel (12 óra alatt kevesebb mint 1 százalékot merít az iBeacon hétköznapi körülmények között).

Mégis tanulságos az eredmény, mert pár androidos készülék sokkal jobb eredményt ért el az Apple saját szabványát használva, mint az Apple:

ibeacon-battery-drain.png

Főleg az alacsony beaconok esetén látszik a különbség, illetve értelemszerűen a régebbi Bluetooth chipsetet tartalmazó készülékek rosszabbul teljesítettek. Mégis, az iPhone 5-ben és a Nexus 5-ben ugyanaz a generáció van, ugyanazt a Bluetooth LE-t használják a csomagok fogadására és küldésére, akkor mi lehet a különbség? Mitől ég be ennyire az iPhone?

  • Egyrészt azért, mert az iPhone-okban kisebb az akksi, mint az androidos társakéban, így természetesen nagyobb részét zabálja fel a meglévő tartalékoknak.
  • A tesztelők szándékosan hülyén használták a szolgáltatást, nem bízták rá a készülékre a menedzsmentet, hanem folyamatosan szkennelgettek. Ez azért félrevezető, mert elvileg okosabb iOS-en az iBeacon, mint más készülékeken. Korlátozza a háttérben futtatható iBeacon-ellenőrző folyamatokat, míg Androidon nincs ilyen korlátozás.
  • Látszólag a Moto G a király, de tegyük hozzá, hogy az iBeacon jeleknek csak egy kis részét volt képes feldolgozni, mintegy 25-33 százalékot. Mivel nem dolgozott rendesen, nem is fogyasztott sokat.

Mi az, amit mégis tanulhatunk a jelentésből? Mondjuk azt, hogy láthatóan gyorsan fejlődik a Bluetooth LE szabvány, és az eleve alig fogyasztó adatátviteli lehetőség egyre jobban kíméli az akksit.

Tovább olvasom


Csaltak az iPhone-okkal az Apple-alkalmazottak

Egy Fort Lauderdale-i Apple Store-ban hat alkalmazott dolgozott egy nagyszabású tolvajhálózatnak. Április óta 600 iPhone-t mostak tisztára.

Screen Shot 2014-08-14 at 11.19.23.png

A dolog úgy működött, hogy a tolvajok behozták a lopott iPhone-t, amit az eladók újakra cseréltek. Így kikerülték a tiltást, amit a lopott készülék gazdája aktivált, az érintetlen telefonokat már el lehetett adni könnyedén a feketepiacon. A banda hetedik tagja a Best Buy Mobile-nál dolgozott, ő csak serial numbereket szolgáltatott a másik hatnak a rendőrség elmondása szerint.

Tovább olvasom



süti beállítások módosítása